№9

Бухгалтер 911, лютий, 2017/№9 Інші номери журналу ›
  • Бухоблік ПДВ: шпаргалка на всі випадки Підкажіть проводки за ПДВ, якщо «прострочена» реєстрація податкової накладної; якщо «потрапили на штраф» за несвоєчасну реєстрацію і т. д. Запитань маса! Тому сьогодні приводимо таку собі бухшпаргалку «під руку». У ній ви зможете знайти найпоширеніші проводки з бухобліку ПДВ, які знадобляться в повсякденній роботі.
  • Розраховуємо лікарняні: ні більше ні менше Протокол комісії (уповноваженого) із соцстрахування і лікарняний лист — на столі. Час розрахувати працівникові оплату перших п’яти днів тимчасової непрацездатності і допомогу з тимчасової втрати працездатності. І не забудьте про обмеження! Які ще обмеження? — запитаєте ви. Зараз усе розповімо і покажемо на прикладах.
  • Лікарняні: розраховуємо середньоденну зарплату Усі знають, що театр розпочинається з вішалки. Також, очевидно, всі знають, що розрахунок суми виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю розпочинається з розміру середньоденної зарплати працівника. До речі, і для лікарняних, і для декретних середньоденну зарплату розраховують однаково! Як саме? Зараз усе розповімо.
  • Індексація і К°: включаємо/«виключаємо», порівнюючи з «мінімалкою»? Чи треба включати суми індексації зарплати і матдопомоги до відпустки до загальної суми зарплати працівника для цілей виконання вимоги про виплату зарплати не нижче «мінімалки»?
  • Розрахунок коригування: розбираємо ваші ситуації Сьогоднішня наша стаття присвячена розрахунку коригування до податкової накладної. Як показують ваші запитання, заморочок з його складанням, реєстрацією в Єдиному реєстрі і відображенням у ПДВ-звітності не зменшується. Тому сьогодні чергова добірка запитань-відповідей за цією темою.
  • Пільгові операції припинилися: чи проводити розподіл ПДВ? У 2016 році підприємство здійснювало оподатковувані й неоподатковувані операції і відповідно розподіляло ПДВ. У січні 2017 року неоподатковуваних операцій не було. ПДВ треба розподіляти в кожному місяці 2017 року або тільки в місяцях, коли ці операції виникнуть?
  • Операція «ліквідація»: путівник для юросіб Ліквідація підприємства — природне явище (шкода тільки, що останнім часом воно стало занадто поширеним). У зв’язку з цим важливо завжди тримати в голові основні нюанси, пов’язані з ним. А в цьому вам якраз і допоможе ця стаття.
  • Трудові перевірки: відповідаємо на актуальні запитання Новорічні зміни в частині нових штрафів за порушення трудового законодавства й оновлених розмірів тих, що існували раніше, продовжують залишатися «на гребені хвилі». У межах цієї статті пропонуємо вашій увазі деякі тонкощі стосовно перевірок і ризикованих дій у цій сфері.
  • Дивіденди від єдиноподатника фізособі Платник єдиного податку сплачує дивіденди засновникові-фізособі. Чи повинен він подавати декларацію з прибутку? Яку ставку ПДФО застосовувати?
  • Автомобіль і підприємець-загальносистемник: амортизація і ПДВ Автомобіль — друг людини. Тим більше якщо вона підприємець. Але на податківців авто традиційно діє як «червона ганчірка»… Через нечіткі формулювання, «логіка» податківців, схоже, «правитиме бал» і далі №З№. Навіть у світлі останніх амортизаційних нововведень. На що можна розраховувати підприємцеві в плані витрат і податкового кредиту з ПДВ? Пропонуємо зараз і обговорити.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі