№31

Бухгалтер 911, липень, 2021/№31 Інші номери журналу ›
  • «Бенефіціарні зміни»: поки тільки в проєкті! На горизонті замаячили зміни, покликані зробити кампанію з подання «бенефіціарного» пакета документів трохи простішою. Зокрема, планують: (1) продовжити строк подання документів про бенефіціарів; (2) зобов’язати подавати копію паспорта кінцевого бенефіціарного власника, тільки якщо її не подавали раніше або якщо до неї були внесені зміни; (3) дозволити не подавати документи юрособам, у яких бенефіціарами є засновники фізичної особи. Пропонуємо зануритись у деталі!
  • Бенефіціари: гарячі новини Про необхідність подати дані про бенефіціарів ви вже знаєте. І вже трохи більше двох тижнів (з 11 липня) юрособи роблять це на практиці. Запитань — море. Але завдяки першопрохідцям дещо вже прояснюється. Які зауваження роблять держреєстратори/нотаріуси щодо «бенефіціарних» документів? Що робити, якщо бенефіціарів немає? Про це і про багато іншого читайте в нашій статті.
  • Об’єднаний звіт: лікарняні із запізненням На жаль, фінансування допомог ФСС із затримкою — це реалії нашого сьогодення. Фонд навіть публікує інфографіку щодо перерахування коштів. І чесно кажучи, дати не радують. Лікування обходиться недешево, а допомога затримується в середньому на два місяці. Дістається тут і роботодавцям. Адже їм не лише доводиться роз’яснювати працівникам ситуацію, а ще й у звітності все це щастя «малювати». Ось саме про «малювання» ми зараз і поговоримо.
  • Облік придбання комп’ютерних програм Придбали комп’ютерну програму і замислилися, як її облікувати? Недивно, адже облік і справді багатогранний. Програмне забезпечення може обліковуватися як нематеріальний актив або його поліпшення, у витратах і навіть у складі об’єкта основних засобів! Тому розберемо облік на прикладі конкретних ситуацій.
  • Відпустка по вагітності у відпустці для догляду: роз’яснює Мінекономіки Ситуація, коли працівниця, яка має дитину та перебуває у відпустці для догляду за нею до 3 років, збирається «до магазину» за братиком чи сестричкою, доволі часто зустрічається. Тому сьогодні запрошуємо вас до розмови про те, як правильно роботодавцю оформити такий «похід».
  • Великі аграрії: по прибутку звітуємо щокварталу?! ДПСУ в підкатегорії 102.20.01 ЗІР висловила дискусійну думку, що платники податку на прибуток із числа сільгоспвиробників зобов’язані звітувати щокварталу, якщо є високодохідними платниками за підсумками 2020 року. І, звісно, якщо вони не обрали особливого звітного періоду (з 01.07.2020 р. по 30.06.2021 р.). Давайте розберемося в ситуації!
  • Підпис ПН/РК після звільнення підписанта Хто повинен/може підписувати податкові накладні (ПН) і розрахунки коригування (РК) у разі звільнення особи, уповноваженої на їх підписання? У статті обговоримо роз’яснення податківців із цього приводу, наведене в категорії 101.17 ЗІР.
  • Одна оплата, 6 відвантажень. Скільки ПН? До нас у редакцію звернувся читач із таким цікавим запитанням: якщо в його підприємства в один день відбулися повна оплата і відвантаження (шість постачань на всю суму оплати), чи може він виписати шість податкових накладних (ПН)? Запитання нам здалося цікавим, і ми вирішили поділитися відповіддю з іншими нашими читачами.
  • Третьогрупники та їх сумові помилки Несумові помилки в ЄП-де­кла­рації, звичайно, важливі. Але найважливішими з погляду можливих наслідків є сумові помилки єдиноподатників групи 3. ФОП груп 1 і 2 сумові помилки створять реальні проблеми, тільки якщо внаслідок таких помилок ці ФОП вийдуть за межі граничного обсягу доходу. А ось третьогрупникам від сумових помилок клопоту значно більше. Чому? Давайте розберемося!
  • Декларація третьогрупника після самовиправлення Після того, як єдиноподатник виправив свою помилку, він у деяких ситуаціях постає перед необхідністю спрямувати свою подальшу ЄП-звітність у нормальне русло. Давайте поговоримо про те, коли це питання актуальне і як його вирішувати!
  • Інші трудові порушення: рахуємо розмір штрафу Як визначається розмір штрафу, якщо порушення належить до категорії «порушення інших вимог законодавства про працю» і допущене відносно декількох працівників? Питання цікаве, адже положення ст. 265 КЗпП, які встановлюють відповідальність за порушення інших вимог законодавства про працю, виписані так, що їх прочитання допускає різні варіанти трактування.
  • Якщо у Звіті з ЄСВ за себе помилка або він поданий звільненцем Давайте розглянемо декілька запитань щодо виправлення даних у Звіті з ЄСВ за себе (форма № Д5), який подавався за минулі роки. Ситуації такі: 1. Єдиноподатником була подана з помилкою звітність з ЄСВ за формою № Д5 за 2020 рік. Як виправитися? 2. Ще одна проблема: єдиноподатник-звільненець помилково подав звіт за формою № Д5, хоча не повинен був цього робити. Чи можна зняти нарахування? 3. А якщо ФОП повинен був, але не подав цю звітність? Як йому тепер відзвітувати? Розбираємося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі