№7

Бухгалтер 911, лютий, 2015/№7 Інші номери журналу ›
  • «Перехідна» амортизація: нараховуємо правильно Як правильно нараховувати амортизацію необоротних активів після того, як все стало з ніг на голову? Насправді простіше, ніж ви могли очікувати. При цьому труднощі не повинні виникнути ані у «до 20-мільйонників», ані у «високодохідних» платників. Тож давайте розбиратися з новими правилами!
  • База ПДВ: як визначити мінімальну планку? З 2015 року для бази обкладення ПДВ установлена мінімальна планка. Але, на жаль, визначити її виявилося не так уже й просто. Вина цьому всьому — небагатослівність законодавця. Тому сьогодні пропонуємо детально розібратися з цим питанням.
  • Роялті-2015: облік комп’ютерних програм та інші новинки Продовжуємо розбиратися з нововведеннями, унесеними до ПКУ в передноворічну ніч. Сьогодні обговоримо тему роялті. Законодавці змінили підхід до того, що вважати роялті. Є деякі зміни і в порядку їх обліку.
  • Порція мобілізаційних «покращень» для роботодавця 8 лютого 2015 року набув чинності Закон № 116*. Чим цей Закон цікавий для роботодавця? Черговими доповненнями до ст. 119 КЗпП, що встановлює гарантії для мобілізованих працівників. Крім того, порцію новин отримали мобілізовані підприємці-роботодавці. Заінтриговані? Тоді починаємо.
  • Види діяльності для єдиноподатника групи 3: чи є проблема? Єдиноподатники групи 3 можуть провадити будь-яку діяльність, дозволену спрощенцям. Однак з 01.01.15 р. з’явився важливий нюанс: вид(и) діяльності, яким(и) ви плануєте займатися, потрібно внести до Реєстру єдиноподатників (далі — Реєстр ЄП). Здавалося б — дрібниця. Однак ця дрібниця загрожує тим, що не звернувши на неї належної уваги, можна вилетіти зі спрощенки ні за копійку. Тому: увага!
  • Зарплата за першу половину місяця Сьогодні ми з вами поговоримо про зарплату за першу половину місяця (тобто про аванс). Пригадаємо: у які строки вона має бути виплачена? Як розрахувати суму авансу? Якими внесками/податками/зборами його обкладати? Що робити з понижуючим коефіцієнтом до ставки ЄСВ?
  • Розрахунок коригування до «старої» ПН: за якою формою? Нам потрібно скласти розрахунок коригування до податкової накладної, датованої 2014 роком. Як це зробити? Зокрема, яку форму використовувати, чи обов’язково реєструвати тощо?
  • Як ФОП прийняти працівника З 01.01.2015 р. законодавці оновили алгоритм прийняття нових працівників. Про кроки підприємця-роботодавця при укладенні трудового договору читайте в цій статті.
  • Податок на нерухомість: «стара» декларація за новими правилами Для юросіб наближається останній день подання деки з податку на нерухоме майно. Як правильно відзвітувати, коли правила оподаткування змінилися*, а нову форму деки так і не затвердили (особливо актуально у частині нежитлової нерухомості). Про це ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • Заповнюємо «інвалідний» Звіт «Інвалідний» звіт роботодавці подають уже не перший рік. Нічого складного в цьому немає. Єдине, що засмучує, — санкції за невиконання «інвалідного» нормативу і неподання Звіту. Отже, не пропустіть заповітну дату. Про все детально — у нашій шпаргалці, що стосується «інвалідної» звітності.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі