№26

Бухгалтер 911, червень, 2020/№26 Інші номери журналу ›
  • Адаптивний карантин до 31 липня: що це означає? Ситуація із захворюваністю на коронавірусну хворобу в деяких областях країни викликає серйозні занепокоєння. 22 червня більшість областей країни пройшли всі 5 етапів виходу з карантину, тоді як деякі області досі не можуть перейти навіть до ІІ етапу… Саме це й стало причиною продовження дії адаптивного карантину до 31 липня. Чи буде ця дата остаточною?.. Наразі ж поговоримо про те, що передбачає це продовження.
  • Бухгалтери/податкові консультанти: кому «дружити» з фінмоніторингом Новина про те, що бухгалтери, суб’єкти господарювання, що надають послуги з бухобліку або здійснюють консультування з питань оподаткування, наразі (а точніше, з 28.04.2020 р.) є суб’єктами первинного фінмоніторингу — в усіх на вустах. Коротко на сторінках нашого журналу ми інформували про всі ці нововведення*. Але сьогодні розглянемо цю тему детальніше. Тим паче, що вже накопичилася багато запитань.
  • Приймаємо на роботу осіб з інвалідністю Працевлаштування осіб з особливими потребами, виконання нормативу робочих місць для цієї категорії працівників — актуальна тема для всіх без винятку роботодавців. Про це й поговоримо.
  • Транспортно-експедиторські послуги VS ПН на «нульові» та звільнені постачання У зв’язку з тим, що тепер штрафи за нереєстрацію/несвоєчасну реєстрацію ПН застосовуються і до ПН з «нульовою» сумою ПДВ (ПН за ставкою 0 %, ПН на звільнені постачання) — важливо не пропустити такі ПН, щоб не потрапити під штраф. Особливу увагу на це потрібно звернути тим суб’єктам господарювання, які надають транс­портно-експедиторські послуги. Адже часто експедитори здійснюють організацію міжнародних перевезень (оподатковуються за ставкою 0 %) і транзитних перевезень (звільнені від оподаткування ПДВ). Тому нагадаємо деякі правила.
  • 1 + 1 = 1, або Попередження при «трудовій» перевірці Наказом від 19.05.2020 р. № 919 Мінекономіки затвердило форму попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю (з 12.06.2020 р. цей документ набрав чинності). Навіщо потрібна ця форма попередження та який стосунок вона має до роботодавців-єдиноподатників (ФОП та юросіб) — зараз дізнаєтеся.
  • На носі сплата ЄСВ «за себе» за II квартал, а в нас страхи За час карантину в мережі накопичилося багато ЄСВ-«страшилок». Наприклад, нібито ЄСВ «за себе» за березень — травень можуть не платити тільки ті ФОП, які простоювали. Або що несплата ЄСВ за березень — травень перешкодить ФОП отримати допомогу по частковому безробіттю. Чи що місяці несплати не зарахуються до стажу. На щастя, усе це — лише міфи. Давайте зруйнуємо їх разом.
  • «Нічого особистого», або Рідня в бізнесі ФОП Часто підприємцеві допомагають члени сім’ї. Але чи обов’язково оформляти трудовий договір або довіреність на дружину, яка допомагає чоловікові-ФОП? А якщо не оформити? Які є хит­рощі та нюанси? Чи можна перераховувати гроші з ФОП-картки родичам? Відповіді на ці та інші запитання — у нашій статті.
  • Анулювали ПДВ-реєстрацію постачальника: що з ПК? Ситуація. Виявили не відображену раніше податкову накладну (ПН). Але постачальникові вже анулювали ПДВ-реєстрацію. Чи можна показати податковий кредит (ПК) за такою ПН у декларації поточного звітного періоду? Чи краще подати УР до декларації того звітного періоду, коли продавець був ще платником ПДВ.
  • Товар через кур’єра з велосипедом Підприємство продає товар через свого працівника-кур’єра, якого забезпечили велосипедом. Оплату від покупця зазвичай отримує безпосередньо кур’єр. Якщо доставка товару здійснюється на велосипеді, на нього теж потрібно реєструвати РРО?
  • Календар бухгалтера Липень-2020
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі