№5

Бухгалтер 911, січень, 2020/№5 Інші номери журналу ›
  • Затверджено новий порядок блокування ПН/РК: що цього разу Мабуть, «запахло смаженим». І Кабмін вирішив-таки дістати «з-під сукна» свою постанову від 11.12.2019 р. № 1165, якою затвердив новий (1) порядок блокування ПН/РК і (2) порядок розгляду скарг на рішення комісій про відмову в реєстрації ПН/РК. Що нового передбачають ці порядки, «з коли» вони починають діяти — обговоримо в статті.
  • «Прибуткова» декларація: заповнення Заповнити декларацію з податку на прибуток підприємств за 2019 рік — завдання не з легких, але, хочеш не хочеш, виконати його доведеться. Пропонуємо розглянути ті позиції, на яких є ризик спіткнутися при заповненні. Давайте не допустимо цього!
  • Плата за землю — 2020 Новий рік стартував дуже могутньо. Законодавці вже встигли наробити немало шуму законопроєктом № 1210*, який був прийнятий, але застряг у парламенті. Водночас невблаганно наближаються строки звітності із земельного податку й орендної плати за землю державної та комунальної власності за 2020 рік. Поговоримо сьогодні саме про ці два платежі. Новації законопроєкту № 1210 детально розглядати не будемо через їх невизначений статус.
  • Звіт «неприбуткових» за 2019 рік Наближаються граничні строки подання Звіту неприбутковими організаціями. На що потрібно звернути увагу, подаючи такий Звіт за 2019 рік, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Транспортний податок — 2020: «все спокійно» Незабаром граничний строк подання юрособами податкової декларації з транспортного податку на 2020 рік. Тому коротко нагадаємо, хто повинен розрахувати податок і подати з нього декларацію.
  • «Гарячі» запитання щодо ліцензування зберігання пального Ліцензування зберігання пального — болюча тема для багатьох суб’єктів, які мають справу з пальним. За останній час ми стали свідками низки «поступок» — спрощення механізму отримання ліцензії для деяких суб’єктів, відстрочення санкцій. Надія була на ще лояльніші нововведення. Але, схоже, «не збулося».
  • Дисконтування «без ретро» — проєкт Мінфіну Підприємства вже зачекалися роз’яснень від Мінфіну з приводу введеної з 29.10.2019 р. вимоги про дисконтування в т. ч. безвідсоткових довгострокових заборгованостей. Але поки що маємо тільки проєкт Мінфіну*, який роз’яснює одне єдине питання. Деталі — далі.
  • Чи повинен ФОП звітувати щодо землі та нерухом-податку? Наближається граничний строк подання річних звітів з нерухом-податку, земельного податку й орендної плати за землю. Чи потрібно «здаватися» ФОП? Переважно не потрібно, але є нюанси.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі