№9

Бухгалтер 911, лютий, 2019/№9 Інші номери журналу ›
  • «Акела схибив»: при сплаті до бюджету, при договірній оплаті Напевно, кожен бухгалтер хоча б раз стикався із ситуацією, коли через помилки в платіжному дорученні платіж був відправлений «не за призначенням» або коли на розрахунковому рахунку опинилися чужі гроші. А що як за неправильним призначенням «пішли» бюджетні (податкові) платежі? Які наслідки в цьому випадку чекають і як вийти із ситуації? Давайте розбиратися.
  • Відкладаємо податковий кредит «до кращих часів» У цій статті нагадаємо правила та нюанси, про які потрібно знати, якщо ви вирішили відкласти «на потім» податковий кредит (ПК).
  • Табель обліку робочого часу: корисні знання Табель обліку робочого часу (далі — Табель) потрібен нам для обліку використання робочого часу, контролю за його дотриманням, розрахунку заробітної плати. Давайте детальніше розберемося з особливостями ведення табеля за працівниками.
  • ПреміїNET Про такий інструмент «мотивації», як депреміювання, знає кожен роботодавець. Але чи можна ним користуватися «направо і наліво»? Давайте розберемося.
  • «Декретні» відпустки в розрахунку середньої «відпускної» зарплати Працівниця йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, а після неї оформляє відпустку для догляду за дитиною до 3 років. Але іноді жінка може перервати цю відпустку і вийти на роботу. Може також, трохи пропрацювавши, оформити щорічну відпустку. У такій ситуації до розрахункового періоду для розрахунку середньої зар­плати потрапляє не лише період роботи, а й відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до 3 років. Давайте з’ясуємо, як розрахувати середню зарплату в цій ситуації.
  • Головоломки з турзбору та поодинокі рішення… місцевих рад З нового року правила справляння туристичного збору істотно змінилися. Вони повинні «модернізувати» свої рішення під нові правила. Як бути, якщо вони цього не зробили? Про це і не тільки — у цій статті.
  • Військовий облік: з 14.02.2019 р. ведемо за оновленими правилами На жаль, тема військовозобов’язаних і призовників продовжує залишатися актуальною. З 14.02.2019 р. військовий облік на підприємстві потрібно вести з урахуванням оновлених вимог. Давайте розбиратися, що це за вимоги.
  • Вникаємо в нові правила оприбуткування готівки в підприємців Якщо ви не оприбуткуєте готівку, оприбуткуєте її не повністю або зробите це із запізненням, то вас можуть оштрафувати в 5-кратному (!) розмірі. Тому прямо зараз — про «найсвіжіші» правила оприбуткування готівки в підприємця. На перший погляд, це — ліберальна революція, але розслаблятися не радимо.
  • Якщо підприємець працює не там, де прописаний… Зараз багато підприємців прописані в одному місті, а працювати планують в іншому. У зв’язку з цим у них виникають запитання: чи можна зареєструватися не за місцем прописки? Чи можна стати на облік у тій податковій, де працюєш? Чи можна зареєструвати Книгу обліку та РРО в податковій за місцем діяльності? Чи можна подавати звіти таким податківцям?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі