№7

Бухгалтер 911, лютий, 2017/№7 Інші номери журналу ›
  • На неповний робочий час правильно Роботодавець хоче перевести працівників на неповний робочий час. Причини банальні — бажання знизити витрати на оплату праці. Як таке переведення оформити документально, щоб не було порушено вимоги чинного трудового законодавства?
  • Перевірочні зміни — 2017: у чому «обмежені» перевіряючі Продовжуємо рухатися в перевірочному «фарватері». З «худим» мораторієм розібралися в попередньому номері. Які «гирі» законодавець навісив на ноги контролерам (причому навіть таким маститим, які раніше в бік цього Закону навіть не дивилися)? Розбираємося.
  • Бухпроводки: відповідаємо на запитання Наші читачі час від часу ставлять запитання про те, якою проводкою відобразити ту чи іншу операцію в бухобліку? У сьогоднішній статті наводимо добірку найпопулярніших запитань такого роду і, зрозуміло, відповідей на них.
  • Податковий кредит по комунальних послугах на підставі рахунку Знайома історія: комунальні підприємства «зволікають» з реєстрацією податкових накладних. Минулого року податківці дозволяли відображати податковий кредит у такому випадку на підставі рахунку. А як ідуть справи у 2017 році?
  • Прибуткова декларація: запитання в «останній вагон» Для когось цей вагон тільки-но рушає, а для когось уже вирушив. Останнє стосується квартальних платників податку на прибуток, граничний строк подання декларації якими минув 9 лютого. Тому інформація у статті в основному для річних платників. У ній ми звернемо увагу у тому числі й на те, хто повинен ставити широко обговорювану відмітку про своє рішення не застосовувати різниці.
  • Не забуваємо! Здаємо «інвалідний» Звіт! На щастя, Звіт про виконання «інвалідного» нормативу роботодавці формують і подають раз на рік. Але є і зворотний бік цієї медалі: дуже важко рік потому пригадати, що ти вписував у той чи інший рядок цього Звіту. Пропонуємо вам позгадувати разом!
  • Транспортний податок — 2017: звітні запитання Цей податок сплачують фіз- та юрособи, які мають зареєстровані в Україні дорогі легкові авто. Сьогодні розглянемо правила нарахування та сплати податку юрособами.
  • Відшкодування орендарем комуналки — код у податковій накладній Надаємо послуги оренди і виписуємо податкову накладну орендарю на оренду і відшкодування комунальних послуг окремими строками. Як кодувати комунальні платежі?
  • Банкопад- 2016/2017: шпаргалка на випадок виникнення проблем Ринок банківських послуг в Україні лихоманить уже не перший рік. Кульмінацією цього можна назвати перехід ПАТ «ПриватБанк» у власність держави. Враховуючи важливість цього питання (передусім через клієнтське охоплення вказаного банку) і число міфів, що виникли на цьому ґрунті, ми просто не маємо права залишатися осторонь. У цій статті ми пропонуємо вам ознайомитися з наслідками націоналізації згаданого банку, а також практикою дій на випадок виникнення проблем у будь-якому іншому банку.
  • Чи звітувати підприємцю щодо землі та нерухомості? 20 лютого добігає кінця строк подання декларації з плати за землю та декларації з податку на нерухомість на 2017 рік (як їх заповнити і подати, ви могли дізнатися з двох минулих номерів). Але підприємець — не юрособа. А деки ці подають юрособи. Тобто підприємець «осторонь». Але чи завжди? Яка думка податківців із цього приводу?
  • Підприємець «ліквідувався»: що з перевірками Через запровадження ЄСВ-«зобов’язалівки» «крок з шеренги» підприємців зробили вже декілька сот тисяч «фізиків». При цьому в багатьох виникли запитання, пов’язані з перевірками: чи перевірятимуть? що саме? як? чи можуть «забути» перевірити? Ми не могли залишатися осторонь.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі