№10

Бухгалтерський тиждень, березень, 2019/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Розподільчі ПН штрафуються в загальному порядку Лист ДФСУ від 16.01.19 р. № 175/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Як скласти ПН, якщо платник змінив назву Лист Офісу ВПП ДФС від 08.02.19 р. № 453/ІПК/28-10-27-01-11
  • Спочатку відсуди арешт регліміту, а потім і штрафи… Лист ДФСУ від 29.12.18 р. № 5485/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Споруди — без податку на нерухомість! Лист ДФСУ від 08.02.19 р. № 467/6/99-99-12-02-03-15/ІПК
  • Обов’язковий аудит фінзвітності Аудиторська палата України (АПУ) стверджує, що головний критерій обов’язковості аудиту фінзвітності для суб’єкта — це покладений на останнього законодавством обов’язок оприлюднити або надати фінзвітність (у тому числі консолідовану) разом з ауди торським звітом.
  • Дізнайся про свої доходи і сплачений ЄСВ онлайн ДФСУ повідомляє, що фізичні особи в особистій частині Електронного кабінету з меню «ЕК для громадян» тепер мають можливість у будь-який час побачити відомості:
  • Пенсії проіндексують, а до мінімальної — доплатять Кабмін ухвалив, по-перше, з 1 березня проіндексувати раніше призначені пенсії із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески, який ураховується для розрахунку пенсії, у розмірі 1,17.
  • Банки моніторять операції з цінними паперами НБУ рекомендував банкам посилити контроль над фінансовими операціями клієнтів із номінованими в інвалюті цінними паперами (зокрема, облігаціями внутрішньої державної позики — ОВДП).
  • Календар тижня
  • Відкладаємо податковий кредит «до кращих часів» У цій статті нагадаємо правила та нюанси, про які потрібно знати, якщо ви вирішили відкласти «на потім» податковий кредит (ПК).
  • РК на повернення передоплати частинами Підприємство — платник ПДВ отримало авансову оплату від покупця. На суму авансу оформлено та зареєстровано в ЄРПН податкову накладну (ПН). Проте пізніше з’ясувалося, що підприємство не може виконати свої зобов’язання за договором. З цієї причини постачальник повертає покупцю аванс, але не однією сумою, а частинами — протягом трьох днів. Скільки розрахунків коригування (РК) виписувати у такому разі та як?
  • Помилковий платіж до бюджету чи за договором Напевно, кожен бухгалтер хоча б раз стикався із ситуацією, коли через помилки в платіжному дорученні платіж був відправлений «не за призначенням» або коли на розрахунковому рахунку опинилися чужі гроші. А що як за неправильним призначенням «пішли» бюджетні (податкові) платежі? Які наслідки в цьому випадку чекають платника і як вийти із ситуації? Давайте розбиратися.
  • Відпустка за свій рахунок: розкриваємо секрети Відпустка без збереження заробітної плати — чудовий спосіб для працівника вирішити особисті проблеми, коли оплачувані відпустки використані. Але неправильне надання такої відпустки, на жаль, може обернутися для роботодавця штрафами. А найгірше те, що про ваші помилки при наданні відпустки за свій рахунок легко можуть дізнатися інспектори праці, навіть не навідуючись на підприємство. Яким чином? Зараз усе розповімо.
  • Табель обліку робочого часу — необхідний документ Табель обліку робочого часу (далі — Табель) потрібен для обліку використання робочого часу, контролю за його дотриманням, розрахунку заробітної плати. Давайте детальніше розберемося з особливостями ведення табеля за працівниками.
  • Вникаємо в нові правила оприбуткування готівки ФОП Якщо ви не оприбуткуєте готівку, оприбуткуєте її не повністю або зробите це із запізненням, то вас можуть оштрафувати в 5-кратному (!) розмірі. Тому прямо зараз — про «найсвіжіші» правила оприбуткування готівки в підприємця. На перший погляд, це — ліберальна революція, але розслаблятися не радимо.
  • Обліковуємо посіви під урожай майбутнього року Сільськогосподарське підприємство восени 2018 року посіяло озиму пшеницю під урожай майбутнього (2019) року. Здійснені витрати на обробіток ґрунту і посів збирали на субрахунку 231. При складанні фінансової звітності за 2018 рік виникає запитання: на якому рахунку на кінець року слід обліковувати витрати на посів озимої пшениці і де відобразити посіви у фінансовій звітності?
  • Забули виписати ПН: що робити? Ми допустили помилку: за одним постачанням не нарахували податкове зобов’язання (ПЗ) з ПДВ — не виписали (і не зареєстрували) податкову накладну (ПН) і не включили цей ПДВ до декларації. Як нам діяти?
  • Надходження є — ЄП-доходу немає Підприємство — неплатник ПДВ у 4 кварталі 2018 року перейшло із загальної системи оподаткування на сплату єдиного податку (ЄП) за ставкою 5 %. Після переходу на ЄП підприємство отримало на поточний рахунок (1) оплату вартості товарів, відвантажених ще на загальній системі оподаткування, і (2) кошти, які раніше були помилково перераховані підприємством на рахунок іншого підприємства. Чи включати ці грошові надходження до складу оподатковуваного доходу підприємства-єдиноподатника?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі