№40

Бухгалтер 911, жовтень, 2021/№40 Інші номери журналу ›
  • Подаємо відомості про бенефіціарів: як не стояти в черзі? Час біжить невблаганно. Ось уже добігає кінця тримісячний термін, відведений для «безштрафного» подання даних про бенефіціарів (подати дані треба до 11.10.2021 — краще не пізніше за 8 жовтня). Хтось уже успішно з цим упорався. Хтось ще сподівається на законопроєкт про відстрочення подання даних. А хтось би й радий подати документи «в строк», але тепер через ажіотаж не може записатися до держреєстратора. Що можна зробити в цьому випадку?
  • Змінено строки подання фінзвітності: подробиці Що сталося. Кабмін постановою від 22.09.2021 № 998 вніс зміни до Порядку № 419. Зокрема, будуть продовжені строки подання до статистики проміжної фінзвітності. А для тих підприємств, які зобов’язані оприлюднювати фінзвітність, — відсунуто строки подання річної фінзвітності. Усі подробиці — далі.
  • Карантин до кінця року і не тільки: поправки (версія № 981) Продовженням карантину давно нікого не здивувати. Але Кабмін постарався: цього разу його дію продовжили одразу на 3 місяці — до кінця 2021 року. Але цим КМУ не обмежився. Деталі — у статті.
  • Порядок № 100: час розкидати премії Мінекономіки в листі від 21.09.2021 № 4711-06/46416-07 підтвердило правильність наших висновків щодо обліку премій (у тому числі за місяць) та інших заохочувальних виплат, нарахованих за певний період (квартал, рік тощо), при обчисленні середньої зарплати.
  • Перерахунок середньої: «кому щастя»? Про зміни в механізмі обчислення середньої заробітної плати згідно з Порядком № 100* ми вже розповідали**. Серед іншого, у них є дуже цікава норма про «ретро»-перерахунок середньої зарплати. Заслуховуємо позицію Мінекономіки з цього питання!
  • Ліквідовуєшся? Подай бенефіціарів! ТОВ перебуває в процесі ліквідації. Чи треба щодо нього подавати дані про бенефіціарів?
  • Анулювання ПДВ-реєстрації: «гарячі» запитання Анулювання ПДВ-реєстрації — не буденна ситуація. Особливо, якщо вона сталася несподівано — за ініціативою податківців. У статті розберемо декілька запитань-ситуацій, з якими на практиці стикаються платники при втраті статусу платника ПДВ.
  • Скануємо трудові книжки: практичні ситуації Процес переходу на електронний облік трудової діяльності повільно, але йде. При перенесенні даних з паперових трудових книжок в електронні неминуче виникають запитання. На деякі з них дамо відповіді в цій статті.
  • Перепрошивка РРО: «підводні камені» Ви, безумовно, знаєте, що з 1 серпня всі версії РРО повинні забезпечити можливість зазначення у фіскальних касових чеках низки нових реквізитів, а з 1 жовтня ще й цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку. Для того щоб у фіскальному касовому чеку на товари, послуги, який видається РРО, з’явилися нові реквізити, необхідно, щоб ЦСО провів їх перепрограмування (перепрошивку). Про «підводні камені» такої процедури ми вирішили розповісти вам у цій статті.
  • Оновлено Довідник умовних кодів причин коригування ДПСУ 24.09.2021 знову оновила Довідник умовних кодів причин коригування* (РК). З нього були виключені деякі причини коригування. Які саме — читайте в статті.
  • Мінфін поправив підзаконну нормативку щодо РРО/ПРРО Наказом № 427. Заразом міністерство внесло й інші уточнюючі поправки. Давайте обговоримо, про що йдеться.
  • Прибуток ФОП — на особисті потреби Чи може ФОП-єдиноподатник оплатити витрати на особисті потреби з підприємницького рахунку (після сплати всіх податків)? Ще раз про це поговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі