№14

Бухгалтер 911, березень, 2018/№14 Інші номери журналу ›
  • Блокування ПН/РК: нові критерії ризиковості — нові проблеми Блокувальний режим відновлений. Мінфін погодив розроб­лені ДФСУ критерії ризиковості платника/операцій та показники позитивної податкової історії, і вони вже навіть опубліковані на сайті ДФСУ*. При цьому ми, як і обіцяли, наводимо детальний аналіз цих критеріїв.
  • Змінили місцезнаходження: реєструємо нові дані Ситуації, коли суб’єкт господарювання змінює своє місцезнаходження, — не рідкість. Можливо, власники підприємства вирішили змінити адресу офісу або місце провадження діяльності. Як узаконити нове місцезнаходження? З чого в такому разі починати? Які державні органи оповістити і в які строки? Чи потрібно вносити зміни в установчі документи? Давайте розберемося в цих запитаннях.
  • Якщо працівник придбав за свої: чи буде дохід? Розглянемо ситуацію. Працівник придбав товари для потреб роботодавця за рахунок власних коштів (гроші під звіт йому не видавалися), а потім підприємство відшкодовує ці кошти працівникові. ДФСУ в листі від 23.02.2018 р. № 765/6/99-99-12-02-03-15/ІПК стверджує, що сума відшкодування вартості таких товарів повинна ввійти до оподатковуваного доходу працівника у складі інших оподатковуваних доходів (п.п. 164.2.20 ПКУ). Але чи так це? Давайте розбиратися.
  • Закордонвідрядження з гривневою карткою Уявимо, що працівникові для від­рядження за кордон видана гривнева корпоративна платіжна картка — КПК (з можливістю конвертації у валюту країни від­рядження). Яким чином у цьому випадку облікувати витрати на закордонвідрядження?
  • Сторонній бухгалтер на підприємстві: нові можливості З 01.01.2018 р. у Законі про бух­облік з’явилися нові правила, які уточнюють порядок ведення бухгалтерського обліку на підприємстві сторонньою особою. Оскільки це питання актуальне для багатьох підприємств, у статті ми детально розглянемо ці нововведення.
  • Розділ «Реєстрація ПН/РК» в Електронному кабінеті Розділ «Реєстрація ПН/РК», про який ітиметься в сьогоднішній статті, з’явився в Електронному кабінеті зовсім нещодавно. Він включає два підрозділи: «Видані ПН/РК» і «Отримані РК». Давайте сьогодні поговоримо про них детальніше.
  • Ремонт/поліпшення орендованого приміщення — облік в орендаря У сьогоднішній статті представимо міні-путівник по правилах відображення в бухгалтерському і податковому обліку витрат на ремонт орендованого приміщення.
  • Виправляємо «прибуткові» помилки: «життєві» ситуації У сьогоднішній статті розглянемо декілька «гарячих» запитань, що стосуються виправлення помилок у декларації з податку на прибуток.
  • Штраф за невиконання «інвалідного» нормативу: коли Фонд може звернутися до суду Протягом якого строку Фонд інвалідів має право звернутися до суду для стягнення штрафу за невиконання «інвалідного» нормативу? Верховний Суд України в постанові від 21.02.18 р. у справі № 813/1897/17 виніс свій «вердикт».
  • «Податкове навантаження» та 50 відтінків перевірки Який відсоток податкового навантаження в деклараціях з податку на прибуток і ПДВ рятує підприємство від планової перевірки?
  • Чи варто підприємцеві боятися штрафів за затримку ЄСВ-звіту? Єдиноподатник групи 2 подав звіт з ЄСВ за працівників (форма № Д4) 15.02.2018 р., а 17.02.2018 р. отримав другу квитанцію про те, що звіт не прийнятий. Він повторно сформував звіт і надіслав його вже 22.02.2018 р. Податківці сказали, що за прострочення в поданні звіту потрібно сплатити два штрафи: 170 і 510 грн. Але підприємець сумнівається щодо другого штрафу. Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі