№37

Бухгалтер 911, вересень, 2017/№37 Інші номери журналу ›
  • Здача майна в оренду: бухоблікові тонкощі Сьогодні поговоримо про те, як орендодавцю відобразити в бухобліку операції з передачі нерухомого майна в операційну оренду. Здавалося б, які тут можуть бути складнощі? Але вони є. Наприклад, виникає запитання: чи потрібно переводити об’єкт до складу інвестиційної нерухомості? А якщо потрібно, то як потім відображати доходи від орендних платежів і витрати на утримання об’єкта? Із цими моментами зараз і розберемося.
  • Кадрова азбука: «продовжуємо звільняти» Сьогодні пропонуємо вам ще трохи повправлятися в рішенні «звільнювальних завдань» і розглянути ті підстави для звільнення за ініціативою роботодавця, з якими хоч і не часто, але все-таки стикаються кадровики і бухгалтери.
  • Судимося за заблоковану податкову накладну: що врахувати? Коли інші способи боротьби з блокуванням податкових накладних не надають бажаного результату, не залишається нічого іншого, як звернутися до суду. Про що потрібно пам’ятати в такому разі?
  • Екс-неприбутківці: звітна доля після 1 липня Неприбуткові організації, які не привели себе у відповідність з п. 133.4 ПКУ, після 01.07.2017 р. виключаються контролерами з неприбуткового Реєстру. Як у такому разі звітувати? Податківці пролили світло на це питання в листі ДФСУ від 10.08.2017 р. № 21192/7/99-99-12-02-04-17. Дивимося.
  • Виплати із соцфондів: оподаткування й облік У процесі своєї госпдіяльності роботодавці отримують кошти із соцфондів для здійснення виплат своїм працівникам. Деякі працевлаштовують працівників на нові робочі місця і мають право розраховувати на компенсацію ЄСВ, нарахованого на зарплату таких працівників. Крім того, підприємці можуть отримувати соцстрахівську допомогу «на себе». Про те, як обкладати і відображати в обліку найпоширеніші виплати, отримані із соцфондів, ми поговоримо в цій статті.
  • Продаж інвестнерухомості: чи будуть різниці Ситуація. Підприємство продає об’єкт інвестиційної нерухомості, який обліковувався за справедливою вартістю. Чи виникають різниці із цієї операції? Ми — високодохідники. Як узагалі повинні відображатися операції з продажу такого об’єкта в бухобліку?
  • «Навчені й обкладені»: ПДФО, ВЗ, ЄСВ з «навчальницьких» витрат Як показує практика, дедалі більше роботодавців згодні оплачувати навчання фізосіб (працівників чи непрацівників) за потрібним їм фахом. І тут цілком логічно виникає запитання: а не чи отримує фізособа разом з платою за навчання оподатковуваний дохід? Давайте розбиратися!
  • Як «овитратити» ліцензію підприємцю-загальносистемнику? Підприємець заплатив за ліцензію на торгівлю алкоголем. Чи можна цю суму відразу поставити у витрати чи потрібно амортизувати? Просте, здавалося б, запитання. Але в цій ситуації є нюанси, непомітні на перший погляд. Хочете бути в курсі? Тоді приєднуйтеся!
  • Точка повернення у єдиноподатника, або Як правильно відобразити повернення в Книзі обліку доходів Сьогодні ми поговоримо про те, як єдиноподатнику відображати в Книзі обліку доходів усілякі повернення: товару, передоплати, постоплати, помилково отриманих/сплачених грошей. Ну а оскільки краще один раз побачити, ніж сто разів почути, не вдаватимемося до теорії, а відповімо на конкретні запитання. Уперед!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі