№50

Бухгалтер 911, грудень, 2015/№50 Інші номери журналу ›
  • Як провести річний перерахунок ПДФО у 2015 році Ще один рік добігає кінця. Його підсумки ми підіб’ємо за святковим столом, а ось підсумки утримання ПДФО із сум заробітної плати — у грудні 2015 року. Здогадалися про що йдеться? Так, про річний перерахунок з ПДФО. Уперше про нього почули — тоді неодмінно вивчіть наш матеріал. Ну а якщо добре з ним знайомі з досвіду минулих років, освіжіть у пам’яті порядок його проведення.
  • Вивчаємо мінфінівський законопроект* «податкової реформи»: зміни щодо ПДВ Коментувати законопроекти — справа, звичайно, не дуже вдячна. Тим більше, що сьогодні вже йдеться про прийняття деякого компромісного варіанта податкової реформи. Причому Мінфін стверджує, що цього компромісу вже досягнуто, а ось автори «проекту Южаніної» говорять, що загальної згоди ще не дійшли. Однак імовірність прийняття мінфінівського проекту «реформи» досить висока. Тому сьогодні пропонуємо обговорити, що ж пропонує Уряд стосовно «дореформування» ПДВ.
  • Мінфін розсекретив плани з реформування спрощенки Про передбачувану реформу спрощенки від Мінфіну ми вже розповідали*. Хоча тоді він надав широкому загалу лише загальну схему, «приховавши» деталі. Однак рано чи пізно усе таємне стає явним, і вже існує проект нового ПКУ від Мінфіну, а в ньому — розділ, присвячений спрощенці. Плюс є інформація про його доопрацювання. Цікаво? Безперечно. Особливо, якщо врахувати, що вже середина грудня.
  • Коригування ПДВ у разі зміни ціни: суперечлива позиція податківців Нещодавно «побачив світ» новий лист податківців № 24988*, присвячений досить популярному запитанню: як правильно складати РК, коли після отримання попередньої оплати за товар на нього змінюється ціна? Висновки податківців, правду кажучи, дивують. Пропонуємо їх обговорити.
  • Невиконання гарантій стосовно «солдат підприємства»: штрафи зросли Що загрожує роботодавцю за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу? Хто притягатиме до відповідальності?
  • У ПН — неправильний номер покупця: що йому відображати в декларації з ПДВ? Чи повинен покупець, ІПН якого випадково потрапив до ПН, відображати таку ПН у декларації?
  • Заповнення необов’язкових реквізитів у ПН Якщо у ПН необов’язковими є реквізити «Місцезнаходження продавця» і «Вид цивільно-правового договору», то чи можуть ці поля залишатися взагалі незаповненими? Чи знімуть через це податковий кредит?
  • Сплата податків «з кишені» директора: чи можливо це? Ураховуючи брак коштів на поточному рахунку підприємства, директор має намір використати власні кошти для поповнення ПДВ-рахунка, виплати зарплатних податків (ПДФО, ЄСВ і ВЗ). Чи можна таке робити? Якщо так, то як це правильно оформити? Зараз все пояснимо.
  • Даєш компенсацію за «солдатів ФОП»! Дочекалися! Нарешті ВРУ прийняла, а Президент підписав Закон України «Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період» від 12.11.2015 р. № 801-VIII! Що в нім такого чудового? Зараз усе розповімо!
  • Якщо середній заробіток став компенсацією Підприємство справляло ЄСВ із середнього заробітку мобілізованого працівника та подавало звіти на його компенсацію. У звітах з ЄСВ за січень — травень 2015 року такий заробіток у таблиці 6 відображався з кодом категорії застрахованої особи «1». Чи потрібно тепер в поточному звіті з ЄСВ коригувати його з кодом категорії застрахованої особи «48», оскільки гроші за ці місяці відшкодовані з бюджету?
  • Зарплата < МЗП: розрахунок декретних Працівницю прийнято на 0,5 ставки. Зарплата за місяць нижче мінімальної. У листопаді вона надала лікарняний листок у зв’язку з вагітністю та пологами. Як розрахувати декретні?
  • Індексація ЗП за грудень 2015 року Знову у нас на порядку денному індексація. Цього разу — готові показники для грудня.
  • Перейменували вулицю — дії підприємства Назву вулиці «прописки» офісу вашого підприємства «декомунізували»? Або, більше того, перейменували населений пункт? Ми розповімо, як діяти та куди «сурмити» в такій ситуації.
  • ППЄП-«мільйонер» і право на «безРРО» Є певні види діяльності, займаючись якими, будь-який СГД, не обов’язково єдиноподатник, може працювати без РРО. Вони визначені ст. 9 і 10 Закону про РРО. Тут, здавалося б, податківцям буде складно вигадати якесь «ноу-хау» для «наїздів» на «РРО-пільговиків». Аж ні, вигадали. Так, ППЄПів податківці чомусь зобов’язують РРО ставити навіть у таких випадках. Несправедливо? Хочете боротися? Давайте разом!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі