№40

Бухгалтер 911, вересень, 2017/№40 Інші номери журналу ›
  • Блокування податкових накладних на «новий лад»: проект Закону Платники ПДВ, напевно, чули про те, що ВРУ зареєструвала законопроект Комітету податкової і митної політики, що стосується блокування податкових накладних. І хоча вивчати законопроекти — справа не зовсім вдячна, варто зазначити, що в ньому є цікаві пропозиції. І є велика вірогідність того, що цей законопроект все ж буде ухвалений. Тому пропонуємо вам зараз коротко його проаналізувати.
  • Електронне «спілкування» з контролерами: до чого готуватися? З 15 листопада набуде чинності Порядок № 557, а це означає, що слід готуватися до деяких змін «правил гри» в частині обміну електронними документами між платниками податків і контролюючими органами. До яких саме? Пропонуємо розібратися разом!
  • Щорічна відпустка після відпустки для догляду за дитиною: ситуації (ч. 1) Надання щорічних відпусток працівницям, які повернулися на роботу після соцвідпусток для догляду за дитиною до 3 років або відпусток без збереження зарплати для догляду за дитиною до 6 років, має свої особливості. У кожної матусі — своя «відпускна» історія. Але в кожної з них є схожі елементи. Як надати щорічну відпустку після «декрету»? У цьому допоможуть практичні ситуації з поясненнями щодо їх вирішення.
  • Заставні операції: податково-бухгалтерські аспекти На жаль, контрагенти з розвиненим почуттям обов’язку трапляються не завжди. Тому багато хто перестраховується за допомогою застави, яка в разі виникнення проблем дозволяє задовольнити вимоги за рахунок неї. Про податково-бухгалтерські особливості заставних операцій і поговоримо в статті.
  • Істотність для бухобліку і фінзвітності Істотність неодноразово згадується в бухстандартах. Її застосовують як орієнтир у ході ведення бухобліку, відображення госпоперацій і при складанні фінзвітності. Що ж таке істотність і навіщо вона потрібна? Про це і поговоримо.
  • Як за допомогою «кабінету» отримати дані з Єдиного реєстру податкових накладних? В «Електронному кабінеті платника податків» з’явився новий сервіс — «ЄРПН». Чим він корисний для платників ПДВ і як з ним працювати, обговоримо в сьогоднішній статті.
  • Держпраці: коли чекати штраф Чи завжди за порушення трудового законодавства, виявлені в ході перевірки «з праці», підприємству загрожує штраф за ст. 265 КЗпП?
  • Код УКТ ЗЕД при продажу товарів у комплекті: податківці відступають Як заповнити податкову накладну на постачання товарів у комплекті (наборі): розписувати комплект за всіма компонентами чи достатньо вказати його одним рядком як остаточний продукт? Раніше фіскали вимагали розписувати номенклатуру всіх товарів, що входять у набір (комплект). Проте їх нові роз’яснення вже не такі категоричні. Податківці визнають, що розписувати всі товари, що входять у комплект, зовсім не обов’язково. Подробиці — далі.
  • Штрафи за помилки в Книзі обліку загальносистемника Нормативка із заповнення Книги обліку доходів і витрат у підприємців-загальносистемників украй лаконічна*. У такій ситуації символічний адмінштраф за помилки в Книзі в розмірі 51 — 136 грн. виглядає цілком прийнятно. Але податківці шукають шляхи, щоб «укусити болючіше». Розбираємося!
  • Підприємець «перестрибнув»… сторінку в Книзі обліку Підприємець виявив, що в Книзі обліку доходів і витрат випадково пропущена сторінка. Як тепер виправити помилку?
  • Забута декларація підприємця-єдиноподатника Єдиноподатник групи 3 забув подати деку за 2016 рік. Помилка виявилася зараз. Як її виправити? Якщо подати деку відразу, чи не оштрафують за несплату єдиного податку на 20 %? Може, краще спочатку подати «нульову» деку, а потім — уточненку до неї, сплативши самоштраф у розмірі 3 %? Зараз і з’ясуємо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі