№47

Бухгалтер 911, листопад, 2017/№47 Інші номери журналу ›
  • Таблиця 6 Звіту з ЄСВ: КТН «2» і «3» Минулого разу ми з вами з’ясували, що помилки в сумах виплат (зарплати, лікарняних, декретних), допущені при їх розрахунку, не є помилками для цілей ЄСВ. При їх відображенні коди типу нарахувань «2» і «3» (графа 10 Таблиці 6 Звіту за формою Д4) не застосовують. А в яких же випадках слід говорити про наявність сумової помилки в Таблиці 6 Звіту за формою № Д4?
  • Інвентаризація «відпускного» резерву: зробити і забути Наприкінці року за бухгалтером «ходить тінню» в тому числі й обов’язок проінвентаризувати залишок резерву відпусток на кінець 2017 року! Зараз допоможемо вам цієї «тіні» позбутися.
  • Інвентаризація «сумнівного» резерву-2017 Після декількох років «їзди по бухгалтерських рейках» резервом сумнівних боргів нікого вже не здивуєш. Проте це не привід для того, щоб легковажно поставитися до його інвентаризації. Упоратися з її проведенням вам допоможе, зокрема, ця стаття.
  • Інвентаризація: підсумки за основними засобами і малоцінкою І знову інвентаризація. Цього разу, як і обіцяли в минулому номері, поговоримо про підсумки інвентаризації основних засобів і малоцінних необоротних матеріальних активів (далі — МНМА). Знову-таки доведеться мати справу з нестачами і надлишками.
  • Звітність у військкомати: як зараз З наближенням кінця року дедалі частіше можна почути запитання про подання звітності у військкомати? Ну і, зрозуміло, супутні запитання: коли подавати і які штрафи передбачені? Розбираємося.
  • Освоюємо дропшиппінг! Це прогресивне явище у сфері продажів товарів, при якому покупець оформляє замовлення й оплачує гроші дропшипперу, тоді як товар отримує від виробника / оптового продавця. З обліковим аспектом таких операцій і пропонуємо розібратися.
  • Турбота про співробітників: організовуємо безкоштовну каву, ставимо в офісі тенісний стіл Ви належите до роботодавців, які надають своїм працівникам можливість безкоштовно «підкріпитися» кавою, чаєм? А може, ви піклуєтеся і про фізичне здоров’я працівників і ставите в офіс тенісний стіл? Чудово! А ми вам розповімо, як це все правильно відобразити в обліку.
  • Злочин (помилка в призначенні платежу на сплату єдиного податку) і покарання... Ситуація. Підприємець помилився: у грудні 2016 року сплатив єдиний податок (група 2) через термінал Привату, забувши при цьому вказати в призначенні платежу свій ідентифікаційний код (далі — ІПН). У березні 2017 року помилку виявив і подав у податкову лист з уточненням ІПН. Фіскали погодилися зарахувати платіж, що «висів», на інтегровану картку підприємця, але вимагали штраф за несплату єдиного податку не лише за грудень 2016 року, але і за січень, і лютий 2017 року (акт перевірки вручили від 25.10.2017 р.). Чи мають рацію податківці?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі