№12

Місцеве самоврядування, грудень, 2016/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Фінансування політичних партій: інформація для всіх Ось і наше видання вирішило долучитися до цієї теми, яка останнім часом активно обговорюється в нашому суспільстві. Вам, шановні читачі, вона має бути цікава і як представникам місцевої влади, і як представникам певних політичних сил (які були обрані на свої посади від місцевих організацій політичних партій), і, власне, як пересічним громадянам (виборцям). Більше того, ви як ніхто повинні бути обізнані з новою для нашої держави системою фінансування політичних партій, оскільки цим питанням нерідко маніпулюють і по-різному доносять його суспільству. Отже, щоб зняти більшість запитань і таким чином підготувати вас до запитань, які можуть виникати від ваших виборців, мешканців територіальної громади, ми й підготували цей матеріал.
  • Проблемні питання приватизації землі та способи їх вирішення (частина 2) Як і обіцяли у попередньому номері газети, у другій частині цієї статті продовжимо відповідати на актуальні запитання, які виникають у земельно-правовій сфері під час приватизації земельних ділянок.
  • Ефективна економія згідно з постановою № 710 20.10.16 р. набрала чинності постанова КМУ від 11.10.16 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів» бюджетники вже навчились основ економії і, напевно, зітхнуть із полегшенням. Адже деякі суворі обмеження щодо використання бюджетних коштів цим документом знято. Про які саме йдеться — дізнаєтесь зі статті.
  • Актуальне запитання. Про штатний розпис опорної школи ОТГ На сторінках газети висвітлювалось питання створення опорної школи в об’єднаній територіальній громаді. На які документи треба спиратись, щоб визначити штатний розпис такої школи? У чинному законодавстві не можемо знайти нормативно-правовий акт, яким треба керуватись при вирішенні цього питання.
  • Актуальне запитання. Про застосування КЕКВ та КТВК при оплаті проведення нормативної грошової оцінки землі Як правильно застосовувати КЕКВ та КТВК при оплаті видатків на проведення нормативної грошової оцінки землі в межах населеного пункту? Чи правильно застосовувати для цього КТВК 200200 «Охорона і раціональне використання земель» по КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», чи треба використовувати КТВК 160101 «Землеустрій» по КЕКВ 2240?
  • Актуальне запитання. Про видатки на обрізку зелених насаджень Чи можливо здійснювати заходи щодо омолоджувальної обрізки зелених насаджень (дерев) у населених пунктах за кошти місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища? Як правильно визначити вид цих робіт відповідно до бюджетної класифікації видатків? За яким КТВК та КЕКВ проводити? Якими документами можна підтвердити проведення робіт та їх вартість?
  • Чи можна орендувати приватне майно? Приводом для написання статті стала тема на замовлення від читача про оренду органами місцевого самоврядування майна, що перебуває у приватній власності. Чи можна орендувати, наприклад, приміщення, що перебувають у власності підприємств-небюджетників чи фізичних осіб-підприємців? Чи підпадає така оренда під визначення нецільового використання коштів бюджетною установою?
  • Збірник зразків документів та методичних матеріалів для сільських, селищних, міських рад, у яких відбулися перші вибори (ч. 1) Цей збірник створено з метою надання методичної допомоги сільським, селищним, міським радам, у яких відбулися перші вибори до новоутворених рад (або які готуються до об’єднання територіальних громад), та містить зразки рішень сільської, селищної, міської ради щодо: початку повноважень депутатів новообраної ради; початку повноважень сільського, селищного, міського голови; обрання секретаря сільської, селищної, міської ради; затвердження Положення про постійні комісії сільської, селищної, міської ради та обрання постійних комісій ради; реорганізації сільської, селищної, міської ради; бюджету сільської, селищної, міської ради; створення робочих комісій сільської, селищної, міської ради; покладання обов’язків старости; покладання обов’язків із вчинення нотаріальних дій та реєстрації актів цивільного стану. Також у збірнику містяться рекомендації щодо: порядку прийняття місцевого бюджету в об’єднаних територіальних громадах; заповнення трудових книжок посадових осіб місцевого самоврядування; особливостей здійснення процедур закупівель.
  • Збірник зразків документів та методичних матеріалів для сільських, селищних, міських рад, у яких відбулися перші вибори (ч. 2)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі