№36

Бухгалтер 911, вересень, 2019/№36 Інші номери журналу ›
  • Надання поворотної фіндопомоги VS позбавлення статусу єдиноподатника До редакції надійшло запитання: чи може платник єдиного податку (ЄП) групи 3 надавати поворотну безвідсоткову фіндопомогу, хоча б одноразово? Чи не призведе це до позбавлення статусу єдинника? Розбираємося.
  • Трудовики повертаються? Новий Порядок трудових перевірок і Ко Старий Порядок здійснення держ­контролю за додержанням законодавства про працю не пройшов «перевірку на міцність» у суді. КМУ у відповідь на це не знайшов нічого кращого, ніж «придумати» новий Порядок, який насправді по суті «близнюк» попередника. Що вийшло цього разу? Давайте прямо зараз і розберемося.
  • Якщо страхове відшкодування за ремонт авто перераховується СТО: ПДВ нюанси У статті розглянемо питання, пов’язані з ремонтом застрахованого авто, що потрапило в ДТП. А саме випадок — коли страхова компанія безпосередньо оплачує СТО вартість ремонту автомобіля. У цій ситуації запитання виникають, як у (1) власника автомобіля (чи буде підприємство-власник мати право на податковий кредит), так і у (2) СТО, яке надає послуги з ремонту (на кого в цьому випадку виписувати ПН, на яку дату виникають ПЗ). Розбираємося.
  • Повідомна реєстрація колективних договорів «на новий лад» уже в дії! Мінсоцполітики рапортує про спрощення процедури повідомної реєстрації колективних договорів, змін і доповнень до них. Що ж саме змінилося? Давайте разом розберемося в цьому питанні!
  • Квартальна премія і відрядження Приводом для написання цієї статті послугувало таке запитання нашого читача: як оплатити період відрядження, якщо в розрахунковому періоді або в місяці перебування у відрядженні нарахована квартальна премія? Що ж, давайте розбиратися.
  • Забули доплатити звільненому зарплату: чи потрібно розраховувати компенсацію за затримку В одному з попередніх номерів ми розглянули питання про те, чи потрібно роботодавцеві самостійно розраховувати компенсацію в розмірі середнього заробітку за затримку остаточного розрахунку при звільненні*. Сьогоднішня стаття — це свого роду продовження попередньої. Читач запитав: чи потрібно розраховувати середній заробіток за затримку, якщо остаточний розрахунок з працівником був, але потім виявилося, що йому щось недоплатили. І чи потрібно в цьому випадку нараховувати компенсацію за затримку виплати заробітної плати і як її розрахувати?
  • Банк повернув зарплату: як облікувати? Ситуація. Підприємство виплачує зарплату на банківські картки. В одного співробітника на дату виплати зарплати картка виявилася заблокованою. Банк того ж дня повернув суму зарплати, що належить йому, а також пропорційну суму банківської комісії на поточний рахунок підприємства. Як правильно провести ці операції в обліку?
  • Декілька оплат/відвантажень на день: скільки ПН? Умови договорів різноманітні: товари можуть відвантажуватися партіями / оплата перераховуватися в декілька етапів. Але що якщо відбувається декілька оплат/відвантажень в один і той же день? Як бути в такому разі зі складанням податкових накладних (ПН): чи буде потрібно їх декілька або ж можна обійтися однією ПН на весь денний обсяг? Давайте з’ясовувати.
  • Транспортні послуги: кому потрібна ліцензія? Підкажіть, які транспортні послуги вимагають ліцензії?
  • Робота у вихідний: або доплата, або день відпочинку Якщо працівникові за роботу у вихідний день надано інший день відпочинку (компенсація за роботу у вихідний день), то він не може претендувати на оплату в подвійному розмірі за відпрацьований вихідний. До такого рішення дійшов Верховний Суд (постанова КАС ВС № 825/1343/16 від 01.07.2019 р.). Вникаємо в деталі.
  • Чи можна отримувати дохід, якщо єдиноподатник — у відпустці? Сьогодні поговоримо про єдиноподатників групи 1 і 2 без найманих працівників. У них є право раз на рік піти у відпустку на місяць і не платити за цей місяць єдиний податок. Але що робити, якщо в цей період без вашого відома контрагент перераховує вам оплату (аванс або постоплату)? Втрачаєте ви право не платити єдиний податок за цей місяць чи ні? Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі