№13

Бухгалтер 911, березень, 2015/№13 Інші номери журналу ›
  • Уточнюємо лютневу ПДВ-декларацію Із заповненням ПДВ-декларацій за лютий було чимало клопоту. Мало того, що потрібно було розібратися з новими рядками декларації, так ще й податківці буквально в останні дні оприлюднили свій підхід до її заповнення. Недивно, що багато платників не встигли врахувати вимоги фіскалів. Наше з вами завдання — з’ясувати, як тепер цю ситуацію можна виправити.
  • Отримали «зменшуючий» РК за «лівою» ПН: чи повинні ми його реєструвати? Постачальник звернувся з проханням зареєструвати в ЄРПН розрахунок коригування до податкової накладної, яку ви в себе взагалі не відображали. Як реагувати на це? Відповідь шукайте в цій статті.
  • «Невіртуальне» питання, або Як інтернет-магазинам застосовувати РРО З 01.01.2015 р. звільнення від РРО більше не поширюється на електронні продажі. Строк на адаптацію до цього нововведення — перше півріччя — минає дуже швидко. А після його закінчення годі й говорити про всемогутнє РРО-звільнення для єдиноподатників-ФОП групи 3 (для групи 2 — з 01.01.2016 р.). Зважаючи на ці події власники інтернет-магазинів все більше починають цікавитися РРО-тематикою. Для них наша сьогоднішня стаття.
  • ПЗ покупця ≠ ПК постачальника: які проблеми? Ситуація, коли ПЗ постачальника за одними й тими самими операціями не відповідають ПК покупця, — зовсім не здається дивною. Навпаки — це досить-таки поширене явище, яке може бути зумовлено цілою низкою причин. Чим загрожує така ситуація та чи не призведе вона до підвищеного інтересу податківців до сторін таких операцій? Пропонуємо з’ясувати істину разом!
  • Дотримуємося граничних строків при сплаті ПДВ через електронний спецрахунок Коли йшлося про новий механізм сплати ПДВ (через електронний спецрахунок), цілком закономірно виникло запитання: як зробити так, щоб сплата відбулася своєчасно та без проблем? Відповісти на нього допоможе ця стаття.
  • «Роздрібний» акциз: податківці фіскалять Зустрічаємо черговий лист, присвячений «роздрібному» акцизу (лист ДФСУ від 18.03.2015 р. № 9132/7/99-99-19-03-03-17). Він містить як хороші, так і погані новини. Останніх, на жаль, більше, і стосуються вони переважно питання про сплату податку при продажу ПММ через АЗС. Тепер про все по черзі.
  • Перехідні декретні та ЄСВ з «мінімалки» Як застосовувати нові правила щодо нарахування ЄСВ виходячи з мінімальної зарплати для перехідних декретних? Чи потрібно донараховувати ЄСВ на суми декретних, що припадають на 2014 рік?
  • Нереєстрація ПН, що не видається покупцеві: чи є ризики? Ми не зареєстрували ПН, яка, щоправда, не підлягала видачі покупцеві. Підкажіть, будь ласка: чи є для нас будь-які негативні наслідки?
  • Розрахунково-касове обслуговування – 2015: без істотних змін! Саме так: нічого революційного в цьому аспекті не відбулося! У таке за часів реформ важко й повірити , однак факт залишається фактом.
  • Про наслідки торгівлі «роздрібних» ППЄПів з юрособами ФОП-єдиноподатник групи 3 займається роздрібною торгівлею. Не звернувши уваги, продав товар юрособі. Наскільки це небезпечно? Які наслідки такої операції для самого ФОП і для покупця-юрособи? Як виправитися? Розбираємося!
  • А ви подали декларацію про доходи за 2014 рік? Тоді ми йдемо до вас Незабаром 1 травня — початок «травневих свят» і... фініш кампанії з обов’язкового декларування доходів за 2014 рік. Ловите себе на думці, що час уже зайнятися цим питанням? А ми для вас уже й зручну шпаргалку підготували...
  • Орендуємо спецтехніку у фізособи: чи треба посвідчувати договір нотаріально Підприємство орендує спецтехніку: навантажувачі, трактори, бульдозери, а також пересувні елеватори у фізичних осіб та фізосіб-підприємців. Чи потрібно в цьому випадку посвідчувати договори оренди нотаріально? Якщо підприємство це не зробило, які можуть бути наслідки в цьому випадку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі