№24

Бухгалтер 911, червень, 2017/№24 Інші номери журналу ›
  • Зарплата за першу половину місяця (аванс): ви запитуєте — ми відповідаємо Серед безлічі зарплатних запитань особливе місце посідають запитання, що стосуються порядку виплати авансу і його розміру. Знайти на них відповіді вам допоможе ця стаття.
  • Підпис на первинних документах: чий саме? Підпис — один з обов’язкових реквізитів первинного документа. При цьому важливо, щоб на ньому був не просто чийсь «закарлюк», а підпис особи, яка має відповідні повноваження. Чий саме? Давайте з’ясуємо разом.
  • Комп’ютерно-програмно-користувацьке: «обліково-податкова» пробіжка Сфера ІТ-індустрії нестримно розвивається, з’являються нові технології. Наприклад, ті ж хмарні сервіси. Але перед бухгалтером виникає запитання: а як це все враховувати? Що є цими технологіями (програмний продукт чи просто послуга), чи потрапляють вони під ПДВ-пільгу? Із цим розберемося в сьогоднішній статті.
  • Неповнолітній працівник — інвалід: ставка ЄСВ і податкова соцпільга На період літніх канікул підприємство прийняло на роботу громадянина віком до 18 років, який до того ж є інвалідом. Чи можна застосовувати до його зарплати пільгову ставку ЄСВ — 8,41 %, «спецінвалідну» податкову соцпільгу з ПДФО в підвищеному розмірі?
  • Залік бюджетного відшкодування в рахунок податку на прибуток неможливий З бюджетним відшкодуванням ПДВ «живими грошима» багато платників намагаються взагалі не зв’язуватися. Але при цьому були б не проти направити суму бюджетного відшкодування в рахунок сплати інших податків. Тим паче, що така можливість передбачена п. 200.4 ПКУ. Але що думають податківці і Мінфін з приводу такого заліку?
  • Акцизна накладна і декларація акцизного податку: «косметичні» правки З 06.06.2017 р. оновили форми «лівопаливної» акцизної накладної, розрахунку коригування до неї і заявки на поповнення (коригування) залишку палива. Крім того, дісталося і Порядку № 218. Пропонуємо ознайомитися!
  • Валютне регулювання: НБУ продовжує «розтискати лещата» Новини від регулятора в цілому сміливо можна оцінити зі знаком «+». Головна з них — продовження граничного строку проведення розрахунків за операціями експорту й імпорту товарів зі 120 до 180 днів. Нововведення діє з 26.05.2017 р. Але якщо ви тримаєте в руках друкарську версію нашого журналу — то вже «побігли» й інші нововведення.
  • Зміна статусу роботи: ось так поворот! Як краще оформити зміну статусу роботи сумісник ↔ основний працівник?
  • Списання ПММ: гарячий дайджест Питання списання паливно-мастильних матеріалів уже не таке «гаряче» в «податково-прибутковому» контексті. Але що стосується ПДВ, тут статус господарності/негосподарності використання пального має, як і раніше, принципове значення. Про це і не лише — у нашій свіжій статті!
  • Витрати на еквайринг: шукаємо місце в обліку Послугами еквайрингу користується багато хто, але не всі враховують ці витрати за єдиним еталоном. Зокрема, питання виникають зі списанням винагороди банку, а саме з якого рахунку його проводити. Крім того, не до кінця зрозуміло, на підставі якого документа можна відобразити списання винагороди із субрахунку 333…
  • Запит на податкову консультацію: дату підписання виділяйте окремо! Ви, мабуть, пам’ятайте, що з 1 квітня правила надання індивідуальних податкових консультацій змінилися*. При цьому разом з такими змінами платники зіткнулися і з першими проблемами. З однією з них ви ознайомитеся в цій статті, що дозволить вам не наступити на граблі, з якими вже зіткнулася маса людей.
  • Індексація зарплати за червень 2017 року Знову індексація. Цього разу за червень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації — вам на допомогу. Для тих, кому по цих «стопах» ходити не хочеться, — наші рекомендації в журналі «Бухгалтер 911» № 24 за 2016 рік*.
  • «Складно-побутовий» РРО: податківці прокидаються Тема РРО «вирує» ще з січня — коли стало відомо, що ті, хто торгує складними побутовими товарами, втратять «РРО-імунітет». «Точка неповернення» була пройдена 8 травня, коли запрацював Перелік «товарів-згубників». І ось «прокинулися» податківці. Сьогодні ми розповімо про їх перші роз’яснення і відповімо на ваші нові запитання щодо РРО. Буде цікаво всім: і тим, хто поставив РРО, і тим, хто якраз ставить, і тим, хто ще в роздумах!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі