№11

Бухгалтер 911, березень, 2017/№11 Інші номери журналу ›
  • «Незрозумілі» коди товарів/послуг у податковій накладній: чи є вирішення? «Скоро казка мовиться…», але практика вказала на масу проблем із заповненням кодів товарів/послуг у податковій накладній. Одна з них — відповідних кодів іноді просто немає. Чи є вирішення цієї проблеми? Що пропонують Мінфін і податківці? Що з підсумковими податковими накладними? Про це — у сьогоднішній статті.
  • «Кадрова азбука»: приймаємо на роботу, документальне оформлення Продовжуємо вивчати «кадрову азбуку». Сьогодні пропонуємо поговорити про документи, які пов’язані з працевлаштуванням працівників.
  • Якщо підвищувалася зарплата, або Загадка п. 10 Порядку № 100 Якщо потрібно розрахувати середню зарплату для оплати періоду відпустки, відрядження, підвищення кваліфікації, виконання працівниками державних і громадських обов’язків у робочий час (наприклад, часу військової служби), вихідної допомоги і т. д., ми з вами керуємося Порядком № 100*. Так ось, у цьому Порядку є «непростий» п. 10. Чим він непростий? Зараз і розповімо.
  • Знищення первинних та інших документів — з якого моменту можна? Питання зберігання/знищення документів актуальні в усі часи і для всіх платників. Тому сьогодні пропонуємо вам освіжити в пам’яті основні моменти, пов’язані з цими діями.
  • Перехідні нюанси міграції між системами оподаткування На дворі — розпал березня, а тому не встигнемо й оком змигнути, як закінчиться І квартал. Що це означає? А те, що бажаючим змінити систему оподаткування зі спрощеної на загальну і навпаки час замислитися про «підготовчі процедури». Які саме? Давайте прямо зараз з усім і розберемося!
  • Розрахунок коригування: три ситуації «з життя» Знову в нас в об’єктиві розрахунок коригування. Декілька життєво важливих ситуацій.
  • Податкова накладна на роботи/послуги: одиниця виміру «У тихому вирі…» Здавалося б, у заповненні одиниці виміру на роботи/послуги теж нічого складного немає. Але… два «гарячі» питання нам усе-таки доведеться розглянути в сьогоднішній статті.
  • «Дешевий» експорт: ДФСУ згодна з «нулем» Крига скресла! ДФСУ під впливом судових рішень відступає від своєї фіскальної позиції обкладати «збиткові» постачання на експорт за ставкою ПДВ 20 %. Усі подробиці — далі.
  • Технічно складні «згубники РРО-імунітету»: готовність № 1 Товари — «згубники РРО-імунітету» показалися на горизонті. Поки, на щастя, тільки у вигляді проекту. Але це означає, що процес іде. Перелік технічно складних побутових товарів, при торгівлі якими обов’язковий РРО, уже десь зовсім поруч. Пора пристрілюватися. Приєднуйтеся!
  • Підприємець та автомобіль: витрати і ПДВ У минулому номері ми «заглибилися» в питання амортизації авто підприємцями-загальносистемниками. Сьогодні просунемося далі. Подивимося, як обліковувати витрати на ремонт авто, його переобладнання, техобслуговування, заміну шин, акумулятора, олії, заправку паливом і т. п. Можна чи не можна? Зараз і дізнаємося. І знову-таки торкнемося ПДВ-питання.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі