№49

Бухгалтер 911, грудень, 2016/№49 Інші номери журналу ›
  • Мінзарплата і прожитмінімум: зростання вже у грудні Безумовно, ТОП-тема зараз — це плановане підвищення зарплати у 2017 році до рівня в 3200 грн. Але за палкими спорами, добре це 3200 чи погано, непомітно настав грудень, а з ним — і реальне (а не плановане) підвищення мінзарплати та прожитмінімуму. На що вплине таке підвищення? Зараз розповімо.
  • Запити податківців: відмовити, але не образити Зовсім недавно на сторінках нашого журналу «спливала» тема податкових запитів. Утім, актуальності вона не втрачає — з’являються нові роз’яснення із цього приводу, а також трохи «піднімається завіса» можливих планів щодо реформування. Саме час з усім цим розібратися. Тим паче що стосується це «усіх і вся».
  • Договір на електронну звітність: нинішні ноу-хау та найближчі перспективи Без договору про визнання електронних документів платники податків, а особливо платники ПДВ, як «без рук»: ані декларацію подати, ані податкові накладні зареєструвати. Тому податківці всіляко намагаються використовувати цей договір для тиску на платників. Незаконні «експерименти» податківців. Найближчі перспективи в поданні електронної звітності та електронному «спілкуванні» з податківцями. Усе це — в сьогоднішній статті.
  • Водна рента: сюрприз з орендою «Перед смертю» водної ренти (для вторинних водокористувачів), яка передбачається у рамках новорічного реформування, ДФСУ вирішила «грюкнути дверима». Своїм листом № 32993* вона здійняла «бурю в склянці», по-новому поглянувши на питання передачі приміщення в оренду та сплати водної ренти при цьому. Подробиці — далі.
  • Річний перерахунок з податку на доходи фізичних осіб: теорія і практика Підприємство у березні та листопаді 2016 року проводило донарахування сум зарплати (премій та індексації) за минулі звітні періоди. Як ці суми обліковувати під час проведення річного перерахунку з ПДФО? Як результат перерахунку відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • Відшкодування збитків при перевезеннях За договором постачання ми (підприємство-продавець) поставляємо покупцю товар на умовах СРТ. Товар було передано перевізнику, але в процесі перевезення частину товару було втрачено. Підприємство-продавець виставило претензію перевізнику на компенсацію збитків, а перевізник її оплатив. Покупцю, у свою чергу, продавець здійснює допостачання втраченого товару. Як у цьому випадку продавцю відображати отриману від перевізника компенсацію?
  • Бувають збіги: Лікарняний і К° Хвороба спіткати може кожного. І відповідного моменту вона не чекає. От і працівник може «ощасливити» роботодавця своїм лікарняним листом у найбільш неслушний час: у відпустці, відрядженні, на роботі... Саме тоді й з’являються так звані «дні-накладки», які мають свої особливості в оплаті. У межах сьогоднішньої статті розглянемо найпоширеніші випадки виникнення «днів-накладок», пов’язаних із хворобою самих працівників, а також їхніх дітей.
  • Проводимо звірку розрахунків з бюджетом Напевно, кожен платник періодично стикається з необхідністю провести звірку розрахунків з податковим органом. Крім того, звірка розрахунків з бюджетом має проводитися і в межах щорічної інвентаризації. Про те, як провести таку звірку, і йтиметься в сьогоднішній статті.
  • Відповідальність контрагента за нереєстрацію податкових накладних: наскільки вона реальна? Щоб захиститися від недобросовісних дій контрагента (зокрема, таких, як нереєстрація податкової накладної), підприємства нерідко фіксують у договорі обов’язок постачальника компенсувати збитки у вигляді втраченого податкового кредиту. У цій статті пропонуємо вам проаналізувати судову практику та цікавитися думкою судів з приводу таких застережень.
  • «Новорічний» авансовий внесок: приємні нюанси в частині заліку У межах податкового реформування зразка 2016 року квартальні платники податку на прибуток отримали «подарунок», увесь смак якого сповна відчути зможуть лише наприкінці цього року. Маємо на увазі авансовий внесок за підсумками 3 кварталів. Так от, є в ньому й хороші риси, а саме можливість зарахувати в рахунок його сплати переплати з податку на прибуток. Про це і не лише — в сьогоднішній статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі