№37

Бухгалтер 911, вересень, 2016/№37 Інші номери журналу ›
  • Відпускні за три дні: як і коли можна відійти від правила Працівниця нашого підприємства у терміновому порядку хоче оформити щорічну відпустку з датою початку відпустки наступного дня після того, як вона написала заяву. Роботодавець не заперечує, але виникає запитання: коли їй виплатити суму відпускних?
  • Запити податківців: що потрібно про них знати? Привід для підготовки цього матеріалу — недавній лист податківців, у якому ті «дали добро» не відповідати на письмовий запит про надання податкової інформації, якщо він оформлений з порушенням вимог. Враховуючи те, скільки проблем створюють такі запити для бізнесу, ця тема незаслужено залишалася в тіні. Пропонуємо усунути цю несправедливість!
  • Розрахунок коригування до податкової накладної: збірник рішень У сьогоднішній статті пропонуємо вам шпаргалку, в якій описано дії продавця і покупця для випадків, коли виникає необхідність скласти розрахунок коригування до податкової накладної. Тримайте його під рукою.
  • Податкова накладна, зареєстрована за старою формою, — не завада для податкового кредиту Чи дійсна податкова накладна, зареєстрована 01.04.2016 р. за старою формою? Податківці нарешті озвучили свою думку із цього приводу. Усі подробиці — далі.
  • Виправляємо старі помилки новим уточнюючим розрахунком У декларації з ПДВ за грудень 2015 року допущено помилку — занижено суму від’ємного значення. Як у цьому випадку подавати уточнюючий розрахунок і які додатки до нього потрібні, адже форми декларації і уточнюючого розрахунку з тих пір змінилися?
  • ПДВ-облік у експедитора, якщо замовник — нерезидент Приводом для написання статті стали запитання наших читачів щодо ПДВ-обліку транспортно-експедиторських послуг, що надаються для замовника-нерезидента. Як перевиставляти придбані для нерезидента послуги? За яким курсом нараховувати податкові зобов’язання при отриманні від нього передоплати? Як бути з ПДВ, якщо правочин раптом виявився збитковим?
  • Податок на нерухомість: актуальні запитання — належні відповіді! Цьому податку в ПКУ відведено... одну статтю, а саме ст. 266. А запитання щодо нього, як завжди, сиплються як з рогу достатку. Закономірність? Можливо. Лаконічність законодавця для платників зазвичай добром не закінчується. Але ми не дрімаємо. Свіжа добірка «нерухвідповідей» — до вашої уваги просто зараз. Цікаво буде і фіз-, і юрособам.
  • Індексуємо зарплату за вересень 2016 року Судячи зі статистичних даних, ціни «ростуть униз». Індекс червня — 99,8 %, липня — 99,9 %. Це означає, що у вересні користуємося тими самими індексами, що й минулого місяця.
  • Трудові спори: середній заробіток проти отриманої допомоги; незначний недорозрахунок Спори щодо поновлення на роботі та виплати середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні займають одне з провідних місць у практиці трудових спорів. Головна причина цього — недотримання роботодавцями вимог до порядку звільнення. Давайте розглянемо, на що звертають увагу суди під час розгляду таких справ.
  • Підприємець-інвалід: чи є нюанси? Не можна не захоплюватися людьми, які, маючи інвалідність, продовжують вести активний спосіб життя. При цьому деякі з них і себе роботою забезпечують, і для інших робочі місця створюють. Чи допомагає їм у цій нелегкій справі держава? Питання дискусійне. Ми ж оперуватимемо фактами. Давайте з вами розглянемо, які пільги у сфері оподаткування мають підприємці-інваліди.
  • Підприємець «посіяв» Книгу обліку: що робити Хто застрахований від втрати облікових документів? «Посприяти» можуть як банальна неуважність (по суті — недбалість), так і об’єктивні причини (стихійне лихо, крадіжка тощо). Що робити в таких ситуаціях? Чи потрібно поспішати відновлювати втрачений документ? Чи варто переживати через наслідки? У всіх цих нюансах ми розберемося у статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі