№51

Бухгалтерський тиждень, грудень, 2016/№ 51 Інші номери журналу ›
  • ID-паспорт − носій ЕЦП: Фантастика? — Ні, реальність! Постанова Кабміну від 30.11.16 р. № 869 «Про затвердження Порядку внесення засобів електронного цифрового підпису до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті громадянина України, та надання послуг електронного цифрового підпису...»
  • Немає нічого більш постійного, ніж «тимчасові» обмеження НБУ Постанова Правління НБУ від 13.12.16 р. № 410 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України»
  • ПДВ-пільга з продажу дитячих святкових подарунків усе ще в силі Лист ДФСУ від 03.02.16 р. № 2207/6/99-99-19-03-02-15
  • «Старі» ПДВ-помилки: як їх виправити сільгоспнику Лист ДФСУ від 21.11.16 р. № 37146/7/99-99-15-03-02-17
  • Нова декларація з акцизного податку: податківці пояснюють правила заповнення Лист ДФСУ від 09.12.16 р. № 3923/7/99-99-15-03-03-17
  • Первинні документи не гарантують реальність господарської операції Постанова ВСУ від 22.11.16 р. у справі № 21-2430а16
  • Помилки у платіжці на судовий збір — не перешкода для розгляду справи судом Постанова ВГСУ від 09.11.16 р. у справі № 910/10286/16
  • Індекс інфляції за листопад — 101,8 % За даними Держслужби статистики, індекс споживчих цін на товари та послуги (він же індекс інфляції) у листопаді 2016 року порівняно з вереснем 2016 року склав 101,8 %.
  • Розподіл орендної плати за держмайно Кабмін вніс зміни до Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою Кабміну від 04.10.95 р. № 786.
  • Госпдіяльність за декларативним принципом Кабмін затвердив новий Порядок набуття права на провадження певних видів діяльності за декларативним принципом. Він прийшов на зміну Порядку, затвердженого постановою Кабміну від 17.05.06 р. № 685.
  • Споживче кредитування ВРУ з метою створення механізму споживчого кредитування, який забезпечить захист прав та законних інтересів як споживачів, так і кредитодавців, прийняла Закон України «Про споживче кредитування».
  • Календар тижня
  • «Новогодние игрушки, свечи и хлопушки…»: прикрашаємо приміщення до Нового року Свято наближається… На Новий рік та Різдво Христове чекають усі — і діти, і дорослі. Усі сподіваються на чародійство, на якесь диво, на здійснення заповітних бажань. Останніми роками вже стало доброю традицією оздоблювати новорічною атрибутикою магазини, офіси, перукарні… І це правильно. Коли покупець потрапляє в атмосферу новорічного свята, у нього поліпшується настрій, йому хочеться наділити подарунками усіх своїх рідних і близьких. І тоді зростають обсяги продажів, тож у виграші всі — і покупці, і продавці. Сьогодні ми нагадаємо про облік витрат підприємства на новорічне прикрашання приміщень.
  • Прощання зі спецрежимом з ПДВ: усе, про що потрібно знати Усе йде до того, що з початку 2017 року звичні правила оподаткування сільськогосподарських товаровиробників суттєво зміняться. Головна «новинка», про яку всі давно знали, але сподівались, що і цього разу «пронесе», — скасування спецрежиму з ПДВ для аграріїв. Про те, як сільгосппідприємствам підготуватись до прощання зі своїми ПДВ-привілеями, ми розкажемо у цій статті.
  • Бухоблік ПДВ: основні моменти У платників ПДВ часто виникають запитання, пов’язані з відображенням цього податку у бухобліку. І хоча в Інструкції № 141 Мінфін навів основні кореспонденції щодо обліку ПДВшних операцій, однак усі проблеми зняти не вдалося. У статті ми розглянемо найпоширеніші спірні ситуації.
  • Бухоблік ПДВ У статті «Бухоблік ПДВ: основні моменти» на с. 19 ми розглянули проблемні питання, пов’язані з відображенням ПДВ у бухобліку. У сьогоднішній Шпаргалці бухгалтера зібрали найпоширеніші бухоблікові кореспонденції з ПДВ, які завжди мають бути під рукою в кожного бухгалтера.
  • У закордонне відрядження з КПК: про що слід пам’ятати Сьогодні поговоримо про нюанси, пов’язані з використанням корпоративної платіжної картки (КПК) у закордонному відрядженні. А приводом для цієї розмови став дзвінок нашого читача. Він озвучив таку ситуацію: відрядженому працівнику видали КПК із залишком 380 євро (добові). Після повернення з відрядження залишок коштів на КПК — 1 євро. Чи потрібно перераховувати цей залишок з картрахунку? Як остаточно розрахуватися з працівником? Розбираємося.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2016 року Індекс інфляції за жовтень 2016 року, який впливає на грудневу індексацію, склав 102,8 %. Крім того, з 1 грудня змінився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Якими саме будуть коефіцієнти та суми поточної індексації за грудень 2016 року, дізнаєтеся з сьогоднішньої статті.
  • Компенсація за затримку виплати зарплати у грудні 2016 року Індекс споживчих цін за листопад 2016 року перевищив 100 %-й рубіж і становив 101,8 %. Як таке перевищення позначиться на коефіцієнтах та сумах компенсації при виплаті зарплатних боргів у грудні 2016 року? Дізнаєтеся про це в нашій консультації.
  • Як підприємцю використати картковий рахунок (2605…) Часто у банках підприємцям пропонують відкрити, крім звичайного поточного рахунка (2600), ще й картковий (2605). Але як ним користуватися? Чи можна приймати на нього оплату від клієнтів? Чи можна розраховуватися цією карткою для особистих потреб? Чи не будуть податківці вважати доходом переказ грошей з рахунка 2600 на рахунок 2605? Чи не страшно, якщо з рахунка 2605 взагалі немає руху коштів? І взагалі, чим він відрізняється від звичайного рахунка 2600? Ви запитували — ми відповідаємо.
  • Товар — директору, податкова накладна — підприємству Директор підприємства — платника ПДВ придбав товари в ТЦ «МЕТРО» для особистого користування. Проте продавець виписав податкову накладну (ПН) на підприємство. Що робити з такою ПН?
  • Садовий/дачний будиночок враховують у пільгову площу Чи застосовуються пільги у вигляді зменшення бази оподаткування об’єкта/ об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, при сплаті податку на нерухомість за садовий та дачний будинки?
  • Розрахунок платіжною карткою: заповнюємо Книгу обліку доходів Яким чином фізособа-підприємець на загальній системі заповнює графу 2 Книги обліку доходів та витрат у разі застосування платіжної картки?
  • Практикум: річний перерахунок ПДФО Працівниці протягом 2016 року нарахували «перехідні» відпускні та лікарняні. Крім того, у жовтні їй донарахували суму індексації за минулі місяці цього року. Як такі виплати врахувати при проведенні річного перерахунку? Як результати перерахунку відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі