№44

Бухгалтер 911, жовтень, 2017/№44 Інші номери журналу ›
  • Пенсійна реформа: як зачепило «лікарняно-декретні» виплати У «пенсійно-реформаторському» Законі № 2148* є зміни, які назвати пенсійними можна з великою натяжкою. У № 42** ми обговорили «підприємницький» блок, максимальну планку з ЄСВ, плюс зачепили квоту на працевлаштування працівників-«передпенсіонерів». Але на цьому «цікавості» не закінчуються. Сьогодні обговоримо зміни до «соцстрашного» Закону № 1105***.
  • Безвідсоткова поворотна фіндопомога: податківці, дисконтування, доходи Ситуація. Отримали безвідсоткову поворотну фіндопомогу від іншої особи (не засновника) строком на 3 роки. Як правильно її показати в бухобліку: чи потрібно її дисконтувати (обліковувати за амортизованою собівартістю) згідно з вимогами П(С)БО 13? Чи передбачені будь-які коригування в податковому обліку?
  • Прийняли на роботу інваліда: трудові пільги та гарантії Про «зобов’язаловку» в частині працевлаштування інвалідів, робоче місце інваліда і безпосередньо про прийняття інваліда на роботу ми вже поговорили в № 42*. Сьогодні розповімо про те, які трудові пільги та гарантії належать згідно із законом працівникові-інвалідові.
  • Від яких помилок рятує норма про «залізне право» на податковий кредит? Як бути з податковим кредитом, якщо в податковій накладній постачальник допустив помилку? Чи можна в цьому випадку покладатися на норму про «залізне право» на податковий кредит, у якій зазначено, що якщо податкова накладна пройшла реєстрацію, то вона беззастережно надає право на податковий кредит?
  • Строк позовної давності — його переривання і призупинення У продовження теми позаминулого номера про безнадійну заборгованість зі строком позовної давності*, що сплив, розглянемо випадки, у яких такий строк вийде почати наново або «заморозити». Вам може бути це дуже корисним!
  • Організаційні моменти річної інвентаризації: підводні камені Здавалося б, що може бути складного в організації річної інвентаризації? Оформили наказ, сформували інвентаризаційну комісію — і вперед! Але ця стаття переконає вас у тому, що далеко не завжди все йде як по маслу. Розбираємося!
  • Податок на виведений капітал — поки що лише міраж у пустелі? Означений податок, як заміна податку на прибуток, з’явився на горизонті вже достатньо давно. Завдяки Закону № 1797* сталася перша спроба узаконити… ні, не сам податок, а спершу лише обов’язок розробити і подати у ВРУ відповідний проект. Мінфін явив його світу лише в липні**, і ось помічений черговий «рух» тіла! Що, власне, і пропонуємо обговорити.
  • «Керуючий» бізнесом для підприємця Ситуація. Підприємець має намір «відлучитися» за кордон на декілька років. Ведення свого турбізнесу («від і до») планує доручити довіреній особі — родичеві-пенсіонеру. Чи можна це зробити і як? Бажано, щоб не довелося платити податки за родича або щоб вони були мінімальними.
  • Зразки розрахункових документів у підприємця Сьогодні на порядку денному у нас дві ситуації: 1) підприємець на загальній системі платить громадянинові готівкою за оренду нежитлового приміщення і закуповує в нього товари (теж за готівку). Якими документами можна підтвердити ці витрати, щоб вони взяли участь у розрахунку чистого доходу? 2) підприємець-єдиноподатник без РРО продає за готівку товари і послуги громадянам та юрособам. Який розрахунковий документ їм видавати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі