№9

Бухгалтер 911, лютий, 2015/№9 Інші номери журналу ›
  • Нова ПДВ-звітність: (не) без сюрпризів? От і почалася деклараційна кампанія щодо ПДВ за лютий. Вона примітна, головним чином, тим, що звітувати доведеться вже за новою формою. Причому врахуйте: за формою, яка враховує новинки податкової реформи. Про особливості її заповнення ви зможете дізнатися з цієї статті.
  • Виплати працівнику-інваліду: оподатковуємо та обліковуємо правильно Роботодавці з числом працівників понад 8 осіб зобов’язані виконувати норматив з працевлаштування інвалідів. На порушників чекають санкції. Як їх уникнути? Працевлаштувати необхідну кількість інвалідів уже сьогодні (про це див. «Бухгалтер 911», 2015, № 4). Сьогодні з’ясуємо, чи є особливості в оподаткуванні та обліку зарплати, лікарняних і декретних, якщо їх нараховують працівнику-інвалідові?
  • Консультація щодо військового збору: ми чекаємо, а податківці зволікають Військовий збір — явище унікальне. Війни де-юре немає, а він існує. Ще й порядок його справляння частенько нагадує ромашку: обкладати — не обкладати? Конкретних рекомендацій у ПКУ немає, більшість консультацій у ЗІР з 01.01.2015 р. «обнулили». Як і з яких доходів утримувати ВЗ з цієї дати, ми з вами розібрали ще в «Бухгалтер 911», 2015, № 4 та № 8. У той же час окремі моменти залишалися під питанням. І от на сайті ДФСУ з’являється «маячок». Знайомимося ближче.
  • Імпортний збір уже в дії. Яких товарів стосується? До уваги всіх імпортерів! Додатковий імпортний збір (далі — збір) запровадили Законом № 73*. Але запрацював він лише після погодження з міжнародними фінансовими організаціями. Про те, що вони завершилися, свідчить розпорядження № 119-р**. Офіційно воно опубліковане 25.02.2015 р. — саме з цієї дати справляють збір.
  • Свіжі ПДВ-роз’яснення від ДФСУ (лист № 5292*) У цьому листі податківці розповіли багато чого корисного: і про відображення ПК за ПН 2014 року, і про виправлення ПН та багато іншого. Ось тільки якщо б з’явився він раніше, йому б узагалі ціни не було. Давайте пройдемося найважливішими акцентами цього листа.
  • Використання води: збору не стало — хай живе рентна плата! Гадаємо, багато хто з вас запитував себе: чи потрібно з 1 січня сплачувати збір за спеціальне використання води? Річ у тім, що з цієї дати відповідний розділ з ПКУ виключили. Та чи все так просто?
  • ПДВ за «дефектною» ПН: чи можна включити у витрати? Наше підприємство — платник ПДВ. Як обліковувати з 2015 року суми «вхідного» ПДВ за «проблемними» ПН (зокрема, через неналежне оформлення або з іншої причини)? Чи будуть вони повністю списуватися на витрати?
  • Добові в податковому обліку — без обмежень Чи встановлені з 01.01.2015 р. обмеження на розмір добових у податковому обліку?
  • Продаж у розстрочку при «міграції» загальносистемника на ЄП У цій статті пропонуємо розібратися з «перехідними» наслідками продажу товару у розстрочку. Ситуація така: передача товару відбулася у 2014 році (на загальній системі), а платежі надходять уже в 2015 році (на спрощеній системі*).
  • Єдиноподатник групи 2 отримав аванс за послугу від загальносистемника: «тиснемо на Esc» Єдиноподатник групи 2 отримав аванс від ФОП на загальній системі за послуги. Щоб не вилетіти зі спрощенки, він хоче повернути цю оплату як помилкову. Чи можна так зробити і що при цьому потрібно врахувати?
  • Сім’я до купи — не страшний і грім Сімейний бізнес є ділом корисним, однак неврегульованим. Це стосується і питань оподаткування, зокрема ЄСВ, з яким були пов’язані нещодавні сюрпризи. Чи сплачувати з 01.01.2015 р. ЄСВ за членів сім’ї, які беруть участь у бізнесі ФОП, і якщо так, то як, читайте далі.
  • «Тато може все, що завгодно...» Навіть узяти лікарняний У сім’ї захворіла дитина (7 років). Обидва з батьків працюють. Лікарняний листок вигідно взяти батьку. Чи може він оформити лікарняний листок по догляду за хворою дитиною?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі