№4

Бухгалтер 911, січень, 2017/№4 Інші номери журналу ›
  • Первинні документи «по-новому»: розгадуємо «загадкові» зміни З 03.01.2017 р. введено в дію зміни, що стосуються святої святих бухгалтерського, та і втім податкового, обліку — первинних документів. Що ж привносять ці зміни і чи відбулася «революція бухобліку», що «на ділі» анонсувалася, пропонуємо розібратися в сьогоднішній статті.
  • Не плутаємо! «Трудова» доплата до мінзарплати та сплата ЄСВ з мінзарплати «Трудова» доплата до рівня мінзарплати, порядок проведення якої встановлено трудовим законодавством, і сплата ЄСВ з мінзарплати згідно із Законом про ЄСВ — це, як говорять в Одесі, дві великі різниці. Як вони «працюють» разом? Розбираємося!
  • «Трудова» доплата до мінзарплати: деталі Перше знайомство з «трудовою» доплатою до мінзарплати у нас з вами відбулося в «Бухгалтер 911», 2017, № 1-2. Але наближається пора нараховувати зарплату за січень 2017 року за новими правилами. Тобто час усе «працемінзарплатне» розкласти по поличках. Не заплутатися в нововведеннях вам допоможе ця стаття.
  • Груднева податкова накладна на неплатника: «несвоєчасному» штрафу бути? Одним із найнеприємніших сюрпризів для усіх платників ПДВ (разом з тотальною «кодифікацією» податкових накладних) з 1 січня стала поява штрафу за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, що не видаються покупцеві. Причому, якщо з податковими накладними, складеними з 1 січня і пізніше, усе більш-менш ясно, то з накладними, складеними раніше, в частині такої відповідальності виникають запитання. Про це ми зараз і поговоримо.
  • Код УКТ ЗЕД / код послуг у податковій накладній: продовження У минулому номері «Бухгалтер 911» ми вже говорили про коди УКТ ЗЕД і коди послуг в податковій накладній*. Але це був тільки перший «оглядовий» інструктаж. У сьогоднішній статті обговоримо ситуацію, яка зараз склалася з кодуванням товарів/послуг у податковій накладній, а також з’ясуємо, як за УКТ ЗЕД визначити код товару.
  • Деклараційні news: світлі і темні сторони реформи-2017 Пропонуємо розглянути зміни, внесені у рамках податкового реформування у статус, штрафи за неподання й інші моменти, пов’язані з податковими деклараціями, розрахунками та (увага!) звітами. Зокрема, із звітом про суму податкових пільг.
  • Декларація єдиноподатника за 2016-й: здаємо без проблем! Ви ще не відзвітували з єдиного податку за минулий рік? Тоді ми йдемо до вас! Давайте згадаємо основні правила заповнення декларації (і підприємцями, і юрособами).
  • Індексація зарплати за січень 2017 року. У тому числі як вплинуть працеоплатні нововведення Під кінець 2016 року тільки і говорили про майбутні зміни, що стосуються оплати праці. І ось 2017 рік настав. Що нового він приніс у порядок індексації доходів? Як збільшення мінімальної заробітної плати позначиться на індексації зарплати? Чи доведеться міняти базовий місяць на новий у зв’язку зі встановленням доплати до рівня мінімальної заробітної плати? Запитань море. Відповіді на них знайдете нижче.
  • «Втікачам» від ЄСВ — підприємцям-загальносистемникам присвячується За місяці починаючи з 01.01.2017 р. підприємці-загальносистемники зобов’язані сплачувати ЄСВ, навіть якщо не ведуть діяльність*. Тому багато хто поспішив знятися з держреєстрації ще до Нового року. А що робити тим, хто не встиг? Зніматися з держреєстрації прямо зараз**. Що при цьому врахувати і як порахувати ЄСВ, зараз і розповімо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі