№40

Бухгалтер 911, вересень, 2018/№40 Інші номери журналу ›
  • Як отримати допомогу з ФСС: нові правила з 1 жовтня З 1 жовтня запрацював новий порядок отримання допомоги з ФСС: лікарняних, декретних, допомоги на поховання тощо (Порядок № 12*). Давайте розберемося, що ж змінилося порівняно зі старим порядком, адже із зазначеної дати отримувати допомогу з ФСС потрібно буде вже за новими правилами.
  • Як заповнити Заяву-розрахунок: детальний приклад Оновлена форма Заяви-розрахунку наведена в додатку 1 до Порядку № 12*. Ця форма тепер складається безпосередньо із самої Заяви-розрахунку (титульна сторінка) і п’яти додатків до неї за видами матеріального забезпечення (Додатки 1.1 — 1.5). Давайте розглянемо її заповнення детальніше.
  • «Все вище, і вище, і…» мінціни на алкоголь КМУ в черговий раз підвищив мінціни на алкоголь. Ціновий «стрибок» відрізняється залежно від виду напоїв. Про це, а також про правила округлення мінцін зараз і пропонуємо поговорити.
  • Інспекційні відвідування: права працівників Приховуєте неоформлених працівників? — Тоді ми йдемо до вас. Приблизно під таким гаслом з 05.10.2018 р. стартує кампанія Держпраці, ДФСУ, ПФУ, Нацполіції та інших центральних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Тільки ось «під приціл» можуть потрапити і добросовісні роботодавці. Давайте поговоримо про права й обов’язки ваших працівників при проведенні цих заходів.
  • Порушення строків реєстрації ПН/РК: нюанси застосування штрафу Незважаючи на те, що штрафи за порушення строків реєстрації податкової накладної (ПН) «сидять» у ПКУ вже протягом доволі-таки тривалого періоду, все одно виникає безліч запитань стосовно «процедури» їх застосування. Щодо яких ПН/РК застосовуються/не застосовуються штрафи, як їх накладають, коли і як сплачувати тощо. Сьогодні розберемося із цими запитаннями.
  • Чи всі гроші «грязні», або Про фінансовий моніторинг «великих» платежів Сьогодні ми поговоримо про тих суб’єктів господарювання, які проводять платежі у великих розмірах. Який розмір платежу вважається настільки великим, що банк ним зацікавиться і стане його перевіряти? Чи буде він повідомляти про ці платежі податківцям? У чому полягає перевірка платежу (фінмоніторинг)? І до чого це призведе? Про це ви дізнаєтеся прямо зараз.
  • Чи обкладається ПДВ компенсація вартості автострахування при оренді автомобіля? З’явилася чергова консультація від фіскалів, присвячена питанню обкладення ПДВ різного роду компенсацій, що виплачуються орендарями за договором оренди. Зокрема, податківці відповіли на запитання, чи оподатковувати ПДВ компенсацію автострахування, отриману орендодавцем від орендаря при оренді автомобіля.
  • ФОП іде в декрет: запитання продовжуються Нещодавно в статті «ФОП і дек­ретні: відповідаємо на ваші запитання», «Бухгалтер 911», 2018, № 34 ми з’ясовували, що потрібно жінці-ФОП, щоб отримати допомогу з ФСС. З урахуванням того, що порядок отримання допомоги з ФСС зазнав змін, є декілька моментів, які потребують уточнення. А заразом відповімо ще на деякі запитання читачів.
  • Форма № Д5: на що звернути увагу підприємцям? Ви вже в курсі, що зміни наздогнали бланки ЄСВ-звітів: форми № Д4 і Д5. І якщо форму № Д4 бухгалтери вже «переварили», то форма № Д5 поки що чекає своєї «зоряної години». Строки її масового подання настануть тільки наступного року. Водночас форма № Д5 деяким підприємцям знадобиться вже зараз. Її «автори» допустили в ній ряд помилок. Тому немає приводу не… поговорити про неї прямо зараз.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі