№10

Бухгалтер 911, березень, 2020/№10 Інші номери журналу ›
  • Як повернути ЄСВ, якщо у вас переплата або сплатили не на той рахунок Якщо ви помилково перерахували до бюджету ЄСВ більше, ніж потрібно, або суми ЄСВ випадково потрапили не на той рахунок, нічого страшного. Повернути переплату або помилково перераховані не туди суми нескладно. Але в цьому питанні важливо дотримуватися певної процедури, яка відрізняється від процедури повернення інших податків. Детальніше про це зараз і поговоримо.
  • Хто з бухгалтерів — суб’єкт первинного фінмоніторингу? У цій статті ми продовжимо знайомство із Законом № 361*, який незабаром прийде на зміну Закону № 1702 (про боротьбу з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом). Ми вже розповідали про «нову хвилю» подання відомостей про кінцевих бенефіціарів. А тепер поговоримо про нових суб’єктів первинного фінмоніторингу — зокрема бухгалтерів, суб’єктів господарювання, які надають бухгалтерські послуги.
  • Програмні РРО: «вже близько час» Як противага «наїзду» на «РРО-імунітет» єдиноподатників був заявлений програмний РРО (далі — П-РРО) з обов’язковою безкоштовною його версією від податківців. Відповідні новації наберуть чинності з 19.04.2020 р. Уже невдовзі. Тому саме час питання з П-РРО розглянути ближче.
  • Позначка «розбрату»: якщо не поставили В інформативному полі «Наявність рішення» заключної частини «прибуткової» декларації ДПСУ, як і раніше, хоче щорічного підтвердження прийнятого рішення (проставлення нової позначки), а в полі «Прийнято рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці» — проставлення номера й дати розпорядчого документа, на підставі якого прийнято таке рішення. А якщо таку інформацію в поданій декларації не зазначили? Як «вийти сухим із води»?
  • Каверзні питання щодо ліцензування зберігання пального Чи потрібна ліцензія на зберігання пального на каністру, яку водій автомобіля бере із собою в рейс, або на балон для газового зварювання? Складно відразу відповісти на ці запитання — враховуючи відверто незрозуміле нормативне регулювання такого ліцензування. Але діватися нікуди — давайте розбиратися!
  • Бухоблік руху валюти: «гарячі» запитання У статті розглянемо такі запитання: — чи потрібно при перерахуванні валюти з одного валютного рахунку на інший (валюта при цьому не змінюється) розраховувати курсові різниці; — як розраховувати вартість валюти при її вибутті, якщо вона надходила в різні дати за різним курсом?
  • Декларація про доходи фізособи: звітуємо за 2019 рік «Щоб ти жив на одну зарплату!!!» Виконання цього пророцтва, може, й не обіцяє фінансового процвітання, зате гарантує — вам точно не потрібно турбуватися про подання річної декларації про майновий стан і доходи. Але якщо у 2019 році вам перепали, крім зарплати, й інші доходи (спадщина, дивіденди, іноземні доходи, доходи від оренди, інвестиційний прибуток тощо), то тут уже не все так однозначно. Можливо, ви в числі тих, хто повинен подати цю форму звітності. З’ясувати відповідь на запитання: «повинні/не повинні?» — допоможе наша стаття. У ній ми також дамо підказки щодо заповнення декларації. Адже форма нова.
  • Види діяльності ФОП (оренда і не лише): визначаємо ризики Одна з важливих помилок підприємців — неусвідомлений підхід до вибору виду діяльності, що може призвести до дуже негативних наслідків у майбутньому. У цій статті розглянемо декілька таких ситуацій.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі