№29

Бухгалтер 911, липень, 2017/№29 Інші номери журналу ›
  • Блокування податкових накладних: наслідки для продавця і покупця Про те, як відбувається процедура розблокування податкової накладної, ми вже розповідали*. Сьогодні обговоримо питання про наслідки такого блокування для продавця і покупця: що буде з лімітом реєстрації, коли можна показати податковий кредит, як застосовуватимуться штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних та ін.
  • Єдиноподатна декларація за півріччя: за якою формою? Перша половина непростого року позаду, сезон відпусток — у самому розпалі. Єдиноподатники (як з числа фізосіб-підприємців, так і з бухгалтерського складу юросіб-єдиноподатників) поспішають швидше «відзвітувати і забути» про цей самий єдиний податок. Але ДФСУ не поспішає радувати роз’ясненнями з приводу того, яку форму декларації застосовувати…
  • Інспектор праці, та з новим посвідченням! Візитна картка трудових інспекторів заграла новими барвами. Маємо на увазі не візитку в прямому розумінні цього слова, а затверджену Мінсоцполітики форму посвідчення інспектора праці*, за яким, усупереч загальновідомому прислів’ю, і зустрічатимуть найбільш, напевно, небажаних цього року візитерів.
  • Звітуємо за півріччя з податку на прибуток: коли головне — суть, а не форма Саме суть змін, внесених у форму декларації з податку на прибуток, на думку податківців, повинна відігравати визначальну роль при поданні звітності за півріччя. Тобто подавати вони рекомендують оновлену в ІІ кварталі форму*, що не відповідає вимогам ПКУ, зате повинна піти на користь самим платникам податків.
  • Відпускна підбірка хітових запитань Відпускна пора в самому розпалі. Але бухгалтерам із зарплати розслаблятися ніколи! Ми поспішаємо на допомогу. І пропонуємо вам наші відповіді на 6 хітових запитань з «гарячої лінії».
  • Якщо в підприємця вимагають дані про залишки товарів, але цих даних у нього немає При перевірці податківці вимагають від підприємця-загальносистемника інформацію про залишки товарів (у розрізі номенклатури і кількості) за станом на перше число кожного року. Чи зобов’язаний підприємець цю інформацію надавати? І чи не знімуть витрати, якщо такої інформації в підприємця немає, але є первинні документи на товар і вони передані для перевірки?
  • Автомобіль у підприємця: а якщо продавати? Багато уваги цього року ми приділили «витратним» і ПДВ-запитанням при купівлі/експлуатації автомобіля підприємцями-загальносистемниками. Але тепер пішли запитання щодо оподаткування при продажі автомобіля. Зокрема, порушником спокою стала консультація в категорії 103.22 ЗІР ДФСУ. Цікаво? Тоді приєднуйтеся!
  • Хіт-запитання щодо обліку в торгівлі Торгівля — найпоширеніший вид діяльності вітчизняних суб’єктів господарювання. Тому сьогодні на ваші прохання приділимо увагу «обліковим» питанням у торгівлі.
  • Винагорода за цивільно-правовим договором у Звіті з ЄСВ Без чого вже не можна уявити життя, так це без запитань щодо відображення у звітності з ЄСВ винагороди за виконані роботи (надані послуги) в межах цивільно-правових договорів. Надати відповіді на ці запитання — мета нашої статті.
  • Ремонти/поліпшення: пробіжка обліковими питаннями Тема ремонтів актуальна як взимку, так і влітку. Тому пропонуємо вам освіжити в пам’яті облікові сторони цього процесу.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі