№1-2

Бухгалтер 911, січень, 2016/№1-2 Інші номери журналу ›
  • Важливі цифри 2016 року: оподаткування доходів фізосіб
  • «Тим, хто дивом вижив» і не тільки: зміни-2016 для платників ЄП і ФОП-ЗС На щастя, «ворожіння на кавовій гущі» закінчилося. Можемо проаналізувати зміни для платників ЄП (ППЄПів і ЮРЄПів) і ФОП на ЗС, тримаючи в руках Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. № 909-VIII (далі — Закон № 909). Змін небагато, але поговорити є про що.
  • Податок на прибуток — 2016: «сухий залишок» змін Податкова mini-реформа зачепила у тому числі й податок на прибуток. Говоримо зараз про Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. № 909-VIII. У чому ж суть змін? Які прибуткові реалії на нас чекають у 2016 році? Про це зараз і розповімо.
  • ПДВ-новинки — 2016 Продовжуємо аналізувати новини-2016 так званої mini-реформи ПКУ. У цій статті обговоримо, які зміни випали на долю ПДВ*.
  • Революція в реалізації пального — 2016: СЕА‑2 і не тільки Ви вже знаєте* про плани законодавців «клонувати» СЕА щодо ПДВ. З 01.03.2016 р. у тестовому режимі запрацює СЕА продажу палива. До чого готуватися у зв’язку з цим продавцям палива, зараз і обговоримо. Також розглянемо новини щодо «роздрібного» акцизу під час продажу палива.
  • Річний перерахунок ПК/ПЗ (ст. 199 ПКУ ): версія податківців У журналі «Бухгалтер 911» № 52 за 2015 рік ми детально розбирали, як провести річний перерахунок ПДВ за 2015 рік за ст. 199 ПКУ*. Тепер з’явилися роз’яснення із цього приводу від податківців — лист № 48122**. У цілому, вони підтверджують ті висновки, які ми зробили в статті. Але є деякі нюанси.
  • Індексація зарплати для госпрозрахункових підприємств: відповідаємо на запитання Нові правила індексації звалилися як сніг на голову з 1 грудня 2015 року*. «Контролери» не квапляться давати роз’яснення. А запитань стосовно переходу «на нові рейки» багато. У трійці топових: чи обов’язково було підвищувати грудневі оклади та обнуляти індексацію госпрозрахунковим підприємствам? Чи потрібно було у грудні-2015 перераховувати індекси (коефіцієнти індексації) для кожного працівника залежно від його особистого підвищення окладу? Як бути з грудневими «новачками» і екс-декретницями? На ці запитання ми давали відповіді на порталі buhgalter911.com. Зараз же «формалізуємо» їх і додамо свіжі новинки.
  • Договір про визнання електронних документів: що нового? Ви, напевно, знаєте, що з 25.11.2015 р. податківці вдосконалили процес укладення договорів про визнання електронних документів. Ця новина викликала чимало запитань. На найпопулярніші з них ми відповімо в сьогоднішній статті.
  • Тривалість робочого часу у 2016 році Складаєте графік змінності (роботи) на 2016 рік, розраховуєте відпускні, компенсацію за невикористану відпустку, середню зарплату для мобілізованого працівника або суму оплати днів відрядження? Тут без календаря робочого часу на 2016 рік ніяк не обійтися. Яким він буде? Зараз з’ясуємо.
  • «Трудова» квота — порахувати та відзвітувати просто! Квота з працевлаштування неконкурентоспроможних громадян уже перестала бути екзотикою для більшості роботодавців. Пам’ятаєте? Якщо у вас налічилося 20 і більше працівників, то серед них обов’язково мають бути молодий, старожила, дбайливий батько чи інший «квотний» кадр. Повідомити про це потрібно до центру зайнятості. Забули, про що йдеться, чи вперше чуєте про це? Освіжити в пам’яті головне або ознайомитися з правилами вам допоможе наш матеріал.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі