№44

Бухгалтер 911, жовтень, 2016/№44 Інші номери журналу ›
  • Розрахунок коригування до «старих» податкових накладних Як показує практика, запитань щодо реєстрації розрахунків коригування до «старих» (складених до 01.07.2015 р.) податкових накладних, як і раніше, чимало. Хто повинен реєструвати такі розрахунки коригування, як їх реєструвати, як це вплине на регліміт? Сьогодні узагальнимо матеріал на цю тему.
  • Товари в дорозі: запитання щодо обліку та оформлення первинки Ситуації, коли дата відвантаження товару продавцем і дата отримання його покупцем не збігаються, трапляються досить часто. Як обліковувати продавцю і покупцю товари, які перебувають «у дорозі»? Якою датою складати первинні документи? З цими запитаннями давайте і розберемося в сьогоднішній статті.
  • Завищили лікарняні? Терміново виправляємося! Підприємство переплатило працівнику лікарняні. Помилку виявлено тільки зараз, тобто після того, як допомогу було отримано з ФТВП* і виплачено. Чи варто повідомляти Фонд про помилку, чи краще вже нічого не робити, сподіваючись на те, що перевіряючі її не знайдуть? Чого чекати підприємству, яке все-таки вирішить «іти здаватися»?
  • Неприбуткові порушники: як правильно звітувати? Пам’ятаєте, коли ми знайомили вас з оновленою формою звіту для неприбутківців*, виникло нерозуміння №Г№ — як подавати звіт порушникам? І ось ДФСУ знімає це питання. На допомогу знову поспішає... ні, не Чіп і Дейл, а черговий «мегалист»**№В№. Давайте розв’яжемо цю задачку.
  • Данина поваги старшому поколінню, або Зміни до Звіту з ЄСВ 18 жовтня 2016 року набрав чинності наказ Мінфіну від 07.09.2016 р. № 813 (далі — наказ № 813). Ним унесено зміни до Порядку № 435* та форми Звіту з ЄСВ. Що змінилося і чи варто кричати «рятуйте!» №В№? Давайте розбиратися.
  • Курс валют по-новому: у чому суть змін? Ви чули про те, що курс валют з 01.11.2016 р. НБУ визначатиме по-новому? Напевно, адже про цю новину не «трубив» хіба що ледачий. Далі пропонуємо вам розібратися, в чому суть розпіарених №В№ змін і чи такі вже вони істотні насправді.
  • Виконавче провадження у «новій обкладинці»: що всередині? З 05.10.2016 р. у системі виконавчого провадження відбулися помітні зміни. Принаймні, на рівні законодавства. Але як усе це буде реалізовано на практиці — покаже час. Пропонуємо вам розібратися в цих нововведеннях!
  • Обов’язкове навчання охорони праці: «а чи був... дохід?» Один раз на три роки підприємство оплачує навчання директора з питань охорони праці. Чи є вартість такого навчання доходом директора? Якщо так, то чи потрібно обкладати його ПДФО та військовим збором? Зараз з’ясуємо.
  • Підбиваємо підсумки інвентаризації: що показати в обліку? Припустимо, з інвентаризацією покінчено №В№. Та тепер перед бухгалтером виникає наступне завдання — відобразити її результати в обліку. Про те, як правильно це зробити, і розповімо в сьогоднішній статті.
  • Працівник захворів у відпустці за свій рахунок: як оплатити лікарняний лист Ситуація. Працівника за погодженням з роботодавцем було відпущено у відпустку за свій рахунок згідно з п. 26 Закону про відпустки з 01.09.2016 р. по 14.09.2016 р. З 12.09.2016 р. по 19.09.2016 р. він хворів, листок непрацездатності надав. Як оплачується такий листок непрацездатності?
  • Нерухомість купили — ПДФО/військовий збір не сплатили: виправляємо недолік Ринок нерухомості в нашій країні тішить зниженням цін. Тож підприємства мають можливість вигідно розширити список своїх необоротних активів, у тому числі й за рахунок комерційних об’єктів, придбаних у фізосіб. Щоправда, при виплаті продавцю доходу за такою операцією доведеться сплатити до бюджету ПДФО та військовий збір. Ви цього не зробили, бо продавець вас випередив? Не поспішайте радіти. Заощадити тут не вийде — ваші обов’язки з вас ніхто не знімав. Отже, приготуйтеся виправляти недолік №Г№. Детальний порядок дій наводимо в цій статті.
  • Витрати на відрядження в межах країни: податковий та бухгалтерський облік Давайте зануримося в податково-бухгалтерський вир процесів, пов’язаних з відрядженнями. Об’єкт сьогоднішньої уваги — відрядження в межах України.
  • Єдиний податок і бухгалтерські послуги: тест на сумісність У п.п. 291.5.2 ПКУ сказане, що єдиноподатники не можуть здійснювати діяльність у сфері аудиту. В той же час у КВЕД-2010* діяльність з аудиту та бухобліку значиться під одним і тим самим кодом — 69.20 «Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування». Чи можна на єдиному податку займатися бухобліком (без аудиту)? Насправді, можна. І ось як...
  • Чи може єдиноподатник групи 2 продати товар бюджетнику? Ситуація така: єдиноподатник групи 2 знайшов потенційного покупця на свій товар (спортінвентар). Цей покупець — бюджетна установа розраховуватися може тільки за безготівкою. Але тепер єдиноподатник замислився: а чи має він право продати товар такому покупцю? Чи не втратить він спрощенки? Не хвилюйтеся: ця операція спрощенцям дозволена. Детальніше — в статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі