№28

Бухгалтер 911, липень, 2015/№28 Інші номери журналу ›
  • «Липневі» ПДВ-запитання щодо СЕА Те, чого найбільше боялися платники ПДВ, сталося — електронне адміністрування з 1 липня запрацювало на повну потужність з усіма недоробками та технічними проблемами. І поки законодавці думають, вносити зміни до ПКУ чи ні, платникам доводиться пристосовуватися до нових умов. Запитань безліч. У сьогоднішній статті пропонуємо розглянути найпопулярніші запитання, що надійшли до нашої редакції.
  • «Касовий дах» від РРО: сучасна картина Не ППЄПами єдиними... Питання звільнення від РРО не менш актуальне і для суб’єктів, далеких від єдиного податку. Який фінал стосовно них? Зокрема, в якому вигляді сьогодні діє «касове» звільнення від РРО? Чи можна отримувати до каси (без РРО) виручку за власну продукцію? Про це й пропонуємо поговорити.
  • Розрахунок лікарняних і декретних по-новому: крок уперед! Незважаючи на відпускну пору, КМУ не дає розслаблятися кадровикам і бухгалтерам. Не вщухли ще пристрасті навколо порядку повідомлення податківців про прийнятих працівників, як на тобі — затверджені зміни до Порядку № 1266*, яким керуємося при розрахунку лікарняних і декретних. Та ще й новий Порядок оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавців на додаток. Як тепер розраховувати лікарняні та декретні? Розбираємося!
  • Податок на прибуток: вивчаємо «мегалист» Знову у нас на порядку денному «мегалист» фіскалів зі свіжими постреформеними роз’ясненнями (лист ДФСУ від 09.06.2015 р. № 11999/6/99-99-19-01-01-15, далі — лист № 11999). Його ПДВ-шматочок ми «освоїли» в попередньому номері. Сьогодні заглибимося в розділ листа, призначений для платників податку на прибуток.
  • Експорт: важливі прибуткові питання На податкову реформу, що привнесла бухгалтерські правила визначення об’єкта обкладення податком на прибуток, наклалося ще й те, що НБУ відцурався від установлення курсів інвалют посеред дня. У пропонованій статті з’ясуємо, як у зв’язку з цим слід вести облік експортних операцій і які проблеми при цьому можуть виникнути.
  • ПН з ПДВ «на благодійність» Продовжуємо цикл статей, присвячених заповненню ПН. Сьогодні розберемося, як правильно заповнити ПН у разі передачі товарів як благодійної допомоги.
  • РРО: бути чи не бути? І якщо не бути, то як? 1 липня застало багатьох підприємців на стадії «усе ж таки ставитимемо». Одні з них РРО встигли придбати, зареєструвати та навіть почати-таки використовувати; інші «застигли» на етапі реєстрації в податковій; треті встигли укласти тільки договір на постачання РРО, сподіваючись на обіцяну раніше поблажку для тих, хто «домовиться» з постачальником до 01.08.2015 р. Тепер виявляється, що деяким з них РРО, за великим рахунком, і не потрібний. Давайте разом розберемося, як правильно «врегулювати» ту чи іншу ситуацію.
  • Звіт з ЄСВ: відпускні «наперед», негрошові помилки З 22.06.2015 р. по 06.07.2015 р. працівник перебував у щорічній відпустці. Сума відпускних, нарахованих у червні 2015 року, становить 764,40 грн. (у тому числі за дні червня — 436,80 грн., за дні липня — 327,60 грн.). Сума заробітної плати за фактично відпрацьовані дні червня 2015 року — 1200 грн. Наша ставка ЄСВ — 37,26 %. При складанні Звіту за формою № Д4 за червень програма донараховує ЄСВ до «мінімалки» за кожною з виплат. Невже це правильний порядок нарахування ЄСВ?
  • ЄП-дека за півріччя: а віз і нині там Юрособам і ФОП на єдиному податку групи 3, а також ФОП з груп 1, 2 — «перебіжчиків» до вищої групи та порушникам умов роботи на ЄП знову час замислитися про виконання своєї звітної повинності — за перше півріччя 2015 року. Чи вирішилося питання із застарілою звітністю? Давайте розберемося. Заразом обговоримо низку інших моментів.
  • Якщо немає копії сертифіката якості на придбану продукцію... До нас звернувся читач із запитанням про те, як довго потрібно зберігати копії сертифіката якості на придбаний товар (паливо)? Податківці вимагали ці копії при перевірці (разом з первинкою). Але ж це не оригінали сертифікатів, а тільки копії, засвідчені продавцем. Що робити, якщо їх немає? Давайте розбиратися!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі