№43

Бухгалтер 911, жовтень, 2016/№43 Інші номери журналу ›
  • Звільняємо за власним бажанням незважаючи ні на що Працівник написав заяву про звільнення за власним бажанням і захворів. Чи можна звільнити такого працівника в період його хвороби? Чи можна звільнити за власним бажанням працівника, який перебуває у відпустці? Розбираємося разом!
  • Перевірки податківців: оформлення та оскарження результатів Якщо вже ми згадали про перевірочну тематику, то доведемо справу до логічного завершення. Сьогодні подаємо до вашої уваги оформлення результатів перевірок та підготовку заперечення до акта перевірки — враховуючи якість більшості таких актів, останнє більш ніж актуальне.
  • НДС-«передумки»: «відмова» від бюджетного відшкодування / зміна його напряму та не лише Сьогодні розглянемо ситуації, коли платник бажає «відіграти назад» прийняте рішення, пов’язане з ПДВ. Наприклад, змінити напрям бюджетного відшкодування. Або сумнівається, як йому правильно вчинити.
  • Помилка в даті податкової накладної: думка податківців Часто трапляється ситуація, коли зареєстрована податкова накладна виявляється складеною не на ту дату. Чи є шанс у покупця зберегти податковий кредит за такою податковою накладною? Податківці в листі № 19854* якраз і надали відповідь на це запитання. Пропонуємо її обговорити.
  • Змінюються коди сплати податків і зборів: чи варто хвилюватися? Заповнюючи платіжку на перерахування чергового податку, збору або ЄСВ, потрібно знати, який код платежу в ній зазначати. «Набір» цих кодів міститься в Переліку № 666*. Зовсім недавно він оновився. Змін небагато, але знати про них варто.
  • Прибуткова декларація: особливості подання за 3 квартали Ось уже й третій квартал позаду... А отже, квартальним платникам податку на прибуток слід потурбуватися про подання чергової деки з цього податку! Що особливого в її поданні? Пропонуємо розібратися з цим разом.
  • Як правильно нумерувати договори та первинні документи? Як потрібно нумерувати договори, акти виконаних робіт, рахунки-фактури? Чи можна їх взагалі не нумерувати? Трапляються такі контрагенти, які не ставлять номери в актах виконаних робіт. Чи є це порушенням? Розберемося по черзі.
  • Компенсуєш комуналку орендодавцю? А ПДФО? Підприємство бажає взяти в оренду нежитлове приміщення у фізособи. Щодо орендної плати домовилися. Залишилося питання компенсації комунальних платежів (за спожиті воду, електроенергію, тепло тощо). Які є варіанти? Переукладати договори з комунальниками «на себе» не плануємо.
  • Відпустка без збереження зарплати: з усіх боків Відпустка «за свій рахунок» — універсальний спосіб для працівника вирішити особисті проблеми, коли оплачувані відпустки вже використано. У разі вирішення питання про оформлення такої відпустки ініціатива скористатися цією відпусткою повинна виходити саме від нього. І жодної самодіяльності роботодавця! Як оформити відпустку без збереження зарплати та про які підводні течії слід пам’ятати — читайте у статті.
  • «На ранок мінус…»: за рахунок чого може зменшуватися ПДВ-регліміт? Надіслали запит про суму податку, на яку можна зареєструвати податкову накладну. «Відповідь» — 50000 грн. Ранком наступного дня знов надіслали запит. Але сума регліміту зменшилася на 20000 грн. При цьому ми не реєстрували податкових накладних. Куди подівся ліміт?
  • Підприємець загубився… Як виправитися контрагенту? Виплатили «підприємцю» дохід, отримали від нього товар, а він, як виявилось, вже «розреєструвався». Що робити? Виправляти помилку! Як саме, зараз розповімо.
  • Фізособа-підприємець та інвентаризація: точки дотику Чи повинні фізособи-підприємці проводити інвентаризацію? Чи можуть податківці під час перевірки вимагати від підприємця її проведення? Запитання цікаві. Тож давайте з’ясовувати.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі