№34-35

Бухгалтерський тиждень, серпень, 2016/№ 34-35 Інші номери журналу ›
  • Декларація з податку на прибуток: версія 2.0 Наказ Міністерства фінансів України від 08.07.16 р. № 585 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств»
  • Валютний контроль: нові послаблення від Нацбанку Постанова Правління Нацбанку від 11.08.16 р. № 368 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України»
  • Нові строки розрахунків у ЗЕД діють і на перехідні операції Лист Нацбанку від 10.08.16 р. № 22-0003/67025
  • Компенсація комунальних платежів таки обкладається ПДВ! Лист ДФСУ від 04.08.16 р. № 26595/7/99-99-15-03-02-17
  • Реорганізація платника ПДВ: від’ємне значення «згоряє» Лист ДФСУ від 18.07.16 р. № 15369/6/99-99-15-03-02-15
  • Платники єдиного податку, бережіть первинні документи! Лист ДФСУ від 17.05.16 р. № 10714/6/99-99-13-04-02-15
  • Нові реєстраційні форми для отримання ЕЦП
  • Оновлено порядок розгляду адмінправопорушень Мінфін оновив Інструкцію з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення. Цей документ встановлює порядок оформлення матеріалів про адмінправопорушення, процедуру складання протоколів та розгляду справ, а також розгляд скарг на постанови у справах про адмінправопорушення.
  • Удосконалення податкових роз’яснень Наприкінці липня Мінфін запустив проект щодо податкових роз’яснень, аби розв’язати найболючіші питання для бізнесу. Наразі Мінфін збирає інформацію, щоб зробити аналіз та максимально підвищити ефективність та якість узагальнюючих податкових роз’яснень. Саме тому на своєму сайті він закликав громадськість надсилати свої міркування, реальні приклади та ідеї для формування максимально ефективних роз’яснень.
  • Трудову книжку оформляє і фізособа-підприємець Мінсоцполітики заявляє, що працівнику, який приступає до роботи вперше, трудова книжка може заводитися не тільки юридичною особою, а й фізособою-підприємцем.
  • КАЛЕНДАР тижня
  • Імпорт товарів: відображаємо в обліку Облік імпортних товарів має специфіку. Причому деякі моменти потребують роз’яснень офіційних органів, оскільки в нормативних документах вони чітко не визначені. Сьогодні ми надамо вам усю необхідну інформацію щодо питання відображення імпортних товарів в обліку.
  • Безоплатна передача майна в позику: чи потрібно нараховувати ПДВ? Іноді різноманітність операцій, які проводять суб’єкти господарювання, така велика, що ПКУ просто не може вмістити в собі порядок оподаткування за кожною з них. Ось так вийшло і з ПДВ-обкладенням операцій позики майна. Адже спеціальних ПДВ-норм для них немає, водночас аналіз схожих операцій все одно не дає чіткої відповіді — чи є такі позики «негрошового» характеру об’єктом обкладення ПДВ. Тому сьогодні ми спочатку розглянемо правові моменти укладення зазначених договорів, а потім, на їх підставі, дамо відповідь і на найголовніше запитання про ПДВ-обкладення.
  • Азбука «тарного» обліку: придбання тари Сьогодні важко уявити собі хоча б одне торговельне чи виробниче підприємство, що реалізує товари (продукцію) без упаковки (тари). А тому на практиці виникає безліч бухоблікових питань щодо операцій з тарою. На жаль, різноманіття тарних матеріалів не дозволяє в межах навіть декількох статей розповісти абсолютно про всі тонкощі обліку таких ТМЦ. Проте нам цілком під силу розібратися з деякими загальними правилами тарного обліку, що допоможуть знайти правильний підхід до відображення практично будь-якої операції з тарою. А почнемо нашу розмову з класифікації тари та питань відображення операцій надходження тари в бухгалтерському обліку.
  • Про податок на додану вартість Лист від 04.08.16 р. № 26595/7/99-99-15-03-02-17
  • Календар бухгалтера на вересень 2016 року
  • ЖБК і комунальні платежі: бухоблік, ПДВ, РРО Житлово-будівельний кооператив (ЖБК) після будівництва будинку та передачі квартир у власність мешканцям перетворено в обслуговуючий кооператив. Останній, у свою чергу, від свого імені укладає договори з постачальниками комунальних послуг і здійснює їх оплату. Вартість цих послуг компенсують мешканці (згідно з показаннями квартирних лічильників). Як правильно відображати такі операції в бухгалтерському обліку? Чи обкладаються вони ПДВ? Чи потрібно застосовувати РРО при отриманні готівкової оплати від мешканців? Відповіді на ці запитання побажав побачити на сторінках нашого видання один з передплатників. Виконуємо!
  • Плануємо роботу у 2017 році: Мінфін уже підготувався, а ви? Під час розрахунку норм тривалості робочого часу, складанні графіка роботи установи, розрахунку відпускних тощо зручно користуватися рекомендаціями, які щорічно надає Мінсоцполітики у письмовому роз’ясненні. Не став винятком і 2017 рік. Саме поява чергового листа цього відомства на «нормо-робочу» тему стала підставою для написання цієї статті.
  • Податковоприбуткові запитання
  • Уцінка основних засобів: коригувати податковий кредит не потрібно Що буде з податковим кредитом, отриманим під час купівлі основного засобу, якщо такий об’єкт уцінити?
  • Відмовитися від бюджетного відшкодування не можна Чи має право платник ПДВ змінити раніше вибраний напрям використання від’ємного значення суми ПДВ, яке було заявлено до бюджетного відшкодування (БВ) на рахунок платника у банку, та зарахувати його до складу податкового кредиту (ПК) наступного звітного періоду?
  • Гроші за оренду «впали» на підприємницький рахунок Як оподатковуються кошти, отримані від надання в оренду власного майна фізичної особи, у випадку якщо вони надійшли на поточний рахунок, за яким така особа веде розрахунки як платник єдиного податку (ЄП) групи 1 або 2?
  • Перейменували вулицю — коли повідомляти податківців Чи потрібно подавати заяви за ф. № 5ДР або за ф. № 5ДРП з оновленою інформацією про місце проживання, якщо відбулося перейменування назви міста, вулиці тощо?
  • Запит податкової: не варто бити на сполох Сільгосппідприємство одержало лист місцевої податкової інспекції з проханням щомісячно подавати звітність, що включає 99 (!) показників. Чи законно це?
  • Держзакупівлі по-публічному Центральні органи виконавчої влади та деякі категорії замовників отримали можливість випробувати новий механізм електронних публічних торгів ще з 1 квітня цього року. А з 1 серпня здійснювати закупівлі через єдину електронну систему ProZorro зобов’язані усі без винятку держзамовники. З якими особливостями та новаціями доведеться зіткнутися у процесі застосування електронних торгів суб’єктам господарювання, які наважилися розширити ринок збуту за рахунок держзакупівель, ми розповімо у сьогоднішній Темі тижня.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі