№25

Бухгалтер 911, червень, 2021/№25 Інші номери журналу ›
  • Продовження карантину до кінця літа й інші «карантинні» поправки На засіданні, яке відбулося 16 червня, Кабмін прийняв постанову про продовження карантину до кінця літа*. Хто б сумнівався? Деталі — «в студію»!*
  • Подання відомостей про бенефіціарів та структуру власності: «на старт, увага…» Мінфін таки затвердив положення про форму та зміст структури власності (наказ від 19.03.2021 р. № 163). Саме через відсутність цього документа відкладалося подання відомостей про бенефіціарів. Наказ набирає чинності через місяць після його опублікування — тобто з 11.07.2021 р. А отже, незабаром юрособам доведеться подавати дані про бенефіціа­рів та структуру власності. Подробиці — далі.
  • Виправляємо ЄСВ-помилки в об’єднаному звіті: приклади Строки подання першого об’єднаного ПДФО/ВЗ/ЄСВ-звіту спливли. І тепер є час провести «роботу над помилками». У цій статті відповімо на деякі запитання щодо виправлення помилок у частині ЄСВ* (про виправлення ПДФО/ВЗ-помилок поговоримо окремо).
  • Перехід на е-лікарняні стартував. Що слід знати роботодавцям? В Україні почався поступовий перехід на електронні лікарняні. Тривати цей перехідний період буде до 01.09.2021 р. На що потрібно звернути увагу роботодавцям? Розповідаємо.
  • Змінюємо ключі підписантів: біда з ПН Щоб зареєструвати складені ПН/РК у ЄРПН сьогодні, на них слід накласти кваліфікований електронний підпис (ЕП)*. По суті, нічого складного. Але останнім часом у платників податку виникли проблеми з реєстрацією ПН/РК у разі зміни самих ЕП через закінчення строку їх дії або зміни осіб, які мають право накладати ЕП на такі документи.
  • Копія наказу про звільнення: оформляємо правильно Яким чином слід оформити копію наказу про звільнення? Це має бути оригінал наказу, але зі штампом «Копія», як у нотаріуса? Розбираємо це питання.
  • Індексуємо зарплату за червень 2021 року До вашої уваги «готові» коефіцієн­ти індексації та суми поточної індексації за червень.
  • Стоп-пакет! З «коли»? Закон № 1489* істотно обме­жує обіг пластикових пакетів в Україні. Пропонуємо розглянути з прив’язкою до конкретних дат, як норми цього Закону вплинуть на суб’єктів господарювання.
  • Закон про готельні послуги: що чекає на ФОП і не тільки? Прийнято й підписано Закон, що прирівнює фізосіб-підприємців до суб’єктів надання готельних послуг. Поки ж (Закон набере чинності тільки у 2023 році) ФОП, на жаль, відчувають незручності (неможливість нараховувати ПДВ на готельні послуги за зниженою ставкою 7 %) у зв’язку з формальним трактуванням податківцями норм законодавства*. Про світлі й темні сторони цього Закону поговоримо далі!
  • РРО/ПРРО, інтернет-магазин і ДПС Ще раз узагальнили «найсвіжіші» роз’яснення податківців на цю тему. Про позицію ВС ви вже знаєте*.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі