№45

Бухгалтер 911, листопад, 2017/№45 Інші номери журналу ›
  • Аналізуємо зміни до Закону про бухоблік Ви, напевно, знаєте про те, що 05.10.2017 р. ВРУ був прийнятий Закон № 2164*, яким внесені зміни до Закону про бухоблік**. Основна мета цих змін — привести положення основного бухгалтерського Закону у відповідність із законодавством Європейського Союзу, зокрема Директивою ЄС № 2013/34/ЄС. Що ж нового передбачають ці зміни, до чого готуватися? Пропонуємо обговорити в сьогоднішній статті.
  • Річна інвентаризація: «дебіторка» і «кредиторка» З організаційними моментами проведення інвентаризації ви вже знайомі, тому саме час приступити до її безпосереднього проведення. Дивлячись на відсутність можливості детально зупинитися на всіх складових процесу, сфокусуємося на інвентаризації дебіторської і кредиторської заборгованостей, оскільки вони, поза сумнівом, актуальні для кожного підприємства.
  • Працевлаштування «передпенсіонерів»: розбираємо «новинку» У журналі «Бухгалтер 911», 2017, № 42 ми розповідали про зміни, які чекають бізнес у 2018 році у зв’язку з прийняттям Закону про пенсійну реформу*. І серед іншого коротко торкнулися обов’язкового працевлаштування осіб передпенсійного віку. Ця тема викликала серед бухгалтерів справжній ажіотаж. І хоча для підприємств з кількістю працівників від 8 до 20 осіб зобов’язалівка стосовно працевлаштування «передпенсіонерів» стартує лише з 01.01.2018 р., ми вирішили вже сьогодні розібратися із цим питанням детальніше.
  • Інвестиційна нерухомість: тільки за справедливою вартістю? Чи має право підприємство обліковувати об’єкти інвестиційної нерухомості за вартістю, що амортизується, а не за справедливою? Як наявність інвестнерухомості впливає на податковий облік підприємства? Із цими запитаннями розберемося в сьогоднішній статті.
  • Відбулося! «Дотягування» бази ЄСВ і страховий стаж «Усе добре, що добре закінчується». Є позитивні роз’яснення від ПФУ, що стосуються визначення страхового стажу за тими працівниками, за якими роботодавець сплачує ЄСВ з мінзарплати, незважаючи на те що їх зарплата менше «мінімалки». І є вже відповідні зміни в законодавстві. Розбираємося.
  • Оподаткування виплат працівникові-інваліду Продовжуємо серію публікацій для роботодавців, що працевлаштовують інвалідів. Якщо у вас уже є працівники, які мають статус інваліда, ця стаття для вас! Як оподаткувати виплати інвалідам? Які є пільги для роботодавців і самих інвалідів? Відповіді на ці й інші нагальні запитання ви знайдете тут.
  • In vino veritas: про торгівлю столовим вином «П’яниці нам не друзі, але й не вороги». Схожа ситуація й зі столовим вином. Це алкогольний напій, але в законодавстві є низка норм, що «усувають перешкоди» на шляху його поширення. Ним навіть можуть уроздріб торгувати «фізики»-єдиноподатники. Що ж собою являє це вино і які особливості торгівлі ним? Кому можна, а кому не можна? Чи потрібна ліцензія і РРО? Чи обов’язково реєструвати місця зберігання столових вин? Про це і йтиметься в статті.
  • «Зимові» витрати беремо на себе! Облік у підприємця-загальносистемника Температура «за бортом» нестримно падає. Отже, саме час купувати обігрівальні котли або обігрівачі, утепляти приміщення і вікна, «перевзувати» машину в «зимову гуму». Ми беремося роз’яснити, які з цих витрат можна «овитратити», які — замортизувати, а про які доведеться забути. У фокусі — підприємець-загальносистемник.
  • «Перехідні» нюанси єдиноподатної декларації ФОП З 01.10.2017 р. підприємець-єдиноподатник перейшов з групи 2 в групу 3. У зв’язку із цим у нього виникла низка запитань: 1) коли потрібно подати декларацію єдиноподатника: за підсумками 9 місяців чи року; 2) за якою формою звітувати: старою чи новою; 3) який ідентифікатор форми в «Єдиному вікні» обрати? Відповідаємо!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі