№6

Бухгалтер 911, лютий, 2016/№6 Інші номери журналу ›
  • Податок на прибуток: під прицілом податківців первинні документи Багато хто досі не може повірити, що податківці змиряться з обліком тих же негоспвитрат. Хоча за фактом змирилися. Але не сидіти ж їм узагалі склавши руки. Схоже, податківці «заходитимуть з іншого боку». Приводом «зняти» витрати можуть бути неналежно оформлені первинні документи. Про те, на що потрібно звернути увагу при оформленні та отриманні первинки, — розповімо в сьогоднішній статті.
  • Нова декларація з ПДВ — уже за січень Зустрічаємо черговий «подарунок» від Мінфіну — нову форму декларації з ПДВ. Причому увага! Податківці, ігноруючи вимоги ст. 46 ПКУ, хочуть, щоб платники подавали декларацію за новою формою вже за січень. Пояснюють вони це тим, що стара форма не враховує усіх законодавчих нововведень, тобто не пристосована до подання звітності. У сьогоднішній статті пропонуємо «перше знайомство» з нововведеннями, яке продовжимо в наступних номерах.
  • Невраховані «дивідендні» аванси — гнів на милість! У попередньому номері ви могли познайомитися з фіскальною позицією податківців щодо обліку «дивідендних» авансів, що перевищили суму податку на прибуток. Двома словами: вони вважали, що така сума пропадає. Причому цікаво, що такий підхід дисонував з висновком Мінфіну, який вважав, що такі суми повинні обліковуватися до повного погашення. Тепер же, з появою в цьому питанні спільного знаменника, усе стало на свої місця.
  • Звіт з ЄСВ за січень: заповнюємо незважаючи ні на що! Правду кажучи, спочатку не вірилося, що контролери цього разу «поквапляться» і своєчасно оновлять звітність з ЄСВ під останні «диво-зміни». Минулого року на нову звітність чекали аж чотири місяці. На жаль, але передчуття нас не підвели: за січень звітуємо за старою формою. Як це зробити, розповімо далі.
  • Запитання щодо прибуткової декларації «в останній вагон» Заповнення декларації з податку на прибуток підприємств (далі — ППП) викликає силу-силенну запитань. Причому для деяких платників наші відповіді на них можуть виявитися останньою підмогою перед її безпосереднім поданням. Маємо на увазі тих, кому потрібно відзвітувати у квартальні строки (не пізніше вівторка, 9 лютого). У інших ще є «час на роздуми» до кінця лютого. Отже, переходимо до справи!
  • Податкова соціальна пільга у 2016 році Розмір прожитмінімуму для працездатних осіб на початок цього року вже не той, що був рівно рік тому. А це, у свою чергу, зобов’язує роботодавців застосовувати нові розміри ПСП. Про те, хто має право на ПСП у 2016 році, і про інші основні «пільгові» правила розповімо в цій статті.
  • ЄСВ у платіжці: рівняння на 1/5... У банках є спецправило: приймаючи розрахункові документи на виплату зарплати, вони повинні перевірити, чи подав такий роботодавець платіжки для сплати ЄСВ, причому сума ЄСВ має бути не менше 1/3 від зарплати. Але з 01.01.2016 р. ставка ЄСВ рекордно змінилася. Тепер у загальному випадку вона дорівнює 22 % від зарплати, тобто значно менша, ніж 1/3. У зв’язку з цим податківці вирішили роз’яснити ситуацію.
  • Податківці зволікають з підписанням договору про визнання електронної звітності: як діяти Відправили податківцям договір про визнання електронних документів. Квитанцію № 1 про прийняття договору отримали. А ось квитанція № 2 після закінчення 5 робочих днів так і не надійшла. Податківці порадили відправити договір наново, однак ситуація знову повторилася. Як правильно діяти в цьому випадку?
  • Переведення товарного боргу: ПДВ-особливості Наше підприємство отримало передоплату від покупця, товар не відвантажували. Потім ми переводимо борг перед покупцем на іншого продавця. Чи повинні ми зняти з себе ПЗ з ПДВ за «мінусовим» РК, виписаним покупцю? Хто повинен виписати ПН для покупця?
  • За товарами, що одночасно використовуються в операціях, оподатковуваних за ставками 7 і 20 %, розподіл ПДВ не проводиться Я бухгалтер аптеки. У мене є операції, оподатковувані за ставками 7 і 20 %. У декларації з ПДВ (у розділі I) заповнені тільки значення ряд. 6, 1.1 і 1.2. Відповідно, при розрахунку коефіцієнта ЧВ я отримую його значення, що дорівнює 1. Як правильно в цьому випадку провести розподіл ПДВ?
  • Звіт щодо інвалідів: керівництво до дії Своєрідними гарантіями права інвалідів на працю є встановлення роботодавцям нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів та обов’язку створення робочих місць для працевлаштування інвалідів. Про виконання «інвалідного» нормативу обов’язково слід відзвітувати! Кому, коли, куди та яким чином? Про це ми з вами сьогодні й поговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі