№52

Бухгалтер 911, грудень, 2016/№52 Інші номери журналу ›
  • «Готується на підпис»: зміни-2017, у тому числі з несподіванками З нового року на нас чекає багато змін. До чого ви вже в основному підготовлені. Ми вже не раз на сторінках журналу аналізували найбільш «заряджені» щодо цього законопроекти: № 5130 (адаптація до нової мінзарплати 3200,00 грн.), № 5132 (індексація ставок податків/зборів і не тільки), № 5368 (податкова реформа), № 5000 (Держбюджет-2017 з мінзарплатою 3200,00 грн.). Зараз закони, що «виросли» з цих законопроектів, проголосовано і усі вони перебувають у статусі «готується на підпис». Підсумковий їх текст поки недоступний. У зв’язку з цим детальний аналіз усіх нововведень ми наведемо вже в першому номері наступного року. Зараз же розставимо акценти.
  • Фініш року: проводимо річний перерахунок з ПДВ (ст. 199 ПКУ) Ось і добіг кінця 2016 рік. А отже, платникам ПДВ, які проводили цього року розподіл ПДВ за п. 199.1 ПКУ, час замислитися над проведенням його річного «перерозподілу». У сьогоднішній статті нагадаємо, як це зробити.
  • «Свято наближається» — ялинка прикрашається, або Як обліковувати новорічні витрати Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш! Тим більше, при правильному застосуванні та документальному оформленні новорічна атрибутика часто з недозволеної розкоші перетворюється на... добру рекламу для підприємства. Загалом, не відмовляйте собі в маленьких новорічних радощах, і, дивись, 2017 рік буде більш вдалим за 2016-й, що минає. Ну що, наважилися? Тоді давайте розглянемо найбільш вигідні для підприємства способи організації передноворічних заходів, а також порядок відображення їх в обліку.
  • Екоподаток за котли: ставимо крапку Одних зігріває, інших «обсипає снігом». Опалювальний котел. У мороз нема в світі кращого друга, як він. Та ось розрахувати екологічний податок за нього — це ще та «забавка». Утім, розслабтеся. Адже ми маємо те, чого вам так довго бракувало — офіційне Пояснення щодо розрахунку обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел забруднення в Україні (далі — Пояснення).
  • Нове авто: «збірник» з оподаткування Придбали новий автомобіль. Після цього запитання почали поставати одне за одним? Давайте знайдемо на них відповіді разом!
  • Безоплатно, тобто задарма: передаємо майно підприємства фізичній особі Підприємство вирішило передати засновнику — фізичній особі безоплатно якийсь основний засіб. Все-таки Новий рік надворі. Чи буде вартість такого майна доходом засновника? Чим його оподатковувати і чи потрібно це взагалі?
  • Прощання із спецрежимом з ПДВ Все йде до того, що з початку 2017 року звичні правила оподаткування сільськогосподарських товаровиробників істотно зміняться. Про те, як сільгосппідприємствам прощатися зі своїми ПДВ-привілеями, ми розповімо в цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі