№1

Бухгалтер 911, січень, 2015/№ 1 Інші номери журналу ›
  • Чого чекати від податкової реформи? Вітчизняні законодавці неначе найнялися робити так, щоб зміни ніколи не закінчувалися. Давайте розберемо податкову реформу, реалізовану в законопроекті від 22.12.2014 р. № 1578 (прийнятий 28.12.2014 р.). При цьому більш детально із цього приводу поговоримо вже в наступних номерах, коли з’явиться текст Закону.
  • Скасування довіреностей на ТМЦ: чим підтвердити повноваження? Вам напевно відомо, що з 1 січня Мінфін скасував Інструкцію № 99*. Цей документ містив у собі форму довіреності на отримання ТМЦ і порядок її обігу.
  • Поворотна фіндопомога та ЄП: облікова мозаїка Буває, підприємству/підприємцю бракує власних коштів. В умовах кризи кредитування кращим виходом із цієї ситуації може стати поворотна фіндопомога. Про те, як її обліковувати платникам податку на прибуток, ви вже, мабуть, читали*. Сьогодні пропонуємо дізнатися, як її відображати єдиноподатникам.
  • Форма № 20-ОПП: хто і коли повинен її подавати? Обов’язок подавати повідомлення за формою № 20-ОПП існує вже чотири роки. Однак запитань за цією формою менше не стає. Так, до кінця не зрозуміло, щодо яких об’єктів її потрібно подавати. А все тому, що податківці на свій лад трактують норми ПКУ. У цій статті розберемося з тим, хто і коли має подавати повідомлення за формою № 20-ОПП і що загрожує за його неподання.
  • Декларація з ПДВ: звітуємо за грудень Наближаються строки подання ПДВшної звітності за грудень 2014 року. Ця звітність особлива, адже подавати її потрібно за новою формою. Одразу ж заспокоїмо: кардинальних змін у ній немає. Але все ж таки є деякі моменти, на які вам слід звернути увагу.
  • РРО-звітність: що приніс 2015 рік? З 01.01.2015 р. всі РРО (крім електронних таксометрів, торговельних автоматів, РРО з інвалюти) мають забезпечувати передачу податківцям електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці. До чого це призвело, читайте в цій статті.
  • Підприємство простоює: як обліковувати витрати Ситуація у країні, на жаль, така, що чимало підприємств вимушені знижувати обсяги виробництва, а то й зовсім припиняти свою діяльність. Але і в цей період вони можуть нести витрати: зокрема, на утримання обладнання, персоналу, загальне забезпечення діяльності тощо. Як обліковувати такі витрати, розберемося в цій статті.
  • Запитання загальносистемників про графи 5 і 6 Книги ОДВ Як правильно відобразити витрати, щоб податківці при перевірці не «викинули» їх з Книги ОДВ і не донарахували ПДФО? Як заповнити графу 6 Книги? Чи можна записати до графи 6 товар: (1) оплачений, але ще не отриманий, (2) проданий минулого року, (3) оплачений минулого року, (4) оплачений постачальнику не одразу, а після продажу? Як помістити усі документи у графу 5? Про все це читайте в цій статті!
  • «Підприємець інвалютний», або Як обліковувати валютні операції За яким курсом відображати доходи та витрати в інвалюті? На яку дату? До якої графи Книги ОДВ записувати? Чи треба обліковувати курсові різниці?
  • «Йде… працівник… хитається»: як звільнити за появу в нетверезому стані Працівник з’явився на роботі в стані алкогольного сп’яніння. Чи можна його звільнити за це? І якщо можна, то як?
  • Відомість розподілу для «нещасного» Фонду: чому, навіщо і як Незважаючи на запровадження ЄСВ, роботодавці не забувають про Фонд соціального страхування від нещасного випадку і професійних захворювань (далі — ФНВ). Причина тому — Відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (далі — Відомість). Навіщо ця Відомість потрібна? Чому її краще подати, ніж «забути»? Де знайти форму? Як заповнити графи Відомості? На всі перелічені запитання ви знайдете відповіді в цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі