№20

Бухгалтер 911, травень, 2018/№20 Інші номери журналу ›
  • Нова форма ПДВ-декларації: короткий огляд змін Наказом Мінфіну від 23.03.2018 р. № 381 внесені чергові зміни до форм ПДВ-звітності. Цього разу зміни торкнулися трьох додатків: Д1, Д5 і ДС9. З якого періоду звітувати за новими формами і що змінилося — про це тезово в сьогоднішній статті.
  • Як вийти з відпустки до трьох років на неповний робочий час Розглянемо ситуацію. Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років. Зараз дитині 2 роки (3 роки виповниться 20.03.2019 р.), і жінка хоче вийти на роботу на умовах неповного робочого дня (4 години з понеділка по п’ятницю, 20-годинний робочий тиждень) з 26.05.2018 р. Як краще оформити її вихід на роботу?
  • Винагорода фізособі за ЦП-договором: оподаткування й облік Доволі часто в підприємств і ФОП виникає необхідність у залученні фізичних осіб (не підприємців) для виконання певних робіт або надання послуг разового або періодичного характеру. Якщо відповідні відносини укладаються в межі цивільного, а не трудового законодавства, з фізособами укладають цивільно-правові договори (ЦПД). Про облік і оподаткування винагороди за такими договорами і йтиметься в цій статті.
  • Якщо відпускні виплачені після відпустки: яка відповідальність Роботодавець виплатив працівникові відпускні після закінчення відпустки. Така ситуація трап­ляється не так уже й рідко. А що загрожує підприємству і посадовим особам за таке порушення? Зараз усе з’ясуємо.
  • «Усунення неоднозначностей»: роз’яснення фіскалів Сьогодні знову повернемося до проблеми реєстрації РК. У категорії 101.15 ЗІР з’явилися дві свіжі консультації, в яких фіскали роз’яснили, коли використовують такі причини коригування, як «усунення неоднозначностей», «зменшення обсягу при нульовій кількості» або «зменшення кількості при нульовому обсягу» і як заповнювати РК у цих випадках. Сьогодні спробуємо розібратися з «усуненням неоднозначностей». З іншими причинам — у нас­тупних номерах.
  • Як «таврують» ризикових платників Що сталося. ДФСУ наказом від 21.03.2018 р. № 144 затвердила Порядок формування переліку ризикових платників ПДВ* (далі — Порядок № 144). Його і пропонуємо сьогодні обговорити.
  • Як правильно повідомляти боржника Ситуація. Підприємство прийняло рішення простити (анулювати) основну суму боргу фізособи за укладеним цивільно-правовим договором, наприклад за договором позики або купівлі-продажу, до закінчення строку позовної давності. Про те, як правильно повідомити боржника про прощення боргу, нещодавно роз’яснив Мінфін в одній із «серії» узагальнюючих податкових консультацій, затверджених наказом Мінфіну від 03.04.2018 р. № 400. Подробиці далі.
  • Головоломки з корпоративною карткою: шукаємо рішення Використання корпоративної картки або карти «ключ до рахунку» — це, поза всяких сумнівів, прогресивний крок нашої банківської системи назустріч своїм вдячним користувачам. Але тільки далеко не на всі запитання, пов’язані з використанням таких карток, вдається знайти відповіді в нормах чинного законодавства. Найпоширеніші з них ми пропонуємо до розгляду в межах цієї статті.
  • Промахи з водною рентою: виправляємося! Граничні строки подання декларації з рентної плати за спецводокористування за І квартал позаду, відповідно починається пора виправлення помилок. Як виправитися, якщо подали дек­ларацію, яку подавати зовсім було не потрібно? Що робити, якщо сплатили зобов’язання не на той рахунок? Допоможемо знайти вихід з таких ситуацій!
  • Індексуємо зарплату за травень 2018 року Знову індексація. Цього разу — за травень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Дохід посередника і «мінусові» записи в Книзі єдиноподатника: не без фантазії податківців Книга обліку доходів — найважливіший обліковий документ підприємця. Тому запитання щодо її заповнення є завжди. Сьогодні ми розповімо єдиноподатникам-посередникам, чим для них може обернутися відсутність запису про «транзитні» суми в Книзі обліку? Чи завжди це небезпечно? І якщо ці суми до Книги записати, як від них потім позбутися? Крім того, з’ясуємо, чи можна проводити виправлення і повернення грошей у безприбуткові дні. Приєднуйтеся.
  • Як ФОП-загальносистемнику повернути переплату з ПДФО? ФОП-загальносистемник призупиняє діяльність. Як і в які строки можна повернути наявну переплату з ПДФО за себе, яка утворилася станом на 01.01.2018 р.?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі