№51

Бухгалтер 911, грудень, 2017/№51 Інші номери журналу ›
  • «Стоп-кран» блокування податкових накладних: що врахувати вже зараз 7 грудня 2017 року ВРУ ухвалила Закон (на базі законопроекту № 6776-д), яким вносяться зміни в багато норм ПКУ. Аналог новорічних «мікрореформ», які парламент приймає із заздрісною постійністю. Є в цьому Законі дуже важливі норми, що стосуються блокування податкових накладних / розрахунків коригування. І незважаючи на те, що остаточного тексту Закону ще немає, вважаємо за потрібне ці нові норми обговорити.
  • Операція «Оптимізація»: податок на прибуток Оптимізація податків — свята справа. Природно, якщо така оптимізація не переступає межу закону. Із цим вам допоможе пропонована вашій увазі стаття. Згодиться вона як високо-, так і малодохідним платникам податку на прибуток!
  • І знову… річний перерахунок з ПДФО Який алгоритм проведення обов’язкового річного перерахунку з ПДФО? Як результат перерахунку відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ? Давайте розберемося.
  • «Необоротний» перерахунок ПДВ (за «старими» необоротними активами) Для «старих» необоротних активів (придбаних до 01.07.2015 р.), які одночасно використовуються в оподатковуваній і неоподатковуваній діяльності, ПКУ передбачене проведення перерахунку ПДВ за підсумками 1, 2, 3 років, наступних за роком введення їх в експлуатацію. Результати такого перерахунку потрібно буде показати в ПДВ-декларації за грудень/IV квартал 2017 року. У сьогоднішній статті нагадаємо правила проведення такого перерахунку.
  • «Старі» індивідуальні податкові консультації: що з ними буде? Індивідуальні податкові консультації (далі — ІПК), «народжені» до 31.03.2017 р., доживають свій вік. І як у казці про Попелюшку, чаклунство розвіється 01.01.2018 р. Свої «захисні властивості» старі ІПК втратять. Які підводні камені несе в собі така епохальна подія? Розбираємося в проблемі.
  • Зміни в кримінальному процесі: обшуки, відеофіксація та інші новинки Закону № 2213 Одним з передсвяткових подарунків, покликаних зіграти на руку учасникам кримінального процесу, є Закон № 2213. Те, яку користь можуть принести ці зміни, розглянемо в нашій статті.
  • Якщо не сходиться сальдо за розрахунками з бюджетом Що робити платникові податків, якщо в результаті звіряння розрахунків з бюджетом виникли розбіжності?
  • Статистика, ПФУ і новий Порядок обміну електронними документами Ви вже знаєте, що з 15 листопада запрацював новий Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами, затверджений наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 (далі — Порядок № 557)*. Податківці оперативно відреагували на нововведення і повідомили, що приєднатися до нової форми договору про визнання електронних документів платники зможуть після 01.01.2018 р. До цієї дати електронні договори укладаються за старою формою**. А як бути зі статистикою і ПФУ? Чи підпадають вони під дію Порядку № 557 і чи потрібно чинити якісь дії, щоб уникнути проблем з поданням звітності в грудні? Давайте розбиратися.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2017 року Знову індексація. Цього разу за грудень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації — вам на допомогу.
  • Бажаєш податкову знижку? Потрібно поквапитися Звична ситуація — ми повинні сплатити податки. Приємний бонус — частина податків нам повертає держава. Якщо у фізособи є «зарплатний» дохід, його за бажанням можна зменшити на суму податкової знижки і повернути собі виниклу ПДФО-переплату. Детальніше про те, як це зробити і чому це питання може бути актуальне наприкінці року, поговоримо далі.
  • Лікарняні/декретні підприємцеві: вникаємо в хороші зміни ФОП разом зі своєю підприємницькою діяльністю працює за трудовим договором. Якими зараз є справи з виплатою лікарняних/декретних такому ФОП у зв’язку з останніми змінами законодавства? Є нюанси. Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі