№48

Бухгалтер 911, листопад, 2015/№48 Інші номери журналу ›
  • Повідомлення про прийняття працівника: життєві ситуації Тема повідомлення про прийняття працівника не втрачає своєї актуальності. Це зрозуміло, адже з ним пов’язані «драконівські» штрафи, а ситуації на практиці бувають різними. Відповіді на найделікатніші запитання наводимо на сторінках нашого видання.
  • ПН з помилкою: відколи право на ПК? Право виправити помилку у ПН існує вже практично рік. Але й досі залишається відкритим запитання, коли ж покупець може показати ПК за такою ПН: у періоді її складання чи виправлення? Нарешті податківці озвучили свою позицію з цього приводу. Пропонуємо її обговорити.
  • Істина щодо позову про скасування ППР: ВАСУ передумав? Сьогодні нам з вами належить вивчити питання, при вирішенні якого навіть члени Науково-консультативної ради при ВАСУ не дійшли єдиної думки. Отже, чи є майновим позов про скасування податкового повідомлення-рішення (ППР)? Розглянемо «за» та «проти».
  • На тому кінці — неплатник ПДВ Останнім часом до нашої редакції надходить безліч запитань з приводу ПДВ-обліку операцій з покупцями — неплатниками ПДВ. Сьогодні пропонуємо добірку відповідей на найпопулярніші з них.
  • Мобі-новина: річна звітність до військкоматів На «гарячій лінії» багато хто з читачів запитує: яку таку річну звітність вимагають подавати військкомати? Ну і зрозуміло, виникають супутні запитання: коли подавати та які штрафи передбачені? Розбираємося в темі.
  • Коли НЕРУХОМорендодавець є не просто фізособою, а нерезидентом Ви маєте намір орендувати нерухомість у фізособи-нерезидента? Що ж, у цьому немає нічого надприродного. Однак є одне «але»: ПКУ забороняє робити це прямо. Розповімо про все по порядку.
  • Прострочена грошова кредиторка: ПК під загрозою Податківці вже давно наполягають на тому, що при списанні кредиторки зі строком позовної давності, що минув, покупець зобов’язаний відсторнувати свій ПК. А «свіжий» лист № 21062* — чергове підтвердження тому, що свою думку податківці так і не змінили. Наскільки правомірна позиція фіскалів та як зберегти ПК у цьому випадку — обговоримо в сьогоднішній статті.
  • «Поспішайте бачити» заповнення Книги ОДВ у ФОП-ЗС у прикладах Книга обліку доходів і витрат (Книга ОДВ) для загальносистемників уже «пожила» декілька років. Однак незважаючи на це, запитання щодо її заповнення виникають доволі часто, особливо у новачків. Тому сьогодні без зайвих слів розглянемо на прикладі, як заповнити Книгу.
  • Солдат-строковик чи «контрактник замість демобілізації»? Отримайте! КМУ постановою від 04.11.2015 р. № 911 уніс зміни до Порядку № 105*, що регулює питання виплати компенсації середнього заробітку «солдатам підприємства». Ці зміни були потрібні, щоб привести у відповідність з чинним законодавством (зокрема, з ч. 3 і 4 ст. 119 КЗпП, ч. 2 ст. 39 Закону № 2232**) окремі, вже дещо застарілі норми Порядку № 105. Зміни «запрацювали» з 12.11.2015 р. Про те, чию зарплату компенсуватимуть, і про порядок отримання компенсації ми розповідали в журналі «Бухгалтер 911», 2015, № 47. Наразі ж детально зупинимося на солдатах-строковиках і тих, хто замість демобілізації обрав службу за контрактом.
  • Чи можна зареєструвати ПН після анулювання ПДВ-реєстрації? Підприємство позбавили статусу платника ПДВ. На цей момент залишилися незареєстрованими ПН, складені до дати ПДВ-анулювання. Чи можна сьогодні зареєструвати такі ПН? Чула, що така можливість надається протягом 15 календарних днів з моменту анулювання реєстрації.
  • І так і сяк — не збігається, от не щастить! А може, ФОП почати вести серйозний бухоблік слід? Сьогодні ми поговоримо про бухоблік у ФОП: чи обов’язково його вести? Чи бажано? А що буде, якщо не вести? І чи можна вести бухоблік, якщо дуже хочеться? Яка позиція податківців і що говорить закон? На ці запитання відповідаємо прямо зараз!
  • «Недосконалий» прибуток: чи є реальними поліпшення? Податкове законодавство містить безліч вад. Це стосується і обліку податку на прибуток (далі — ППП). Саме з цієї точки зору пропонуємо поглянути на проект № 34221, покликаний усунути недоліки, зумовлені податковою реформою (читай — Законом № 71-2). Заразом порушимо і нагальні питання оподаткування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі