№42

Бухгалтер 911, жовтень, 2021/№42 Інші номери журналу ›
  • Бенефіціари: строки подання даних продовжені до 11.07.2022 Відбулося! Відстроченню подання даних про бенефіціарів — бути. Закон на базі законопроєкту № 5807 прийнятий і навіть уже набув чинності 10.10.2021 — якраз напередодні закінчення тримісячного строку подання даних про бенефіціарів. Тож ті, хто не встиг подати дані про бенефіціарів, — можуть зітхнути з полегшенням. Пропонуємо детальніше подивитися, що передбачає Закон і що він означає для суб’єктів господарювання.
  • Антиблокувальна Таблиця даних на послуги Ситуація. Підприємство надає транспортні послуги (з використанням власного та орендованого транспорту). Почастішали випадки блокування податкових накладних (ПН). Хочемо подати Таблицю даних платника ПДВ. Чи правильно буде, якщо заповнити її таким чином: на «вході» — коди оренди авто, дизпалива. На «виході» — транспортні послуги. І як заповнювати Таблицю у разі, якщо немає орендованого транспорту, а є свій?
  • Якщо до отримання ліцензії зберігали пальне Уже кілька читачів ставлять нам дуже схожі запитання щодо таких ситуацій. У них до отримання ліцензії на зберігання пального періодично бували залишки пального, яке зберігалося в невеличкій ємності для власних потреб. Перевірка може виявити ці залишки за даними бухгалтерського обліку. І тут виникають такі запитання. Чи можуть їх заднім числом оштрафувати за зберігання без ліцензії? Якщо так, то чи можна цього якось уникнути? Давайте разом поміркуємо щодо відповідей.
  • Комунальні платежі по офісу Левову частку в офісних витратах зазвичай займають витрати на комунальні послуги. У цій статті висвітлимо ключові питання в порядку обліку таких витрат: які документи підтверджують комунальні витрати, особливості включення вхідного ПДВ до складу податкового кредиту тощо. Отже, давайте розбиратися.
  • Новий Порядок повернення ЄСВ: уже невдовзі Мінфін затвердив новий Порядок зарахування в рахунок майбутніх платежів ЄСВ або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів (наказом від 23.07.2021 № 417). Запрацює цей документ якраз під новий рік — 24.12.2021. З цієї дати повернення переплат з ЄСВ і помилково сплачених коштів здійснюватиметься вже по-новому. Давайте подивимося, чи зміниться щось.
  • «В расход!», або Витратні матеріали в офісі Офісна робота неминуче призводить до того, що відпрацьовують свій ресурс робочі компоненти офісної техніки. Ні, ми зараз не про поломку, а саме про ситуації, коли деякі компоненти об’єктивно відпрацьовують свій ресурс набагато раніше, ніж сама техніка. Тоді виникає таке явище, як витратні матеріали, які за час роботи одного пристрою можуть бути замінені десятки разів. Найпростіший приклад — картридж для принтера. Давайте подивимося, як обліковувати такі витрати!
  • Основне місце роботи: запитань більше, ніж відповідей З 10.06.2021 основне місце роботи визначають за поданою працівником заявою. Здавалося б, чого вже простіше? Але життя цікаве й багатогранне. І недивно, що в роботодавців і тут виникають запитання.
  • Уводимо дистанційну роботу Тривалий час така форма організації праці, як дистанційна робота, не була узаконеною. Наразі дистанційну роботу легалізували і вона набуває все більшого поширення не лише в критичних ситуаціях. Тому зараз пропонуємо детальніше розібратися з усіма нюансами та правилами введення дистанційної роботи.
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2021 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за жовтень.
  • Продаж безготівковий, а повернення за готівку: без РРО не можна? Продавець отримує оплату за товари виключно у безготівковій формі (маємо на увазі ту класичну безготівку, при якій про необхідність установлення РРО не може бути й мови). Але одного разу він повернув покупцеві гроші за неякісний товар готівкою. Чи можна було взагалі так робити? Чи не треба через цю випадковість надалі застосовувати РРО? Якщо так, а РРО досі не поставили, які штрафні санкції чекати і за який період? А чи не можна оформити видачу готівки за повернений товар як-небудь інакше, щоб мінімізувати її негативні наслідки? Давайте разом знайдемо відповіді на всі ці запитання.
  • Якщо ФОП їздить на вантажівці дружини… Ситуація. Вантажний автомобіль оформлений на дружину, а чоловік-ФОП (єдиноподатник групи 3 без ПДВ) використовує його у своїй підприємницькій діяльності. Як правильно оформити такі відносини? Як показати авто у формі № 20-ОПП?
  • Спільна діяльність двох ФОП: оптимізація або «пшик»? Коли підприємці намагаються знайти схеми законної податкової оптимізації, рано чи пізно вони стикаються з поняттям «спільна діяльність». Але що це таке, мало хто знає. Податкове законодавство в цьому питанні ну занадто мізерне, а роз’яснення податківців — як китайська грамота. Так от, сьогодні ми простими словами розповімо вам про те, що таке спільна діяльність і чи вигідно двом ФОП її вести.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі