№2

Бухгалтер 911, січень, 2015/№ 2 Інші номери журналу ›
  • ЄСВ: шукаємо «покращення» Народна мудрість проти поспішних рішень. Ще з дитинства нас навчали, що спіхом робити — людей смішити і що поспіх доречний тільки у блошиних ловах. Але наші законодавці вирішили піти своїм шляхом. Мета добра — почати 2015 рік з реформ. У частині ЄСВ — це обіцяне прем’єр-міністром «зниження» розміру ЄСВ до рівня 16,4 %, яке мусило спонукати наших роботодавців вивести зарплати «з тіні». Чи вийшло це у скорохватів-депутатів? Давайте розбиратися.
  • ПДВ-облік у 2015 році На жаль, законодавець не відмовився від ідеї ПДВ-спецрахунків. Але порівняно з первинним варіантом пішов на деякі поступки. Як і коли запрацює система електронного ПДВ-адміністрування, читайте в цій статті.
  • Трансфертне ціноутворення: новорічні «подарунки» від ВРУ Більшість із вас пам’ятає День знань — 2013, коли набули чинності норми про трансфертне ціноутворення. Відтоді ця тема «обросла» більшістю необхідної нормативки, та й епопея з перенесенням строків подання звіту про контрольовані операції закінчилася. Але чи означає це, що за ТЦУ настав штиль?
  • Спрощенка з РРО, а також інші РРО-зміни У наших законодавців упродовж останніх років була не одна спроба запровадити для підприємців-єдиноподатників обов’язковість застосування РРО. Раніше всі вони закінчувалися невдало... Але не цього разу. Хоча, слід зазначити, певних компромісів у питанні «РРО та єдиноподатник» законодавцям таки вдалося досягти. Детальніше про це читайте далі. Заразом ви дізнаєтеся і про інші важливі зміни у сфері РРО.
  • Держбюджет-2015: усе, про що потрібно знати роботодавцеві Перед новорічно-різдвяними святами наші законодавці попрацювали на славу. Безсонні ночі не минули даремно — у Новий 2015 рік Україна вступила із Законом про державний бюджет. Безумовно, для нашої країни це дуже важливий документ. Але чи змінить він щось для роботодавців і працівників? Зараз дізнаємося.
  • Перераховуємо податковий кредит за підсумками року (додаток Д7) Наближається час подання ПДВшної декларації за грудень 2014 року (причому, як ми вже зазначали, за новою формою*). А отже, час провести річний перерахунок податкового кредиту з ПДВ. Як це зробити, читайте в цій статті.
  • Дивіденди: важливі акценти Ще в минулому номері, стисло характеризуючи зміни, внесені Законом № 71, ми згадували про те, що торкнулися вони й «дивідендного» авансового внеску. Тепер саме час розглянути нововведення детальніше.
  • Декларація загальносистемника: навігатор заповнення Підприємцям на загальній системі вже час підбивати фінансові підсумки минулого 2014 року — заповнювати декларацію про доходи. Хто має подавати цю звітність, як її заповнити, що при цьому потрібно врахувати — про це читайте далі.
  • До подання Звіту за «трудовою» квотою будь готовий! Звіт за «трудовою» квотою ми подаємо не вперше. Але оскільки справа була давно — ще в минулому році, саме час пригадати основні нюанси.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі