№4

Бухгалтерський тиждень, січень, 2017/№ 4 Інші номери журналу ›
  • «Краще пізно, ніж ніколи»: ДФСУ про перерозподіл ПДВ Лист ДФСУ від 12.01.17 р. № 599/7/99-99-15-03-02-17
  • Податок на нерухомість востаннє зменшує податок на прибуток за 2016 рік Лист ГУ ДФС у Полтавській обл. від 05.01.17 р. № 64/10/16-31-12-03-24
  • Нормативна грошова оцінка земель: коефіцієнти індексації 2017 року Лист Держгеокадастру від 12.01.17 р. № 22-28-0.22-443/2-17
  • Виплата доходів ФОП: що з ПДФО та ЄСВ Лист ГУ ДФС в м. Києві від 27.12.16 р. № 27080/10/26-15-13-02-16
  • Подаємо звернення до органів Держпраці Мінсоцполітики затвердило Порядок розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у органах Держпраці. Відповідно до цього Порядку: звернення подають в усній (під час особистого прийому або за допомогою засобів телефонного зв’язку) чи письмовій формі (надіслані поштою або передані громадянином особисто чи з використанням мережі Інтернет (електронне звернення)).
  • Відбір банків для фінансування малого бізнесу Кабмін затвердив вимоги до банків — учасників проекту «Основний кредит для малих та середніх підприємств та компаній з середнім рівнем капіталізації», а також валютно-фінансові умови субфінансування, що надаватиметься банкам — учасникам цього проекту.
  • Змінено вимоги для отримання посвідчення чорнобильця Кабмін розширив перелік документів, яких має надати громадянин для того, щоб отримати посвідчення учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відповідної категорії.
  • Податкова міліція функціонує й у 2017 році Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики зазначив, що норми Закону України від 21.12.16 р. № 1797-VIII щодо ліквідації податкової міліції набирають чинності з дня набрання чинності законом, який визначає правові основи діяльності нового органу, котрий буде запобігати, виявляти, припиняти, розслідувати та розкривати кримінальні правопорушення, об’єктом яких є фінансові інтереси держави.
  • Календар тижня
  • Подаємо фінзвітність за 2016 рік: головні акценти Ось і наблизився строк подання річної фінзвітності. У 2016 році у сфері бухобліку нововведень не було, тому ви сміливо можете скористатися нашими детальними рекомендаціями щодо складання фінзвітності, які ми давали у 2016 році («БТ», 2016, № 3, с. 10 і № 4, с. 11). А сьогодні ми нагадаємо вам загальні моменти, пов’язані з поданням річної фінзвітності.
  • Перерозподіляємо ПДВ за підсумками 2016 року: бухоблікові нюанси Нарешті настав той момент, коли емоції з приводу Податкової реформи — 2017 трохи вщухли. Тепер саме час повернутися до звичайних справ, які, на жаль, протягом короткого часу залишилися без уваги. Йдеться про річний перерозподіл ПДВ. У «БТ», 2016, № 51, с. 41 ми торкнулися питань, що стосуються розрахунку показника антиЧВ, складання РК до зведених ПН та відображення коригування у ПДВ-звітності. Неохопленим залишився лише бухобліковий бік теми. До нього ми сьогодні й повертаємося.
  • Податкові накладні: обираємо період відображення у ПДВ-звітності Останні зміни у ПДВ-обліку «перекроїли» строки реєстрації ПН в ЄРПН. Відповідно, покупці мають підкоригувати усталені уявлення щодо строків формування ПК. Зорієнтуватися в такому кругообігу нововведень не просто. Тому сьогодні ми з вами ще раз з’ясуємо, у ПДВ-деклараціях яких звітних періодів слід відображати ПН продавцю, а в яких — покупцю.
  • Податкова накладна з «проблемним кодуванням»: виправляємо ситуацію Як кажуть, не так швидко робиться, як мовиться, — не всі ще «перетравили» «кодове» нововведення. Звідси запитання: що робити, якщо податкова накладна зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних без коду УКТ ЗЕД / коду послуг або з помилковим кодом? Відповідь на це запитання — у сьогоднішній статті.
  • Земельний податок: звітуємо за 2017 рік На початку кожного нового року бухгалтеру, крім подання звітності за минулий рік, потрібно також задекларувати деякі податки за поточний рік. Наприклад, податок на майно. Цей податок складається з декількох частин. Сьогодні поговоримо про правила звітування з плати за землю. При цьому будемо розглядати тільки одну зі складових цієї плати — земельний податок.
  • Індексація зарплати: «усталені» правила і тренди 2017 року От уже понад рік при індексації зарплати використовуємо новий механізм її проведення. Коли виникає право на індексацію? В яких межах індексувати зарплату? Які доходи працівників підлягають індексації? Про ці та інші правила індексації зарплати — у сьогоднішній статті.
  • Піти від індексації: можливі шляхи вирішення Багатьох бухгалтерів хвилюють два запитання: — як позбавитися від необхідності індексації заробітної плати; — яким способом заощадити час і гроші на такій процедурі, якщо зовсім «втекти» від неї не вдається? Про це ми розповімо далі.
  • ФОП здає в оренду нежитлове приміщення: хто платить земподаток Оренда нежитлових приміщень, які розташовані у багатоповерховому житловому будинку, звичайна справа. Інколи власником такої нерухомості є фізична особа, а здають її в оренду від імені фізичної особи — підприємця, до того ж платника єдиного податку. Як у цьому випадку сплачувати земельний податок? Давайте з’ясуємо.
  • Річна декларація загальносистемника: розкладемо «по поличках» Ось і минув 2016 рік. Настав час звітів. Усі підприємці, які у 2016 році хоча б недовго побували на загальній системі, зобов’язані подати податківцям декларацію про доходи. Як її заповнити? Приєднуйтеся — і дізнаєтеся все детально. Тим паче що зовсім нещодавно форму декларації перекроїли, так що розбиратися є з чим.
  • ЄСВ-звіт загальносистемника «за себе» 2016 рік уже історія. Час підбивати підсумки і подавати звітність. Загрузнули у звітних рядках і цифрах? Не засмучуйтеся! Ми готові прийти вам на допомогу і нагадати (а тим, хто заповнює цей звіт уперше, — розповісти), як правильно підприємцю-загальносистемнику заповнити ЄСВ-звіт «за себе».
  • Як бути, якщо «металобрухтова» пільга є, а Переліку «пільгового» металобрухту немає? Чи можна застосовувати «металобрухтову» ПДВ-пільгу, передбачену п. 23 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ, якщо дію переліку таких відходів на 2017 рік ще не продовжили?
  • Обмеження на розрахунки готівкою діє навіть при розрахунках через РРО Чи поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 50000 грн. при проведенні таких розрахунків через РРО, РК?
  • Коли ФОП-єдиноподатники мають застосовувати РРО За яких умов застосовуються реєстратори розрахункових операцій (РРО) ФОП платниками єдиного податку?
  • Особливості заповнення шапки декларації з плати за землю Як заповнюється графа «Порядковий номер за рік за видом декларації» податкової декларації з плати за землю?
  • Нормативна грошова оцінка в декларації з плати за землю Який показник вказується у колонці 9 розділів І та ІІ податкової декларації з плати за землю: нормативна грошова оцінка всієї земельної ділянки чи нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки?
  • Заповнення місячної декларації з плати за землю Як заповнюються колонки 12 «річна сума земельного податку» розділу І, 11 «річна сума орендної плати» розділу ІІ та рядок 3 розділу ІІІ податкової декларації з плати за землю при поданні щомісяця звітних декларацій?
  • Земля в різних населених пунктах — окремі декларації Скільки податкових декларацій з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) повинна подати юридична особа, що має ділянки в різних населених пунктах або в різних районах одного населеного пункту (міста), які відносяться до одного контролюючого органу, але коди органів місцевого самоврядування за КОАТУУ різні?
  • Торгувати глінтвейном можна тільки за наявності алколіцензії Чи потрібно суб’єкту господарювання, який здійснює торгівлю коктейлями (глінтвейн, «гаряче вино» тощо), виготовленими з використанням виключно столових вин, придбавати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та вносити до Єдиного державного реєстру місць зберігання відомості про приміщення, в яких суб’єкт господарювання здійснює таку торгівлю?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі