№34

Бухгалтер 911, серпень, 2017/№34 Інші номери журналу ›
  • Немає реакції ДФС на відправлені електронні документи Електронна форма «спілкування» з податківцями дуже зручна (щонайменше, дозволяє менше пересікатися з ними). Але, на жаль, трапляється, що на подані їм податкові накладні, звіти й інші документи немає жодної реакції. Сьогодні пропонуємо вам розглянути декілька таких ситуацій і способів їх вирішення.
  • У вихідний/святковий день — у відрядженні Один працівник від’їжджає у відрядження (повертається з нього) у вихідний/святковий день. Другий — згідно з наказом про відрядження здійснюватиме роботу в день, який є для нього вихідним (святковим). Чи треба госпрозрахунковому підприємству оплачувати роботу у відрядженні у вихідні і святкові (неробочі) дні? Відповісти на озвучене запитання — мета цієї статті.
  • Почасова оплата праці: від загального до окремого Чим проста почасова система оплати праці відрізняється від почасово-преміальної? Як оплачується праця працівників при застосуванні цих систем оплати праці? Зараз ви усе зрозумієте.
  • Критерії блокування: є зміни Наказом Мінфіну від 21.07.2017 р. № 654* внесені зміни в (1) Критерії ризикованості, достатні для призупинення реєстрації податкової накладної, і (2) Винятковий перелік документів**. Відразу відзначимо, що якихось істотних поліпшень/«потурів» або кардинальних змін наказ не містить. Поправки носять, швидше, уточнювальний характер.
  • Компенсація комуналки при оренді: як заповнювати податкові накладні? Податківці в категорії 101.17 ЗІР пояснили, яким чином на «комунальну» компенсацію складати податкову накладну. Пропонуємо обговорити цю консультацію.
  • Кадрова азбука: звільнення незгідного Гризти граніт «звільнювальної науки» ми з вами почали в минулому номері «Бухгалтер 911». Сьогодні пропонуємо вам продовжити її вивчення і поговорити про звільнення працівника, не згідного зі зміною істотних умов праці.
  • Сплата податку третьою особою Говорять: «Позич, але випий». Трохи перефразуємо: «Позич, але сплати податки!». Хоча є й інші варіанти підставити плече підприємству-«невдасі», що зазнає податкових труднощів. Якщо вас цікавить, чи може одна юрособа (чи фізична особа) сплатити податки іншої юрособи, тоді ця стаття для вас.
  • Кальян у закладі громадського харчування Ще не так давно клуби кальянного диму були неодмінним атрибутом будь-якого закладу зі східним колоритом. Але держава розгорнула антитютюнову кампанію, і «східна казка» розтанула як мариво в пустелі, хоча кальянні оази подекуди ще залишилися. Чи можна закладам громадського харчування надавати послуги з паління кальяну? Чи потрібна ліцензія і що з акцизом? Про це і поговоримо в статті.
  • Відображаємо в обліку штрафні санкції за невиконання договірних зобов’язань Ситуація. Орендодавець (платник ПДВ) виставив нам рахунок на сплату пені за прострочення оплати оренди. Чи обкладається пеня ПДВ? Чи буде вона входити у витрати за податком на прибуток? Як це показати у бухобліку?
  • Остання декларація загальносистемника: як же правильно? З 01.01.2017 р. підприємців-загальносистемників, які знімаються з держреєстрації, зобов’язали подавати «ліквідаційну» деку. Власне, її вже подають «повним ходом». Але не так давно з’явився привід замислитися: а чи правильно ми бачимо порядок її заповнення? №У№ Розбираємося.
  • Чи може підприємець виплатити зарплату «зі своєї кишені»? Ситуація. Підприємець-єдиноподатник (група 3 без ПДВ) хоче виплатити зарплату працівникові з особистих коштів. Чи можна так робити? І чи не змусять податківці відобразити цю суму як готівкову виручку в Книзі обліку доходів?
  • Єдиноподатник «йде»: ситуації, питання, нюанси Сьогодні поговоримо про тих підприємців-єдиноподатників, які вирішили припинити діяльність. Виявляється, навіть на «останній станції» є немало підводних каменів. Обережніше!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі