№31

Бухгалтерський тиждень, липень, 2017/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Закон про звільнення від штрафів за несвоєчасну реєстрацію червневих ПН/РК — підписано! Закон України від 13.07.17 р. № 2143-VIII «Про внесення змін до підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних внаслідок несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерних мереж платників податків»
  • Кабмін підкоригував Порядок електронного адміністрування ПДВ Постанова КМУ від 19.07.17 р. № 536 «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 р. № 73»
  • Мінфін оновив форму декларації про майновий стан Наказ Мінфіну від 06.06.17 р. № 556 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859»
  • Податковий кредит на підставі рахунку: ДФСУ підтвердила свою позицію Лист ДФСУ від 07.06.17 р. № 502/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Відшкодування за пошкоджене майно: чи включається в базу обкладення ПДВ? Лист ДФСУ від 07.07.17 р. № 1051/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Податківці не мають претензій до «соцкультпобут»-витрат Лист ДФСУ від 24.05.17 р. № 350/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Касовий чек РРО не можна замінити квитанцією про оплату банку Лист ДФСУ від 11.07.17 р. № 1129/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • Нежитлове приміщення у багатоповерхівці: земподаток сплачує ОСББ, а власник — компенсує витрати Лист ДФСУ від 21.06.17 р. № 759/ІПК/04-36-12-23-19
  • Спецдозвіл на користування надрами Підкориговано Порядок надання спецдозволів на користування надрами. А саме визначено, що відмовляти у продовженні дії такого дозволу будуть заявникам, які мають заборгованості зі сплати рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин. До цього за наявності такої заборгованості в отриманні дозволу не відмовляли.
  • Місця для паркування транспорту інвалідів Посилено відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю: — водіїв автомобілів за зупинку, стоянку чи паркування транспортних засобів на місцях, що позначені для водіїв з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а також за неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю»; — посадових осіб суб’єктів господарювання за необлаштування на майданчиках для паркування транспортних засобів, місць, призначених для паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю.
  • Перевірка заставленого майна Оновлено Положення про проведення перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі.
  • Нерезиденти, які не сплачують податок на прибуток Затверджено новий Перелік організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі податок з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/або не є податковими резидентами держави, у якій вони зареєстровані як юридичні особи.
  • Календар тижня
  • Податкову накладну заблокували: наслідки для продавця і покупця Минув перший місяць, відколи запрацювала система блокування податкових накладних. За цей час платники ПДВ дізналися про критерії, яких слід дотримувати, а також про те, що потрібно зробити для розблокування «горе»-накладної. Тепер залишилося з’ясувати — який звітний період обрати для відображення заблокованої податкової накладної в ПДВ-звітності (як постачальникові, так і покупцеві). А також, чи варто турбуватися про штрафи за затримку реєстрації заблокованої накладної. Про це розповімо вам прямо зараз.
  • Із одного додатка в три, або Уточнення рентної плати за спецводокористування Як ви вже знаєте з наших публікацій*, суб’єкти господарювання, які отримують воду зі змішаного джерела при звітуванні з рентної плати за воду за І квартал 2017 року, мали розраховувати податкові зобов’язання у декількох додатках 5 (окремий додаток для кожного джерела, з якого взято воду для формування змішаного потоку). Водночас певна частина суб’єктів господарювання розрахували розмір плати в одному додатку 5 (як це було в минулі роки). Причини цього різні: одні не своєчасно довідалися про нововведення, а інші так зробили за порадою місцевих податківців. Тепер, у переддень закінчення граничного строку подання декларації за ІІ квартал, у них виникає запитання, як виправити таку помилку. Про це поговоримо далі.
  • Експорт послуг: відображаємо в обліку Тема обліку експорту послуг актуальна не перший рік. Адже суб’єкти господарювання надають різні послуги нерезидентам, а контролери не поспішають роз’яснювати проблемні питання, пов’язані з оподаткуванням таких послуг. Тож сьогодні ми розповімо вам про «експортно-послужний» облік, спираючись на «свіжі» роз’яснення податківців.
  • Календар бухгалтера на серпень 2017 року
  • Винагорода за цивільно-правовим договором у Звіті з ЄСВ Без чого вже не можна уявити життя, так це без запитань щодо відображення у звітності з ЄСВ винагороди за виконані роботи (надані послуги) в межах цивільно-правових договорів. Надати відповіді на ці запитання — мета нашої статті.
  • Якщо підприємцеві довірили автомобіль Підприємець на загальній системі використовує легковий автомобіль у госпдіяльності. Але цей автомобіль не належить йому і не взятий в оренду — на нього є тільки нотаріальна довіреність. Чи можна так працювати? Чи обов’язково потрібен договір оренди, завірений нотаріально? Чи можна відносити до витрат паливо, ПММ і ремонт такого автомобіля? Розберемо «по кісточках».
  • Нюанси заповнення розблокувальної Таблиці Як правильно заповнити Таблицю платника податку до заблокованої податкової накладної (ПН)?
  • Податкова накладна заблокована: чи потрібно її анулювати за допомогою РК У платника ПДВ заблокували податкову накладну (ПН), складену на послуги. З’ясувавши, що при заповненні ПН в коді послуги допущена помилка, він не став відправляти «розблокувальні» документи, а склав нову ПН (без помарок) і направив її на реєстрацію в ЄРПН. Другу ПН система пропустила без зауважень (зареєструвала в ЄРПН). Чи потрібно анулювати першу (помилкову) ПН за допомогою розрахунку коригування (РК), щоб ПДВ-зобов’язання не почали двоїтися?
  • Перехід на загальну систему і повернення на спрощену не врятує від РРО Чи мають право не застосовувати РРО підприємці — платники єдиного податку (ЄП) груп 2 і 3, які до припинення підприємницької діяльності (переходу на сплату інших податків та зборів) перевищили обсяг доходу 1 млн грн., а потім повторно зареєструвались платниками ЄП?
  • Облік у ресторанному господарстві Свою актуальність тема обліку в ресторанному господарстві, мабуть, не втратить ніколи. Численності суб’єктів господарювання в цьому бізнесі може позаздрити будь-яка галузь. Адже до закладів ресторанного господарства належать не лише ресторани, а й бари, кафе, їдальні, закусочні, буфети, магазини кулінарних виробів, кафетерії, фабрики-кухні тощо. Ресторанне господарство комбінує в собі виробництво, торгівлю і послуги. А це породжує особливості обліку й ціноутворення на таких підприємствах. У сьогоднішній «Темі тижня» розглянемо нюанси організації обліку виробництва і реалізації страв у закладах ресторанного господарства.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі