№6

Бухгалтерський тиждень, лютий, 2017/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Індексація НГО на 2017 рік: подробиці від Мінфіну для платників ЄП групи 4 Лист Мінфіну від 19.01.17 р. № 31-11150-09-10/1342
  • Компенсація за електроенергію при оренді — ПДВ-зобов’язання за «першою подією» Лист ДФСУ від 30.12.16 р. № 28691/6/99-99-15-03-02-15
  • Земельний податок: нюанси стягнення Лист ДФСУ від 21.12.16 р. № 40373/7/99-99-12-03-05-17
  • Садівниче товариство: за яку площу сплачувати земельний податок Лист ДФСУ від 13.01.17 р. № 447/К/99-99-13-02-03-14
  • Продаж майна у Криму: чи буде ПДФО? Лист ДФСУ від 17.01.17 р. № 740/Р/99-99-13-02-03-14
  • 12 місяців розрахункового періоду — прогул: як обчислювати компенсацію при звільненні? Лист Мінсоцполітики від 01.12.16 р. № 1624/13/84-16
  • Калейдоскоп документів
  • КАЛЕНДАР тижня
  • Відстрочений податок на прибуток: відображаємо у фінзвітності за 2016 рік Платники податку на прибуток розраховують цей податок для відображення у фінзвітності в особливому порядку. Процедура визначення ВПА-ВПЗ досить клопітка, радує тільки те, що проводять її далеко не всі. Про це і поговоримо у статті.
  • Декларація єдиноподатника за 2016-й: здаємо без проблем! Ви ще не відзвітували з єдиного податку за минулий рік? Тоді ми йдемо до вас! Давайте згадаємо основні правила заповнення декларації (і підприємцями, і юрособами).
  • Єдиний податок групи 4: декларуємо зобов’язання на 2017 рік З початку 2017 року аграріїв позбавили спецрежиму з ПДВ. А отже, в їх житті залишився лише один суто сільськогосподарський спецрежим — єдиний податок групи 4. Для того щоб отримати на 2017 рік право користуватися цим спецрежимом, сільгосптоваровиробнику потрібно задекларувати зобов’язання на 2017 рік. Про те, як правильно це зробити, читайте далі.
  • Податок на нерухомість: звітуємо на 2017 рік Граничний строк декларування податкових зобов’язань на 2017 рік з податку на майно невпинно наближається. А ми продовжуємо розповідь про те, як заповнити звітність за кожною складовою цього податку. Про сплату земельного податку та орендну плату ви можете прочитати у «БТ», 2017, № 4, с. 21 та № 5, с. 36. Сьогодні розповімо про річну декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
  • Субсидія і нова мінзарплата: чи є зв’язок? Ну що, шановні колеги, з тим, як зберегти «хазяйські» гроші після чергової «податкової реформи», ви вже розібралися? І з тим, як ощасливити «великими» грішми своїх співробітників після так званої реформи оплати праці, теж? Тоді прийшов час зайнятися своїми особистими фінансами. Тим більше що особисте — завжди первинне! Вам цікаво, як глибоко згадані «реформи» торкнуться вашої особистої кишені? Тоді поговоримо сьогодні про те, чи вплине новий розмір мінімальної заробітної плати (МЗП) на субсидії — вже призначені і такі, що призначаються заново.
  • Нові види та розміри «штрафів за труд» Вітати роботодавців на початку року словами: «З Новим роком! З новим штрафом!» було б щонайменше недоречно. І збільшені розміри штрафів, і нова відповідальність, дійсно, як сніг на голову. Але маємо те, що маємо. І маємо з нового року у сфері відповідальності за порушення законодавства про працю немало. Збільшення рівня мінімальної заробітної плати вплинуло на розмір штрафів за порушення законодавства про працю. Введено відповідальність за недопуск інспектора праці до проведення перевірки. Розширено «коло контролерів» у сфері праці та надано право деяким органам місцевого самоврядування накладати штрафи за порушення трудового законодавства. Тож якого «кота у мішку» замість подарунків приховав для роботодавців законодавець — у статті.
  • Звіт з ЄСВ єдиноподатника «за себе» Щороку до 10 лютого підприємці, які працюють на єдиному податку, повинні подати в податкову Звіт з ЄСВ «за себе». Чи всі єдиноподатники зобов’язані формувати такий Звіт? Як його заповнити, щоб із поданням не було проблем? Відповіді на ці та інші «звітно-ЄСВшні» запитання ви знайдете в цій статті.
  • Чи буде штраф за затримку реєстрації податкової накладної 2015 року? Чи можуть податківці оштрафувати платника ПДВ у 2017 році за затримку реєстрації податкової накладної, складеної в 2015 році?
  • Послуги техпідтримки онлайн-сервісу нерезиденту: чи буде ПДВ? Підприємство — платник ПДВ здійснює техпідтримку онлайн- сервісу на території нерезидента. Чи треба платити ПДВ? Чи потрапляє така операція під дію п.п. «в» п. 186.3 ПКУ?
  • Не заповнено ряд. 18.1 ПДВ-декларації: чи будуть штрафи? У ПДВ-декларації внаслідок технічної помилки не було заповнено ряд. 18.1. У результаті суму, перераховану на ПДВ-рахунок, не списано до бюджету. Зараз податківці знайшли помилку і вимагають подати УР, заплатити ще раз суму податкових зобов’язань і, звичайно, нарахувати «самоштраф». Чи можна оспорити вимоги контролерів?
  • ПДВ-зобов’язання за уточненками: куди сплачувати Підкажіть, як зараз сплачувати податкові зобов’язання з ПДВ, нараховані в уточнюючому розрахунку (суму недоплати): як раніше — з поточного рахунка на бюджетний, чи вже на електронний ПДВ- рахунок?
  • Заповнюємо таблицю 2 додатка Д3 до ПДВ-декларації Який порядок заповнення таблиці 2 «Розшифровка суми податку, фактично сплаченої в попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України» додатка 3 (Д3) до податкової декларації з ПДВ?
  • Заповнюємо КОРО при продажу проїзних квитків На підставі яких розрахункових документів заповнюється КОРО на господарську одиницю при здійсненні перевезення пасажирів та багажу, при продажу квитків у кіосках та салонах транспортних засобів?
  • «Прибуткова» декларація — 2016 (частина 1) Сподіваємося, що для більшості платників податків 2016 рік був успішним у фінансовому плані. Утім, незалежно від результатів діяльності підприємства підсумки минулого року повинні знайти своє відображення в декларації з податку на прибуток. У сьогоднішній Темі тижня ми почнемо розглядати особливості заповнення і подання цієї форми звітності. А в наступному номері розповімо детально про заповнення додатків до декларації з податку на прибуток.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі