№35

Бухгалтер 911, серпень, 2015/№35 Інші номери журналу ›
  • «Довідкове віконце» ряд. 22.1 ПДВ‑декларації: чи була проблема? Декларацію з ПДВ за липень нарешті подано. Але судячи із запитань наших читачів, у багатьох (якщо не в більшості) залишилися сумніви з приводу правильності заповнення в ній «довідкового віконця» ряд. 22.1 (у ньому зазначається реєстраційний ліміт). Річ у тім, що дров у полум’я підкинули самі податківці — багатьом поприходили повідомлення про помилки через невідповідність суми ліміту. Оцінкою масштабу проблеми займемося в цій статті.
  • «Мої роки — моє багатство» для страхового стажу Про те, як важливо знати величину страхового стажу працівника для розрахунку лікарняних та як вона впливає на їх суму, ви довідалися з журналу «Бухгалтер 911», 2015, № 28, с. 11. У цій статті розповімо, як її визначити для працівника, який захворів «під вашою орудою».
  • Не показали переплати в ряд. 20.2 ПДВ-деки за липень: як бути? З відображенням «долипневих» переплат у декларації з ПДВ за липень виникло чимало проблем. Тому не дивно, що ті, у кого сума переплат була незначною, вирішили взагалі не заповнювати ряд. 20.2. Тепер виникло запитання: які наслідки цього? Давайте розбиратися.
  • Розрахунок коригування до ПН: розбираємо популярні запитання З реєстрацією та складанням РК завжди виникало чимало проблем. А з прийняттям Закону № 643* додалися й нові — пов’язані з РК до «старих» ПН. Тому сьогодні розглянемо декілька популярних запитань, що стосуються реєстрації РК та відображення їх у декларації.
  • Чек РРО в інтернет-магазині У минулому номері ми розповіли про те, у яких випадках в інтернет-магазині РРО має бути обов’язково, в яких — краще щоб він був (щоб уникнути проблем з податківцями) і коли можна сміливо працювати без нього. Так от, ті, хто вирішив все ж таки обзавестися РРО, потрапляють у хмару непростих запитань: коли вибивати чек РРО, якщо оплата прийшла вночі? Як сформувати чек при передоплаті та постоплаті? Чи завжди потрібно видавати чек покупцям, адже з деякими з них особистого контакту взагалі немає?
  • Трохи сонечка для неприбуткових організацій З 01.01.2015 р. законодавець вирішив зруйнувати старе, не побудувавши нового, тобто він скасував колишні правила оподаткування неприбуткових організацій і... не запровадив нічого натомість! У результаті в оподаткуванні неприбуткових був суцільний туман. На щастя, до середини року виглянуло сонечко (ВРУ ухвалила хороший Закон № 652*), так що туман поступово розсіюється. І, треба зазначити, картина приємна.
  • Договірна відповідальність: як обліковувати штрафи та пеню? За невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання договірних зобов’язань до порушника можуть бути застосовані штрафні санкції. З порядком їх обліку у порушника та «жертви» розбиратимемося у статті, що пропонується вашій увазі.
  • Постачання програмного забезпечення: що з ПДВ? В одному з недавніх номерів* ми розглядали облікову «долю» комп’ютерних програм, призначених для подання звітності державним органам. Зачепили при цьому й ПДВ-облік. Сьогодні ж ми поглянемо на це питання з іншого боку — постачальника ПЗ.
  • «Дресирувальники без ананасів», або Оплачуємо роботу у відрядженні Сьогодні ми з вами поговоримо про порядок оплати днів роботи у відрядженні. Здавалося б, що там складного?! Але повірте, «родзинок» у ньому вистачає. Розбираємося!
  • Працюєте з ППЄПами? Обережніше з видами діяльності! Зовсім нещодавно в ЗІР з’явилася нова консультація податківців з приводу неутримання ПДФО при виплаті доходу ФОП-єдиноподатнику. Саме тому ми вирішили ще раз пригадати про це (тим більше що на практиці таке запитання трапляється часто-густо).
  • Вигодоодержувачі — встигнути до 25 вересня Менше місяця залишилося, щоб «відстрілятися» щодо своїх вигодоодержувачів або, якщо говорити точніше, бенефіціарів. П’ятниця, 25 вересня — останній день, коли це можна буде зробити при безпроблемному варіанті. Ви, поза сумнівом, пам’ятаєте, яку бучу свого часу зчинив обов’язок подати звіт за формою 4 (бенефіціари)*. Тому, щоб не затягувати з цим укотре, підготуємо вас до подолання такого випробування завчасно.
  • ФОП, будь уважний при заповненні звіту з ЄСВ! ППЄП у звіті з ЄСВ (форма № Д5) зазначив своє прізвище та ініціали замість повного П. І. Б. Податківці вимагають перездати звіт, погрожуючи штрафами і тим, що не врахують йому стаж за весь минулий рік. Це при тому, що за всі місяці ЄСВ було сплачено. Беззмістовні причіпки? На жаль, ні. Зараз розповімо чому.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі