№48

Бухгалтер 911, листопад, 2016/№48 Інші номери журналу ›
  • Мінзарплата в 3200: що врахувати Кабмінівський проект Держбюджету на 2017 рік, переданий Верховній Раді на розгляд до другого читання, передбачає збільшення мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. Та це й не новина вже. Зараз цікавить інше: як цього «гіганта» втиснуть в чинне законодавство? Так, цікаві, зокрема, законопроекти № 5130 та № 5132. Дивимося, що хочуть змінити.
  • Довгоочікувана! Оновлена акцизна декларація Особи, які реалізують пальне, вже «й думати втомилися» про оновлення декларації акцизного податку. Але... це таки сталося! «Звітний» наказ № 14 було викладено в новій редакції. Добре, що тим самим він не був перевернутий «з ніг на голову», адже фактично відбулися «точкові» зміни. Про що і пропонуємо зараз поговорити.
  • Алкогольний «мінімум»: «все вище і...» Востаннє мінімальні ціни на деякі види алкогольних напоїв піднімалися 01.09.2015 р.* Давненько. А все довкруги «інфлює». І КМУ «не всидів» — прийняв постанову № 828**, якою вкотре підвищив такі ціни. Нюанси цього підвищення і пропонуємо «розкласти по поличках». Запрошуються до розмови перш за все продавці підконтрольного алкоголю. А також усі ті, кому ця тема цікава, у тому числі споживачі.
  • Середня зарплата за 2 місяці для «новачка» Наш сьогоднішній «герой» — лист Мінсоцполітики від 08.11.2016 р. № 1537/13/84-16. Чим він цікавий? Зараз усе розповімо.
  • «Інвалідний» норматив: на жаль, без дива Про «інвалідний» норматив ми з вами говорили зовсім недавно (див. журнал «Бухгалтер 911», 2016, № 36). Але знову повертаємося до нього. Причина — поява на світ двох свіженьких листів на цю тему.
  • «Алкогольний коктейль» питань за мінімальними цінами Мінімальні ціни на алкоголь у грудні значно підростуть. Скориставшись нагодою, ми вирішили нагадати кілька моментів, пов’язаних з такими цінами. Починаючи з того, що буде, якщо їх не дотримуватися, і закінчуючи питанням з визначенням мінціни на вино в тарі нестандартного розміру. Отже, куштуйте «коктейль», що вийшов!
  • Нічого не забути, або Новорічні «заявочні» жнива У ПКУ згадується безліч випадків, коли платник податків зобов’язаний подати податківцям ту чи іншу заяву. І часто така вимога прив’язана до новорічної дати. А отже, напередодні свята потрібно бути вдвічі уважнішим, щоб нічого не забути. У цьому ми вам і допоможемо. Зустрічайте «незабувайку» про податкові заяви.
  • Договори комісії: обліковий путівник Комісійні відносини залишаються однаково актуальні «і взимку, і влітку», про що свідчать запитання читачів нашого журналу. Тому в цій статті освіжимо в пам’яті основні облікові моменти, пов’язані з договорами комісії.
  • Премії за півроку та за 9 місяців: як врахувати в розрахунку середньої зарплати Ситуація. Працівник їде у відрядження з 21 по 22 листопада 2016 року (на 2 робочі дні). У розрахунковому періоді (вересень — жовтень 2016 року) згідно з Положенням про преміювання йому були нараховані: у вересні 2016 року — премія за результатами роботи за півроку у сумі 1500 грн., у жовтні 2016 року — премія за результатами роботи за 9 місяців у сумі 2000 грн. Як правильно включити до розрахунку середньої зарплати премії за півроку та за 9 місяців, якщо у вересні й жовтні 2016 року працівник відпрацював 40 днів із 42 за графіком роботи.
  • «Під мікроскопом»: група 2 спрощенців Якщо підприємець-єдиноподатник бажає заощадити на податках, але при цьому отримати певну свободу діяльності, то обере саме групу 2. Тут і податки нижчі, ніж у групі 3, і дозволених видів діяльності більше, ніж у групі 1. Так чим же можна займатися єдиноподатнику групи 2? З ким співпрацювати? І що може змінитися з нового року? Дізнайтеся про це з нашої статті!
  • Відмовили у спрощенці: що робити? Ситуація. Фізособа у жовтні зареєструвалася підприємцем у райадміністрації і разом з усіма документами подала Заяву про застосування спрощенки (група 3, 5 %). Але за деякий час з’ясувалося, що податківці відповіли відмовою. Мовляв, «ми на Заяву про застосування спрощенки завжди відповідаємо відмовою». При цьому Книгу обліку зареєстрували. Як бути? Чи є шанс потрапити на спрощенку «заднім числом»? Чи мають право податківці відмовити? Як має проходити ця процедура? Вирішуємо проблему.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі