№5

Бухгалтер 911, січень, 2017/№5 Інші номери журналу ›
  • Вимога про сплату ЄСВ з мінзарплати: «згадати всі» ситуації Поспішаємо заспокоїти: «працезміни», що стартували з 1 січня 2017 року, обійшли стороною вимогу про сплату ЄСВ з мінзарплати. Нових норм, на щастя, «перелопачувати» не треба. Але все ж пропонуємо вам освіжити в пам’яті, у яких випадках роботодавці зобов’язані сплачувати ЄСВ з фактичної бази стягнення внеску, але не нижче мінімальної заробітної плати.
  • АТО-податки і податкова реформа Податкова реформа не оминула і підприємців, підприємства із зони окупації, їх філії, представництва, а також контрагентів, що співпрацюють із ними. Усі новинки вмістилися в один-єдиний п. 38 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ. Саме його аналізу і присвячено статтю, пропоновану вашій увазі.
  • Податкові накладні на послуги — поки без коду! Податківці офіційно підтвердили, що проставляти код послуги в податковій накладній до внесення змін до форми такої накладної не треба. Усі подробиці далі.
  • «Солдати підприємства» та ігри з «мінімалкою» Працівник підприємства (основне місце роботи) проходить військову службу за контрактом. Середньоденна зарплата, розрахована виходячи з двох місяців, що передують вступу на військову службу, — 65,79 грн. У якій сумі йому треба нарахувати зарплату за січень 2017 року — 1315,80 грн. (65,79 грн. х 20 роб. дн.) або в сумі не нижче мінімального окладу (1600,00 грн.)? Чи можна до його зарплати застосовувати податкову соціальну пільгу? З якої суми сплачувати ЄСВ?
  • Податкова соціальна пільга: кому пощастило у 2017 році Розміри податкових соціальних пільг і граничний розмір доходу, що надає право на їх застосування, прив’язані до прожитмінімуму на 1 січня звітного року. Але цього року розміри прожитмінімуму та мінзарплати розійшлися як у морі кораблі. Хто у результаті залишиться з пільгою, а хто без? Розбираємося! До речі, сам порядок застосування пільги не змінився.
  • Проблемний УКТ ЗЕД: запитання щодо «кодування» податкових накладних Сьогодні пропонуємо вашій увазі чергову добірку відповідей з теми «кодування» податкових накладних. У «послугових» податкових накладних коди послуг поки проставляти не потрібно*. Тому зосередимо увагу на кодах товарів.
  • Піти від індексації: рецепти-2017 Індексація — «міцний горішок». Тому деякі відразу відкидають ідею її «підкорення». І заходять з іншого боку. Ставлять запитання інакше: чи можна якось позбавитися від необхідності індексації зарплати? Рецепти відомі. Але насторожують новорічні «праценововведення». Чи нічого не «оновилося»? Зараз розберемося.
  • «Закриваємо» минулий рік: здаємо фінансовий звіт Які нюанси треба врахувати при поданні фінзвітності за 2016 рік? Чи змінилося що-небудь по суті в цьому аспекті? Які сюрпризи очікують на деяких суб’єктів у зв’язку з високим рівнем інфляції за останні 3 роки? Давайте розберемося!
  • Квартальна звітність з екоподатку та рентної плати: вже незабаром Наближаються строки подання квартальної декларації з екоподатку та рентної плати (яка включає і плату за спецводокористування). Саме час нагадати правила подання цих звітів.
  • Земельний податок: звітуємо за 2017 рік На початку кожного нового року бухгалтерові мало того, що треба закрити минулий рік, так ще й необхідно задекларувати деякі податки за поточний рік. Наприклад, податок на майно. Цей податок складається з декількох частин. Сьогодні поговоримо про правила звітування з плати за землю. При цьому розглядатимемо тільки одну зі складових цієї плати — земельний податок.
  • Декларуємо прибуток-2016 Знаєте, який день є рекордсменом за кількістю звітів, граничний термін подання яких на нього припадає? 9 лютого, адже не пізніше ніж за цей день потрібно подати силу-силенну звітів за минулий рік / IV квартал. У тому числі пощастило сюди потрапити і «прибутковій» декларації, що подається квартальними платниками. Але не лише їм, але і річним платникам у допомогу — ця стаття.
  • Трудові перевірки: «усе життя попереду» Зростання мінзарплати, а разом з нею і штрафів за порушення законодавства про працю з початку цього року спричинило підвищену увагу до цієї сфери. Де та межа, яку в цьому аспекті не повинні переступати перевіряючі? Хто взагалі має право проводити перевірки? Пропонуємо з’ясувати усе тут і зараз.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі